Anya sír Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Címlap / Otthon / Anya sír

Anya sír

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-02

Panka júliusban töltötte be a harmadik évét, így szeptemberben óvodába kerül. Anya otthon volt vele végig, minden percben és órában. Pityu, a kistesó, még csak 6 hónapos. Anya tehát kényelmesen ráér beszoktatni Pankát az óvodába. Panka igazi nagylány, bőszen készülődik. Minden trikóba belerajzolták már a jelét, a pöttyös labdát, a szekrénybe készítve várakozik az óvodás zsák. 


Rendezvénynaptár

Panka nagyon szeretne óvodába menni. Imádja a többi gyereket a játszótéren, nagyon vágyódik a korabeliek társaságára, régóta szobatiszta. Egyszóval igazán óvodaérett kislány. Eljött az óvodai játszónap ideje, s anya számára kiderült: Pankát nem kell beszoktatni!

Anya minden kismama magazint, Internetes forrást és szakkönyvet elolvasott a beszoktatásról, s úgy érezte, minden nehéz helyzetre felkészült, a csimpaszkodástól a síráson át a hisztikig. Úgy gondolta, ő lesz a hős, aki majd állja a vártát, s a ragaszkodó gyermekét fokozatosan leválasztva magáról szép fokozatosan engedi át leánykáját az óvodának.

Panka óvodás
Panka azonban már az első óvodai napon hazaküldte Anyát:  - Nyugodtan elmehetsz! Én már nagy vagyok, játszom a Zsófival! – mondta Panka, majd a játszótéri barátnőjével elvonult a babaszobába, és két kesztyűbábbal játszani kezdtek. Anya csak állt, leforrázva. Az óvó néni pedig kedvesen kitette a szűrét: - Szívjon egy kis friss levegőt anyuka, nagyon önálló, aranyos kislány. Nem lesz semmi gond vele!Anya sír

Áll a piac mellett egy kapualjban és zokog. Pityura hullanak a könnyek, aki édesdeden szunyókál a hordozókendőben. Panka nem anyás. Panka talán már nem is szereti Anyát. Panka az óvó néniket szereti. Panka ott lesz az óvodában, Anya pedig odahaza. Jaj, hogy fog hiányozni Panka! Kibírhatatlan, hogy mások etetik, itatják, pisiltetik.

Nem is hagyom ott – zokog Anya. - Hiszen még otthon vagyok a picivel. Lehet, hogy az óvó nénik azt hiszik, nem is szeret engem ez a gyerek? Hiszen olyan könnyen elengedett. Igen! Bizonyára azt gondolják, hogy rossz anya vagyok, s a gyerek örül, ha nem is lát engem! Tényleg szörnyű anya vagyok, hiszen egyedül hagytam az idegenekkel! Már az első napon.

HarmoNet tipp: Mindjárt kezdődik a beszoktatás? Tippek leendő óvodások szüleinek! >>

Anya erőt vesz magán
Először majdnem visszafut, de végül az esze győz és megveszi Pityunak a friss répát és karalábét a bébi kajához, majd lassan, kis kerülővel visszasétált az óvodához. Út közben egy visszapillantó tükörben ellenőrizte, látszanak-e még a sírás nyomok az arcán. Az óvodába visszatérve Panka nagyon boldogan fogadta! Máskor is jönni akar ide – mondta Panka – hiszen itt nagyszerűen lehet játszani, az udvarra is kimennek majd a többiekkel, sőt rajzolni és festeni is lehet. Az óvó nénik megdicsérték anyát, milyen okosan, ügyesen felkészítette Pankát az óvodára, és milyen magabiztos, talpraesett kislányt nevelt belőle, aki tényleg önállóan megcsinál már sok mindent, s nagy segítség a nehezen kezelhető gyerekek mellett az első napokon.
 


Anya büszke volt, de azért összeszorult a szíve: Panka többé már nem kisbaba – Panka mától igazi óvodás!

Képek: Piqs.de
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3377 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x