Mézeskalácssütő maraton az éhező gyermekekért
Címlap / Otthon / Mézeskalácssütő maraton az éhező gyermekekért

Mézeskalácssütő maraton az éhező gyermekekért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Napjainkban a gasztronómia családok milliói számára a napi táplálékért való küzdelmet jelenti csupán. A tartósan alultáplált gyermekek nagy valószínűséggel nem válnak egészséges felnőttekké, az ő támogatásukat célozza meg "Kicsi vagyok, Éhes vagyok, Segítsetek" program, melynek keretében most szombaton jótékonysági mézeskalácssütésen vehetünk részt. 

A nehéz helyzetben a www.mielefozoiskola.hu portál és a Rita Konyhája összefogást hirdet a jövő generáció rászoruló tagjainak támogatására.

Ne feledkezzünk meg az éhező gyermekekről!
A sokkoló statisztikák szerint Magyarországon hozzávetőlegesen 150 000 gyermek alultáplált és csaknem 20 000 kisgyermek nem jut hétvégeken meleg ételhez. A tartósan alultáplált gyermekek nagy valószínűséggel nem válnak egészséges felnőttekké: a nehéz anyagi helyzet ártatlan elszenvedője a jövő generációja.
„A két gyermek sem tudott elaludni az éhségtől, így meghallották, mit mondott mostohaanyjuk az apjuknak. Juliska keserves könnyeket sírt, és azt mondta Jancsikának: - Most aztán végünk van! Jancsi vigasztalta húgocskáját, mondván: - Ne sírj, Juliska, nyugodtan alhatsz, majd csak segít rajtunk a jó Isten.” – részlet a közismert Grimm-meséből.

Jótékonysági mézeskalácssütés
A "Kicsi vagyok, Éhes vagyok, Segítsetek" program a tartósan alultáplált gyermekek támogatására jött létre. A KÉS-sel történő együttműködést Hadarik Rita, a www.ritakonyhaja.hu receptmagazin szerzője keltette életre azzal a szándékkal, hogy gasztronómiai témájú eseményekkel, kiadványokkal támogassa az éhező gyermekeket. A nemes cél mellé felsorakozott a Miele Főzőiskola is.
2010. október 23-án 14:00 órakor a Miele Galériában (1022 Budapest, Alsó Törökvész út 2.) barátokkal, cukrászokkal, bloggerekkel közösen egész napos mézeskalácssütő maratont szerveznek, melyet a Tante Fanny 150 csomag, a gyermekeknek szánt ajándék mézeskalács tésztával támogat.


A szervezők  az eseményről szóló „Mézes Mikulás” című exkluzív könyvvel hálálják meg a jótékony támogatást azoknak a civileknek és vállalkozásoknak, akik legalább 1000 forinttal hozzájárultak a Gyermekétkeztetési Alapítvány "Mindenki Ebédel" nevet viselő akciójához.

A segítő szándék hatványozódik, ha minél többen összefogunk és együttesen teszünk azért, hogy segítsünk a rászoruló családokon. A Mézes Mikulás könyvhöz elismert cukrászok és bloggerek szolgáltatják a minőségi tartalmat, a támogató cégek pedig azt a hátteret, melynek köszönhetően a könyv kíváló minőségben jelenhet meg. A 23-i sütés során a mézeskalácsot új dimenziókba emelik a szervezők, hiszen a klasszikus tésztából különleges sütemények, torták, desszertek, leves, sőt még előételek is készülnek.

A Mézes Mikulás könyvről:
A gasztronómiai értékek megőrzése rendkívül fontos, hisz emlékeztet a gyökerekre. A mézeskalács az egyik olyan édesség, melyet már dédanyáink is ismertek és készítettek. A régmúltra visszanyúló hagyomány felélesztése céljából a Mézes Mikulás bemutatja, hogy mennyi különleges desszert, torta készíthető e tradicionális alapanyagból. A könyv hozzájárul a hagyományok megőrzéséhez és a mézeskalács legenda újraértelmezéséhez!

Kép forrása: piqs.de Ruby Ran: Fairy tales can come true, Valentine!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3301 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x