Színek és elrendezés a konyhában a Feng Shui szerint
hirdetés
Címlap / Otthon / Színek és elrendezés a konyhában a Feng Shui szerint

Színek és elrendezés a konyhában a Feng Shui szerint

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-22

A mai rohanó világban az otthon egyik legfontosabb része a konyha, ahol a családtagok este találkoznak, és vacsora közben tudják csak megbeszélni a napi eseményeket. Nem véletlenül nevezik Magyarországon a konyhát családi tűzfészeknek. Ezért nagyon fontos úgy kialakítani a Feng Shui elveivel, hogy itt a család a lehető legjobban érezze magát.  


Rendezvénynaptár
A mai rohanó világban az otthon egyik legfontosabb része a konyha, ahol a családtagok este találkoznak, és vacsora közben tudják csak megbeszélni a napi eseményeket. Nem véletlenül nevezik Magyarországon a konyhát családi tűzfészeknek. Ezért nagyon fontos úgy kialakítani a Feng Shui elveivel, hogy itt a család a lehető legjobban érezze magát.

Kínában a gazdagság szimbólumának tekintik a konyhát, ezért elrendezését, bútorzatát nagy körültekintéssel tervezik meg. Úgy tartják, ha a háziasszony jót főz, akkor az úr a háznál sokat eszik, sok vitamint fogyaszt, ezáltal több lesz az energiája, többet tud dolgozni, ami nem csak a munkájára van jótékony hatással, hanem a pénztárcájára is. Ezért már magának a tűzhelynek is fontos szerepe van.

Pár szóban a tűzhelyről

• minden égőfejet egyformán használjunk. (a villanytűzhelyre is ugyanez vonatkozik.) Kínában az égőfejek száma mutatja a család gazdagságát.
• a tűzhelyet lehetőleg úgy helyezzük el, hogy főzés közben ne kelljen hátat fordítanunk a konyha ajtajának.
• ne állítsuk a sarokba, mert nem férünk hozzá főzés közben kényelmesen.
• Ne kerüljön sem mellé, sem vele szembe mosogató vagy hűtőszekrény. A tűz és a víz ugyanis ellentétek, a Feng Shui elvei szerint az így berendezett konyhában több lesz a veszekedés.

A konyha legelőnyösebb elhelyezése

Lehetőleg lakásunk bejárati ajtaja ne ebbe a helyiségbe nyíljon. Ebben az esetben ugyanis hazaérkezésünkkor rögtön a konyhát látjuk meg először, ami beindítja a "Pavlovi reflexet", éhesek leszünk, és rendkívül sok időt fogunk étkezéssel eltölteni. A Feng Shui szerint a konyha legjobb helye a lakás hátsó részében van.

Konyhaajtóval szemben ne legyen fürdő- vagy toalett ajtó. Főleg higiéniai szempontok szerint ne alkalmazzuk ezt az elrendezési módot, de ha a lakást már egyszer így építették, akkor növényekkel, hangulatvilágítással, tükrökkel biztosíthatunk kellemesebb hangulatot, ami egyben azt eredményezi, hogy figyelmünket eltereljük a rosszul kialakított helyiségek elrendezéséről.

Kis lakásban sokszor a lakók leveszik a konyhaajtót a hely szűke miatt. Ekkor a bejárat fölé szélcsengőt helyezünk el, mivel a csengő hangja jelzi a konyhába való belépést.

Milyen színeket használjunk a konyhában?

Ez egy rendkívül kényes kérdés, legjobb ha Feng Shui tanácsadó véleményét kérjük ki, ugyanis a szín összeállítást meghatározza a konyha elhelyezkedése, (hogy mely égtáj fele néz), a nagysága és a természetes fény mennyisége is. Piros szín jól hat az emésztésre, ezért lássuk el kis konyhai kiegészítőkkel, mint például terítő, gyertya, virágos vagy gyümölcsképek. Az étkező részben a fehér a fekete, a szürke vagy ezek kombinációja kerülendő, ugyanis bizonyított dolog, hogy az effajta színek látványa csökkenti az étvágyat.

Konyhánk hangulatán emelhetünk az ablakba felfüggesztett kristálygolyó elhelyezésével. A kristály a fény megtörésével szivárványt hoz létre a helyiségben.

Ha a konyhában étkezünk, ne helyezzünk a falra órát, mert étkezés közben rápillantava mindig az idő múlása jut eszünkbe. Ha kapkodva fogyasztjuk el az ételt, nem hat jól egészségünkre.
Növények elhelyezése jó atmoszférát teremt, megtöri a konyha egyhangúságát, merevségét, meleg otthonos hangulatot teremt.

Megvilágítás

A fényviszonyok akkor mondhatók megfelelőnek, ha optimális erősségű a világítás: vagyis sem nem félhomályos, sem a szemünk nem káprázik a túl erős fénytől. Ügyelnünk kell arra is, hogy a lámpáink fénye egyenletes legyen.

Forrás: Konyhaweb 
 
[ 23516 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x