Adventi koszorú: szebbet, olcsóbban - házilag (Bevásárlólistával!)...
Címlap / Otthon / Adventi koszorú: szebbet, olcsóbban - házilag (Bevásárlólistával!)

Adventi koszorú: szebbet, olcsóbban - házilag (Bevásárlólistával!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-10

András napjához legközelebb álló vasárnappal kezdődik el az advent, a karácsonyi ünnepvárás időszaka. Ezt a négy hetet az adventi koszorúk négy gyertyája jelképezi, amelyek közül minden vasárnap eggyel többet gyújtunk meg. Napjainkban mind több otthonban gyújtják meg vasárnaponként az adventi koszorúk gyertyáit. E szokást még meghittebbé tehetjük, ha a koszorút magunk készítjük. 

 

Alapanyagok: 1 db szalmakoszorú alap, örökzöld ágak, tűzőkapocs, virágkötöző drót, 4 db gyertya, min. ½ méter szalag, változatos termések a díszítéshez (makk, gesztenye, stb.), ragasztópisztoly, mécses, fogó.Elkészítés:
vágjuk fel rövid kis ágakra az örökzöldet, fogjunk össze 2-3 kis ágat és a tűzőkapoccsal tűzzük le a koszorúalapra. Ha nincs tűzőkapocs, akkor a kötöződrótból vágjunk kb. 8 cm-es darabokat, hajtsuk be u alakba és ezzel dolgozzunk. Folytassuk a kis ágak letűzését, de figyeljünk arra, hogy az ágak végei mindig egy irányba álljanak.


Amikor elkészültünk a koszorúalap tetejével, az oldalára is tűzzük fel az ágakat, ugyan ilyen technikával, itt is figyelve az irányra. A következő lépés a gyertya drótozása: vágjunk a drótból 5-6 cm-es darabokat ( egy gyertyához 4 db. drót kell), majd gyújtsuk meg a mécsest és forrósítsuk fel a drótot a láng felett. Ha már izzik a drót vége egy határozott mozdulattal szúrjuk bele a gyertya végébe. A gyertyákat szúrjuk bele a koszurúba, úgy dolgozzunk, hogy mindig magunk előtt legyen a koszorúnak az a része, ahová a gyertyát szúrjuk.


Készítsünk 4 darab masnit a szalagból, a közepén dróttal rögzítsük, majd szúrjuk ezeket is a koszorúba a gyertyák elé. Ezek után jöhet a díszítés, mindenki saját ízlése és elképzelése szerint díszítse, csinosítsa a koszorút. A díszeket ragasztópisztollyal kell rögzíteni. Lehet természetes alapanyagokat, terméseket használni pl. fahéjrúd, csillagánizs, narancs-citrom karika, de nagyon sok mindent felhasználhatunk, a lehetőségünk korlátlan.


Nagy Ágota

 
 
[ 24004 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x