Hogyan válasszunk tábort a gyereknek?
Címlap / Otthon / Hogyan válasszunk tábort a gyereknek?

Hogyan válasszunk tábort a gyereknek?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-27

Örök dilemma, hova küldjük a csemetét a nyáron, és a kifejezetten bővülő kínálat még "nehezíti" is a dolgunkat! A Táborfigyelő.hu portál gyűjtötte össze a legfontosabb tényezőket, ami jó, ha befolyásol a döntéskor. 


Rendezvénynaptár
Ne magunkból induljunk ki
Észrevette ugye, hogy ha Ön fázik, akkor a gyermekre is pulóvert ad, függetlenül attól, ő fázik-e? Kerüljük ezt a táboroknál, ha van rá mód.

„A legtöbb szülő a mindennapos robotolás után arra vágyik, hogy a Balatonon, vagy esetleg egy tengerparton pihenjen, egy jó könyvvel a kezében. Mindez a gyermekeknek borzalmasan unalmas.”- állítja Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu vezetője.

Egy gyermektábor választásánál nagyon ügyeljünk arra, hogy a gyerekeknek jóval több az energiájuk, mint amit tapasztalunk… ezek jó része vagy az óvodában, vagy az iskolában levezetésre kerül, amire nyáron nincs mód. Ennek okán kifejezetten sűrű napi program választása indokolt, de semmiképpen ne legyenek órák, amikben nincs eldöntve mit csinálnak a gyerekek.Ne kényszerítsünk

A legfontosabb egy tábor esetében, hogy a lurkó jól érezze magát. Egy tematikus tábor, pl. angol nyelvi esetén egy életre megszerettethetjük a nyelvet, de egy életre el is kedvetleníthetjük tőle. Ha valamit nem akar a gyermek, akkor egy tábor esetén ne kényszerítsük bele, mert pont a visszájára fordulhat az elképzelés. Ha van kedve hozzá, vagy nem ódzkodik a példánál maradva az angol tábortól, akkor nyugodtan küldhetjük oda.

„Tudni kell, hogy a nyelvi táborok esetén egy óra nem egyenértékű és nem is hasonló, mint az iskolában tapasztaltakkal. Sokkal inkább felszabadult, jó kedélyű együttlétről beszélhetünk, ami nagy kedvet tud csinálni a gyerekeknek az idegen nyelv tanulásához.” – mondja a Táborfigyelő.hu ügyvezetője.A gyermekhez illő tábort keressünk

Napközis vagy ott alvós? Nyelvi- kézműves-, lovas-, színjátszó-, kaland-, sporttábor… csak, hogy néhány kategóriát említsünk. A nyilvánvaló pénztárcaméret mellett gondoljunk bele, hogy mit szeret csemeténk, mit csinál szívesen.

„Nem kell feltétlenül ragaszkodnunk a tematikus táborokhoz.” – folytatta Tóth Béla. „Manapság is fellelhetők a klasszikus táborok, azaz a vízpart melletti, fürdőzős, számháborúzós, esti tábortüzes, diszkós táborok, illetve ma már a tematikus táborok közül is egyre többen veszik át a klasszikusabb elemeket. Az ott alvós, vagy napközi tábor közül, ha megtehetjük, döntsünk kor alapján. A kisebbeket nem nagyon lehet több napra elválasztani a szülőktől, míg a nagyobbakat érdemes is ott alvós táborba küldeni, sokat nyom a latba ez is a gyermekek könnyebb szocializációjában is.”

Gyermektáborok: www.taborfigyelo.hu

Képek:
piqs.de: Auerhahn - Im Netz
piqs.de: plattsnacker - Warten auf den Sommer ...
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3052 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x