Milyen nyelven sírnak a babák?
Címlap / Otthon / Milyen nyelven sírnak a babák?

Milyen nyelven sírnak a babák?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-03

Ha az újszülött bármikor felsír arra készteti a mamát, hogy reagáljon. De vajon meg lehet-e fejteni a sírás üzenetét? 


Rendezvénynaptár

Közvetlenül a szülés után a legtöbb újszülött sírással jelzi, hogy megérkezett. Kétségkívül ezzel az általuk megélt nehézségeket adják a körülöttük lévők tudtára. A sírás tulajdonképpen kommunikáció, valamit közölni szeretne, és csak a mamán múlik, hogy mennyit ért meg belőle.
Vajon milyen nyelven sírnak a babák?

A német Würzburgi Egyetem kutatása szerint a sírás hanglejtése tükrözi a magzati szakaszban hallott nyelvet. A vizsgálat alapja 30 német illetve francia csecsemő volt, melyeket rögzítettek is. A frekvencia analizálása során megállapították, hogy a francia babák sírása alacsonyabb hangmagasságban kezdődik, majd felfelé emelkedik. Ezzel szemben a német babák magasabb tónusban kezdték, majd ez fokozatosan ereszkedett.

Biztos kapocs - a hordozókendő

A nyelv kialakulása és fejlődése
A kutatások azt is mutatják a két vizsgált nyelv esetében, hogy a csecsemők utánozták a szülők által használt nyelv dallamát. Ez alapján állítható, hogy a nyelv elsajátítása már a magzati korban kezdődik és már a sírásban is megnyilvánul.

Az eredmények azt is egyértelművé teszik, hogy a sírás hangzása követi az anyanyelvét. Néhány kultúrában rossz előjelnek tekintik, ha az újszülött sem sír fel rögtön világra jöttekor. Ilyen esetekben bizonyos módszerekkel sírásra kényszerítik őket.

Miért sírnak a babák?
Hát ennek bizony több kiváltó oka lehetséges. Bár a babák sírása teljesen normális, mivel ez a kommunikációjuk egyetlen módja. Jelzik, hogy éhesek vagy szomjasak, valamiért kényelmetlenül érzik magukat, vagy valami történik velük.

Baba sírás - milyen nyelven?

Mikor sírnak tulajdonképpen azt a nyelvet használják, amit legjobban értenek. Meg vannak róla győződve, hogy az anya meg is érti, mit próbálnak közölni. A legtöbb esetben az anya figyelmét akarják magukra vonni.

Ahogy fejlődnek és növekednek elkezdik felismerni az anyát, aki szoptatja őket, és egy olyan kapcsolat alakul ki, melyhez nagyon ragaszkodnak. A csecsemő érzelmileg kötődik az anyához, mely elutasít másokat, akik gondjukat próbálnák viselni. Néhányan olyan érzékenyek, hogy a hang alapján megismerik anyjukat.

Az anyáknak értenie kell a babák nyelvén
Nem lehet hangsúlyozni a sírás által közlendő fontosságát. Ha az anya nem érti a csecsemő üzenetét, súlyos következményekhez vezethet. Ezért fontos, hogy minden egyes alkalommal figyeljünk a babára, és kiderítsük a sírás okát.

Kontaktus - a baba nyelve

A legtöbb baba sír, mikor éhes, ha szüksége van valamire, nedves a pelenka vagy valamiért nem érzi jól magát. A legtöbb anya abban találja a nehézséget, hogy nem képes egy sírást és helyzetet alaposan megfigyelni.

Nagyon szemfülesnek, ébernek kell lenni az anyáknak ahhoz, hogy tényleg rájöjjenek, miért is sír a baba. Nem kevés idő, türelem, és odafigyelés kell ahhoz, hogy bizonyos helyzeteket felismerjünk. Ezért is lenne ajánlatos legalább az első évben csak a babával foglalkozni, a munkát teljes mértékben félretenni.

Dékány Márta

(Fotók: The new baby GPS worked perfectly by marya, unterbirken: die welt entdecken; nadine graupner: CJ)

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4486 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x