Változtass! A személyre szabott Feng Shui ereje
hirdetés
Címlap / Otthon / Változtass! A személyre szabott Feng Shui ereje

Változtass! A személyre szabott Feng Shui ereje

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-24

Korunk szörnyűségei ellen a legjobban személyes, saját magunk által tett változásokkal hathatunk. Ha gond van az életünkben - legyen szó akármelyik életterületről - tervet kell készítenünk az átalakításra. Ebben segít a Feng Shui, amely a személyes energiáknak megfelelően módosítja életed. 

Az ember maga is csí-forrás (chi). Mivel mindenki egyéniség, a "személyes csí" is nagyon különbözik. Ezért nem helyes - kollektív tudattalan ide vagy oda - merev, általánosító szabályokat ráerőltetni bárkire feng shui címén. Bármely lakás vagy munkahely esetén maximálisan figyelembe kell venni az emberi tényezőt - azt, hogy nem vagyunk egyformák.

Amelyik változtatás száz emberből kilencvenkilenc számára pozitív hatást eredményez, nem biztos, hogy a századik számára nem kötődik egy régi negatív emlékhez, fóbiához vagy egyszerűen az ízlésbeli különbségek miatt nem okoz számára kellemetlen érzést. Például az akvárium a legtöbb esetben jótékonyan hat a csí áramlására, ezért előszeretettel alkalmazzák az amúgy is víz elemmel táplált "gazdagság-sarokban", mindazonáltal lehet, hogy a szobába belépő ember irtózik a halaktól, így azok őbenne éppenséggel nem fognak kellemes érzeteket kelteni. A különbözőség tényét különösen figyelembe kell venni, ha többen élnek, dolgoznak egy fedél alatt.A feng shui energiával dolgozó, lényegében tárgyi szimbólumokat használó mentális eljárás - nem maguk az ide-oda helyezett tárgyak fejtik ki a jótékony hatást, hanem az a (jelképes) cselekedet, amivel elmozdítottuk őket. Holmi véletlenszerű pakolászás helyett tudatos térrendezés történik
, a harmónia érdekében - maga a cselekedet az, ami elindítja a jótékony energiát. (És energia nem vész el...) A lakását, kertjét, munkahelyét a feng shui szabályai szerint elrendezni igyekvő ember maga szellemi energiát fektet a műveletbe - és ez az, ami igazán hat, nem pedig a feng shui-szaküzletekben összevásárolt kellékek. Emiatt hatásosabb egy saját kezűleg elkészített mozgóka, montázs, felirat vagy fényjáték, mint valamely (nevetséges, de "energia/idő-spórolás" címén) boltban vett és nem is kellőképpen végiggondolt tárgy.

A feng shui szabályait éppen ezért nem helyes dogmaként kezelni, pusztán ajánlásként. Most is csak azt mondom: próbáld ki őket!

HarmoNet tipp: Igényesség otthonodban. Az abroszod árulkodó jel, Rólad! >>

Jól gondold meg...

A feng shui eszközeivel tényleges változást lehet elérni életünkben. Ezek az eljárások, bármilyen nevetségesnek is tűnhetnek a nyugati kultúrkörben felnőtt ember szemében, évezredek megfigyelésének eredményei. Működnek.

"Bármit kívánsz, jól gondold meg, hogy mit, mert megkaphatod."

Gondolatkísérlet
Tedd fel magadnak a következő kérdéseket:
  1. Eljött-e az ideje életemben a változásnak, vagy tulajdonképpen jól érzem magam így?
  2. Mit teszek, ha bekövetkezik a kívánt változás?
  3. Mit akarok elérni a változás segítségével?
  4. Hogyan hat majd a változás a körülöttem élőkre?

    Ha a gondolatkísérlet eredménye pozitív, az megadja a kezdő lendületet a folyamat beindulásához.

Csak óvatosan...
A feng shui: harmóniára való törekvés. Ez a törekvés azonban nem lehet hirtelen, erőszakos vagy túl gyors. Ha így teszünk, kellemetlen visszahatások következhetnek be. Ismerősöm feng shui-mesterünk tanácsára kidobta hatalmas szárított rózsa-csokrait - megkönnyebbült, de egy hétig fejfájást és szomorúságot érzett. Nem kétséges, hogy helyesen cselekedett, amikor megszabadult a múlt energiarabló maradványaitól, de fokozatosan jobb lett volna.

A változtatásokat megfontolással és fokozatosan érdemes bevezetni, életünknek egyszerre csak egy-két területén.

Képek: Piqs.de 
 
[ 4829 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x