Lakásvásárlás előtt: Válassz a magyar térrendezés szerint!...
Címlap / Otthon / Lakásvásárlás előtt: Válassz a magyar térrendezés szerint!

Lakásvásárlás előtt: Válassz a magyar térrendezés szerint!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A lakóhely megváltoztatása hatalmas változás minden ember életében. A ház, a lakás energetikai adottságai és a tulajdonos testi, lelki, szellemi állapota szorosan összefügg egymással. Tehát az biztos, hogy a környezetváltozás hatására teljesen megváltozhat az életünk, rajtunk múlik, hogy milyen irányba. Ha szeretnénk magasabb energiaszinten boldogabban élni, vegyük figyelembe a magyar térrendezés tanácsait. 

A lakásválasztás szempontjait általában racionálisan közelítik meg az emberek. Mennyi, hol, milyen, mekkora stb.? A lakás az ember lelkének a folytatása, azaz nem lehet kilóra mérni. Az alaposság, a megfontoltság és a racionális érvek mellett elengedhetetlen, hogy megvizsgáljuk a lelki tényezőket is.

Kályha

AZ ELSŐ GONDOLAT…
A legfontosabb, hogy figyeljünk a gondolatainkra, érzéseinkre miközben megnézzük a kiszemelt lakást, telket, házat. Amikor az ember hazatalál, azaz megtalálja azt a helyet, ami igaz otthonként tud érezni, akkor megdobban a szíve, boldogságérzés tölti el. Rögtön felmerül benne a gondolat, hogy igen itt szívesen tudnék élni, itt szeretnék élni. Az első gondolatra kell figyelni, amikor már rágódunk, sokat tanakodunk, hogy megfelel –e az új lakás számukra, akkor nem valószínű, hogy rátaláltunk az igazi otthonra. A legtöbb ember az első percekben eldönti, hogy megfelel –e neki az ingatlan vagy sem.

A másik tényező, amit rögtön észreveszünk magunkon, ha megtaláljuk az igazi otthont, hogy elkezdjük tervezni a jövőt, és bele tudjuk képzelni magunkat az adott lakásba. Illeszkedik az elképzelésünkhöz a lakás külső környezete, tájolása, a helyiségek beosztása stb.

Konyha

Azt a lakást mindenképpen érdemes megvenni, ahol szívesen tartózkodunk. Nem érezzük az idő múlását, annyira jó ott lenni, hogy legszívesebben maradnánk. Megfoghatatlan kapcsolat alakul ki köztünk és a lakás között, vágyat érzünk arra, hogy ott lehessünk.

Egyes vélemények szerint könnyebben bele tudja magát képzelni az ember az új lakásba, ha abban laknak és élettel van teli a tér. Azt gondolom, hogy hasonlóság mindig van azok az emberek között, akik ugyanabba a lakásba vágynak, de a lakás adottságait és a lakók személyiségét, életútját együttesen kell vizsgálni. Az biztos, hogy mindenképpen könnyebb egy olyan lakást kiválasztani, ahol van tér (nincs túlzsúfolva személyes holmikkal), amibe bele tudjuk képzelni a saját életünket.

Kereszt

LAKÁSVÁLASZTÁS A MAGYAR TÉRRENDEZÉS ELVEI SZERINT

  1. A magyar térrendezés legfőbb elve a természetességről szól, azaz próbáljunk olyan helyet keresni, amelyik csöndes, nyugodt, tiszta és lehetőleg távol van a város zajától. Vidéki környezetben sokkal magasabb energiaszinten lehet élni, mint a városokban. Aki városi környezetben keres lakást, nézze meg a kiszemelt lakást különböző időpontokban (pl.: ne csak hétvégén a különböző zajszint miatt.)
     
  2. Külön kell választani a lakásokat aszerint, hogy laktak –e már benne, tehát használt vagy újépítésű lakásokról van szó. A magyar térrendezés elvei szerint a legjobb, ha részt veszünk az építés folyamatában, azaz áldozatot hozunk és egy folyamat részesei vagyunk. Ahogy egyre többet foglalkozunk az új otthonnal, úgy vonjuk ki az energiáinkat a régi lakásból és már egyre inkább az újat kezdjünk magunkénak érezni. Ha nincs lehetőségünk építkezni, akkor a használt lakások esetében mindig érdemes megkérdezni, hogy kik voltak az előző lakók, hogyan éltek, miért szeretnének elköltözni ill. azt is érdemes megtudni, hogyan zajlott az építkezés folyamata. Egy alapos tértisztítással felülírhatók a lakásban lévő energiamintázatok, de ennek ellenére érdemes odafigyelni a környezet jeleire.

    Ha az ember építkezik, akkor sokkal inkább meg tudja önmagát valósítani, mintha egy kész házat, lakást vásárol. Természetesen utóbbi esetben is lehetőség van erre, csak valószínű, hogy nehezebb dolga van, mert olyan kész energiakombinációt kap, amit neki kell saját magára alakítani. Tehát fordítva történnek a dolgok.
     
  3. A lakásválasztásnál is tartsuk be a mértékletesség elveit, tehát vegyük figyelembe lehetőségeinket és lehetőleg addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér…Energetikai szempontból ha hitelt veszünk föl, azt jelenti, hogy egy időre eladjuk saját magunkat, kiszolgáltatottá, bizonytalanná válhat az életünk.
     
  4. Olyan lakást válasszunk, amiben a tereket ki tudjuk használni (ne legyen túl nagy…), a praktikusság is fő szempont. A funkció elve szerint használjunk minden helyiséget.
     
  5. A bejárat elhelyezkedése, a lakás tájolása nagyon fontos, mivel ezeken az adottságokon nem lehet változtatni. A bejárat a keleti, délkeleti és déli oldalakon van a legjobb helyen. A lakás tájolása a magyar elvek szerint ideális esetben kelet, dél és nyugati irányokba nyitott (vannak ablakok) és észak felé zárt.  Érdemes a kiszemelt lakást különböző napszakokban megnézni az eltérő fényviszonyok miatt.
     
  6. Lehetőleg szabályos alaprajzú lakást válasszunk, a beugrók ( ún.: hiányterületek) rossz hatással lehetnek életünkre.
     
  7. A helyiségek beosztásánál a legfőbb szempont, hogy a konyha legyen központi helyen és ne legyen kicsi a többi helyiséghez képest.
     
  8. Ideális (sajnos ritka) esetben a tűz a lakás közepén van, tehát itt összpontosul a család összetartó ereje.

Fentiekben ízelítővel kívántam szolgálni a magyar térrendezés elvei közül a lakásválasztás megkönnyítve. Amennyiben többet szeretni tudni a tudatos térrendezésről, jöjjön el tanfolyamomra, ahol csodálatos környezetben tanulhat a magyar térrendezésről.

Magyar Térrendezés alaptanfolyam indul Pilisszántón 2010. szeptember 25-én! Kérje tájékoztatónkat: nwg@magyarterrendezes.hu
Bővebb információ >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9355 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x