Lukas magzatburok? Tengeri kagylóval ragasztható
Címlap / Otthon / Lukas magzatburok? Tengeri kagylóval ragasztható

Lukas magzatburok? Tengeri kagylóval ragasztható

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-09

Egy tömítőanyag, melyet a tengeri kagyló nedves felületekhez való tapadása inspirált, ígéretes anyag lehet az emberi magzatburok hibáinak javításában - állítja a Northwestern Egyetem munkatársainak tanulmánya.  

 

A terhesség során a magzatburok hibái – repedések, vagy lyukak – a magzatvíz szivárgását okozzák, ami koraszüléshez, vagy abortuszhoz vezet. Bár néhány hiba magától, természetes úton is megoldódik, amelyek viszont nem, annak gyógyítására jelenleg nincs megfelelő módszer.

„Az általunk tesztelt anyag biokompatibilisnek és hatásosnak is bizonyult” – nyilatkozta a Phillip B. Messersmith, a tanulmány egyik szerzője, a Northwestern Egyetem McCormick Mérnöki és Alkalmazott Tudományok Karának professzora. A tanulmány az American Journal of Obstetrics & Gynecology címú újságban jelent meg.
 
A magzatburok körülveszi a magzatot, sérülései – például endoszkópos beavatkozás következtében – születési rendellenességekhez, koraszülöttséghez, vagy méhlepény-repedéshez vezetnek. Messersmith és belga, svájci, illetve kanadai munkatársai kísérletes körülmények között három milliméteres lyukakat képeztek, és azt tömték be új tömítő anyagokkal, melyek közül a kagyló által inspirált volt mind tömítés, mind toxicitás szempontjából a legkedvezőbb.

Az anyag két összetevőt tartalmaz, melyek 10-20 másodperc alatt formálnak gélstruktúrát. Az oldat egy szintetikus DOPA-polimer, mely egy kulcsfontosságú aminosav a Mytilus edulis tengeri kagyló nedves felszínhez való tapadásában.

Messersmith és munkatársai jelenleg állatkísérletes modellben tesztelik az új tömítőanyag hatását.

Medipress

(Fotó: Pawel Loj: daffodil)

 


 
 
[ 1551 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x