Mennyire értelmes gyermeked? Az intelligencia 7 síkon történő...
hirdetés
Címlap / Otthon / Mennyire értelmes gyermeked? Az intelligencia 7 síkon történő fejlesztése

Mennyire értelmes gyermeked? Az intelligencia 7 síkon történő fejlesztése

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-13

Az intelligencia egy komplex képesség, beletartozik az átfogó látásmód képessége épp úgy, mint a jó emlékezőkészség, a gyors gondolkodási készség, vagy a döntésképesség, ahol nem csak rövid, hanem hosszútávú célok szerint is mérlegelnünk kell. Az intelligencia tulajdonképpen az elme elemző és megkülönbözető képessége, amely ma az emberi érték egyik fokmérője, társadalmunkban való helyünk, besorolásunk egyik mércéje, mivel az ember az állatvilágból éppen értelmével emelkedik ki a legszembetűnőbb módon - pusztító képességét nem számítva. 


Rendezvénynaptár

7 összetevő
Az intelligenciát sokáig egy egységes képességnek vélték, amelyet a biológiai pszichológusok szerint egy terület irányít. Ma már tudjuk, hogy az intelligencia hét összetevőre bontható, melyek szervesen különböznek egymástól és működésükért más-más agyterület a felelős.
Korábban csak három típust különítettek el: az absztrakt-verbális, a tárgyi-manipulációs, és a szociális intelligenciát.

Amit a gyermek intelligenciájáról tudni érdemes
Ki számít és ki nem számít intelligensnek?
Szinte nincs olyan gyermek, aki valamely területen ne lenne különösen intelligens. Az intelligenciát ma iskolákban főként két síkon fejlesztik: az egyik a verbális, nyelvi, a másik a matematikai térség, s ebben is mérik, hogy a gyerek értelmes-e.
Ha a gyermek e két területen nem elég kiemelkedő, nem számít intelligensnek, pedig ez csak részben igaz!
A gyermek valójában, ha bármely téren intelligens, akkor már jónak számít, ügyesnek, s akkor lehet életében SIKERES, ha a szülő segítségével megtalálja melyik az a terület, amiben Ő, személy szerint igazán kiemelkedő.

piqs.de - Egyedi képességek


Egyértelműen zseniális gyermekeknek pedig azokat a lurkókat nevezhetjük, akik minden intelligencia-típusban, vagyis ennek minden összetevőjében valamilyen szinten képzettek
, tehetségesek, járatosak. Az ilyen szuperintelligenciák igen ritkák, azonban gyakori az, hogy egy-egy gyermek 2-3 intelligencia-típusban is nagyon fejlett, csak nem épp az iskolában elvártakban. Innen jön a rossz eredmények lélektani lezúzásának kérdése és az önbizalomhiány.

Munkanélküliség? Miért csak a szolgáltató szektorban dolgozunk?
Korunk igen komoly társadalmi problémája a munkanélküliség. Ennek egyik fő oka, hogy az egyre pusztuló természeti környezet több törődést és kevesebb kihasználást igényelne. Az is jellemző tendencia, hogy az egyre növő népességben egyre kevesebben dolgoznak, vagy akár találnak munkát, de ennek egyik jelentős oka, hogy a foglalkozási szektorok közül csak a harmadikban, a szolgáltatás szektorban keresünk szívesen munkát.

Ma nem divat a nehéziparban, gyárakban, vagy mezőgazdaságban dolgozni, sőt sokszor lenézik azokat a személyeket, esetlege előítéleteket képeznek velük szemben, akik e foglalkoztatási szférákban érdekeltek. Az, hogy csak a szolgáltatásokat tartjuk kedvelt munkának, és leginkább csak ehhez értünk, is az oktatási rendszernek köszönhető. Mert igazán sem nyelvi-verbális, sem matematikai intelligenciával nem lehet elhelyezkedni állattartásban, kertészetben vagy egy gyárban. Ezekhez a dolgokhoz, kinetikus, vagy mozgási intelligencia szükséges, egy teljesen más mentalitás. Vagyis társadalmunk hanyatlásának magvai már ott rejtőznek az oktatási rendszer hiányosságaiban.

piqs.de - Okos gyerek?

A 7 típus
Hogyan, miről ismerheti fel a különböző intelligenciatípusokat a szülő, és miként fejleszthetők ezek az összetevők, ha valaki képezné gyermekét?
Egy kis törődés, játék, még nem kerül semmibe, de nagyon kifizetődő!
 
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 14514 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x