Ecopolis - konferencia a települések fenntartható fejlődéséről...
hirdetés
Címlap / Otthon / Ecopolis - konferencia a települések fenntartható fejlődéséről

Ecopolis - konferencia a települések fenntartható fejlődéséről

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-19

Az Ökobatta Fenntartható Fejlődésért Alapítvány rendezvénysorozatot indított azzal a céllal, hogy fórumot teremtsen az önkormányzatok vezető szakértőinek, a civil szervezetek munkatársainak, és biztosítsa a környezetvédelem területén dolgozó szakemberek, az önkormányzatok, a városok vonzáskörzetében működő vállalatok és gazdasági szervezetek szakembereinek tapasztalatcseréjét. 


Rendezvénynaptár
Az önkormányzatok speciális helyzetükből és szerteágazó feladataikból következően meghatározó szerepet játszanak az egészséges környezet biztosításában, az állampolgárok életminőségének javításában, a környezeti követelményeknek a gazdaság működésében való figyelembevételében, a fenntartható fejlődés biztosításában és a környezeti politika helyi szintű alakításában. Az Önkormányzati Törvény rendelkezéseiből adódóan mind a fővárosi és megyei, mind a települési önkormányzatoknak vannak kötelezően ellátandó környezeti politikai feladatai, azonban tevékenységük ennél sokkal szélesebb körű. 


Az Ökobatta Fenntartható Fejlődésért Alapítvány rendezvénysorozatot indított azzal a céllal, hogy fórumot teremtsen az önkormányzatok vezető szakértőinek, a civil szervezetek munkatársainak, és biztosítsa a környezetvédelem területén dolgozó szakemberek, az önkormányzatok, a városok vonzáskörzetében működő vállalatok és gazdasági szervezetek szakembereinek tapasztalatcseréjét. A nagysikerű 2008-as konferencia nyomdokain haladva kerül megrendezésre Százhalombattán, 2010. szeptember 16-17. között az ECOPOLIS 2010 - II. Ökológia, Regionalitás, Vidékfejlesztés Workshop.

Fő témák: Fenntartható fejlődés - mit tehetnek az önkormányzatok; A környezetvédelmi jogalkotás és jogalkalmazás aktuális kérdései; Települési környezetvédelmi program és környezeti információs rendszer; Az önkormányzatok hatásköre a környezeti nevelés és tudatformálás terén; Lakosság - civil szervezetek - önkormányzat; a közösség részvétele a döntéshozatal folyamatában; Az ipari és szolgáltató üzemek valamint az önkormányzatok együttműködése a környezetvédelem terén; A szocialista iparvárosok napjainkban - 40 éves Százhalombatta; Környezet és Energia Operatív Program;  A környezetbarát energetikai fejlesztések önkormányzati finanszírozása; Megújuló energiaforrások

A másfél napos konferencia előadói: Adamovics Orsolya
Krisztina (Integrált szennyezés-megelőzés és -csökkentés - IPPC), Dr. Barna Orsolya (,,Zöld’’ szempontok az önkormányzati közbeszerzésekben), Bohoczky Ferenc (A megújuló energiaforrások magyarországi hasznosítása és a 2020-as EU elvárások teljesíthetősége), Gonczlik Tamás Kálmán (Települési környezetvédelmi program - Budapest példája), Herbert Ferenc (Villamos energia termelés napelemekkel Magyarországon), Dr. Kozma Huba Istvánné, Varga Csaba (A geotermikus energia hasznosítása, engedélyezési, megvalósítási lehetőségei), Dr. Nagy József, Vass Lajos (,,1 falu - 1 MW’’ közösségi biogáz, biometán, hidrogén alapú energianet építése), Oszvald Tamás (A földtani veszélyforrások megjelenése a településszerkezeti tervekben), Pribelszki Edina (A szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos szemléletformálás), Szabó Szilvia (Fenntartható fejlődés Magyarországon - a Környezet és Energia Operatív Program), Szántó Katalin (Fenntarthatóbbá váló települések: az ágazatokon átívelő integrált, térségi tervezés szükségességéről), Dr. Szigeti Cecília (Városok ökológiai lábnyom számítása), Dr. Teszár László (Önkormányzatokat érintő környezetvédelmi problémák a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa gyakorlatának tükrében), Tóth Nelli (Sikeres települési energetikai beruházások a fenntartható energia biztosítására Magyarországon), Varga Attila (A napkollektor alkalmazásának lehetőségei), Dr. Varga Sándor (Az energiagazdálkodást érintő állami és önkormányzati intézkedések az ÁSZ ellenőrzések tükrében), Véghely Tamás (Megújuló energiaforrások - Kezünkben a jövő!)FŐVÉDNÖKÖK:

Dr. Fülöp Sándor, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa
Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere

Honlap: www.ecopolis-konferencia.huCikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3614 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x