Lánynak születni szerencsésebb!
Címlap / Otthon / Lánynak születni szerencsésebb!

Lánynak születni szerencsésebb!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

Amikor ma a négyéves lányom teljes bizonyossággal kijelentette ezt, és még meg is indokolta, elgondolkodtam. Tudatosan éljük-e mi, nők, hogy szerencsés dolog lánynak, nőnek, asszonynak születni? Biztos vagyok abban, hogy a mi kontinensünkön feltétlenül jó ez, és vannak olyan világok, ahol halmozott hátrány, ha valaki nő. 

 

Vannak olyan területek, ahol a nőket eleve „megsemmisítik”, ahol a lány születése teher, ahol az anyák elteszik láb alól a leány csecsemőt, ha csak tehetik. Vannak helyek, ahol a kislányokat intim részeiken megcsonkítják, szülésük és nemi életük fájdalmakkal teli. Nem járhatnak iskolába, nem engedik meg nekik, hogy írni-olvasni tanuljanak, mert segíteni kell anyósuknak a földeken, már 13-14 évesen – van, akit még korábban – megházasítják őket. Ezeken a vidékeken nem szerencsés lánynak születni.Lánynak születni szerencsésebb!

A lányok azok a hercegnők és a fiúk körülöttük vannak! A lányok sokkal okosabbakat beszélnek, szebb a lábuk (!) és ezért nagyobb szerencse, hogy lánynak születünk. Lánynak kell születni az embernek! – mondta a négyéves. Néztem, ahogy magára húzta a maga-választotta pörgős szoknyás, tüll alsószoknyás rózsa mintás ruháját, kiválogatta a színben hozzá illő alsóneműt és harisnyát, majd fintorgott egyet az edzőcipőre és szandált választott. A nő kétségtelenül és visszavonhatatlanul benne van már a négyéves lányokban. Amíg ilyen hittel tudják képviselni nőiességüket, addig minden a helyén van. Hol billen ki vajon a nőből ez a mély tudatosság? Hol kezdi el a kamasz, hogy túl széles, túl keskeny, túl görbe?

Asszonysorsok elfeledett hercegnőkről
Az asszony elfelejti, hogy valaha hercegnő volt, hogy szép a lába, s hogy szerencse, hogy lánynak született. Nem mindig, de gyakran. Fájdalommal menstruál, nehezen adja le a könnyen felszedett banyahájat a derekáról, lót és fut reggeltől estig, alig jut ideje magára. A szép lábán visszerek alakulnak ki, a hercegnős ruhákat felváltja az ócska farmer meg a kinyúlt póló – odahaza az is jó! Hogyan lehet visszaadni az asszonyoknak az emlékezetet, hogy hercegnőnek lenni szép?A 2 év múlva százéves hercegnő
Tegnap találkoztam egy használtruha butikban egy 98 éves nénivel. Blúzokat válogatott – ócska már minden tavalyi! – és szaladt szemceruzáért a drogériába, még a zárás előtt oda akart érni. Kérdeztem, hogy készül-e valahová. - Sehová – válaszolta,- csak szeretek minden reggel szépen ébredni! Azt hiszem, ő MÁR újra tudta azt, amit a négyévesek MÉG tudnak. És amit sokan hajlandóak vagyunk menet közben elfeledni: hogy nőnek, lánynak születni szerencsés. Mi volna, ha még ma eszünkbe jutna?

Te hogy vagy ezzel??

Gáspár Kati

 
 
[ 2665 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x