A kilátástalan öregkor miatt vedelnek a fiatalok
hirdetés
Címlap / Otthon / A kilátástalan öregkor miatt vedelnek a fiatalok

A kilátástalan öregkor miatt vedelnek a fiatalok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-18

Azok a fiatalok, akik úgy gondolják, idősebb korukban kevésbé lesznek boldogak, nagyobb eséllyel követnek olyan veszélyes magatartásformákat, mint például a rendszeres alkoholfogyasztás. 


Rendezvénynaptár

Ez az öregségről kialakult negatív kép arra ösztönzi az ilyen fiatalokat, hogy csak a mának éljenek és mindent próbáljanak ki, mielőtt megöregszenek.

Bár a rendszeres alkoholfogyasztás, a dohányzás, az egyoldalú táplálkozás és a mozgáshiány káros hatásai széles körben ismertek, ennek ellenére egyre több fiatal dohányzik, fogyaszt alkoholt és eszik egészségtelen ételeket. Lehetséges, hogy ezek az egészségre káros szokások az öregségtől való félelem miatt alakulnak ki?

Dr. John Garry és Dr. Maria Lohan kutatásaik során összesen 1000 ír, 15 éven felüli fiatalt kérdeztek meg étkezési és alkoholfogyasztási szokásaikról, valamint arról, hogy végeznek-e rendszeres testmozgást, és dohányoznak-e.

Ezek után megkérdezték őket, mennyire érzik boldognak magukat, és mit gondolnak, mennyire lesznek boldogak 30 és 70 évesen.

A fiatalok minden esetben úgy gondolták, hogy a kor előrehaladtával egyre kevésbé lesznek boldogak, annak ellenére, hogy korábbi kutatások kimutatták, nincs különbség az idősek és a fiatalok elégedettségi szintje és boldogsági faktora között.

A megkérdezett fiatalok több mint fele rendszeresen fogyaszt alkoholt. Az adatok szerint a negatív jövőképpel élők minden esetben hajlamosabbak voltak a rendszeres alkoholfogyasztásra.

„Eredményeink szerint a fiatalok önpusztítását gyakran az okozza, hogy úgy gondolják, úgyis mindegy, mert öregkorukban ígyse-úgyse lesznek boldogak. Mivel ez egy teljesen megalapozatlan elképzelés, olyan egészségügyi kampányt kellene indítani, amelyben idősebbek beszélnének az életükről a fiataloknak, és megpróbálnák lebeszélni őket a rendszeres alkoholfogyasztásról" - írják a kutatók.

Medipress

 
 
 
[ 1937 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x