Mennyit igyon a kismama és a baba? Kiszáradás, víz, élet...
Címlap / Otthon / Mennyit igyon a kismama és a baba? Kiszáradás, víz, élet

Mennyit igyon a kismama és a baba? Kiszáradás, víz, élet

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-30

A tudatos folyadékbevitelt legkésőbb a terhesség idején el kell sajátítani. Kismamák esetében ugyanis különösen fontos a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás, hiszen a magzatvíz 3 óránként cserélődik, és ehhez vízre van szükség. 


Rendezvénynaptár
A legoptimálisabb a szűrt víz, hiszen ez tartalmazza a legegészségesebb mennyiségben az ásványi anyagokat. Ha a szervezet nem kap megfelelő mennyiségű  vizet, akkor az anyuka a víztartalékait veszíti el, ami nagyfokú  kiszáradáshoz vezet.

„Teljes egészében felelősek vagyunk kisbabánkért már a terhesség alatt is. Amit az anyuka eszik-iszik, azzal befolyásolja a baba egészségét; a pici mást nem kap, csak azt, amit a mama fogyaszt. Ő nem tud válogatni. A cukros üdítők káros hatását boncolgatni szükségtelen, mindenki tisztában van azzal, hogy az üdítőkkel nem tesznek jót az egészségüknek. Ez a várandósság idejére hatványozottan igaz.

A víz a legjobb ital, amit egy kismama fogyaszthat, ám a csapvíz sokszor tartalmaz olyan összetevőket, amelyek a vízművek gondos tisztítása utána is benne maradnak. Ezért ajánlott a vízszűrő kancsók használata, hiszen néhány ezer forint ráfordítással beszerezhetők, és segítségükkel kiszűrhetjük a csapvízben lévő anyagokat, pl. klórt, és a tiszta vízzel hozzájárulhatunk saját magunk és a baba egészségéhez”
– mondja Kornis Anita életvezetési tanácsadó. 

A megfelelő folyadékfogyasztás a baba születése után is kiemelten fontos, hiszen ha kevés folyadékot kap a pici, akár ki is száradhat. Egészen kis korban, mikor a kutacsa beesik, akkor szabad szemmel is látható, hogy szomjas a kicsi. Ez nem szabad megvárni, folyamatosan itatni kell, ugyanis amikor valaki nagyon szomjas, az a szervezete vészjelzése, a kiszáradás első jele.


Sajnos a rohanó életmódunk miatt sokszor elfelejtünk inni, és gyermekünket is megfelelő mértékben itatni. Egyformán kell figyelni magunkra és gyermekünkre. Tanulva tanítunk. Míg a szülők tanulják a helyes folyadékpótlást, addig ugyanerre tanítják gyermeküket.

A folyadékpótlásra a legalkalmasabb dolog: a tiszta víz. Minden más cukrozott ital nem pótolja az elveszített folyadékot. Így jobb, ha nem is szoktatjuk rá ezekre az italokra kisgyermekünket, és persze magunkat sem.

További információ  >>
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6978 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x