Tedd az otthonodat a nyugalom szigetévé
Címlap / Otthon / Tedd az otthonodat a nyugalom szigetévé

Tedd az otthonodat a nyugalom szigetévé

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Készülj fel időben a hosszú téli estékre! Néhány apró ötlettel segítünk abban, hogy a lakásodat a nyugalom szigetévé varázsolhasd, mire megérkeznek az ünnepek és a várva várt pihenés. 

1. Nyugalmat és meleget adó színek
Az első és legfontosabb a megfelelő színválasztás – talán még meg tudsz szervezni egy gyors festést is, ha úgy tartja kedved. Ha nem, az sem baj, érdemes néhány jól megválasztott kiegészítővel áthangolni a lakást a fényben szegényebb hónapokra.

A téli időszakban kiemelten fontos, hogy nyugalmat, egyszersmind melegséget árasztó színekkel vegyük magunkat körbe. Nagyobb falfelületekre a visszafogott, egyúttal harmóniát sugárzó színek jöhetnek szóba: világosbarna, törtfehér, napsárga árnyalatok. A kiegészítők, bútorok, kisebb falfelületek színe lehet narancs, barna vagy akár valamilyen finom kék árnyalat.

(Forrás: Ikea)

2. A borongós hangulat ellensúlyozására: fény minden mennyiségben
A jól kiválasztott lámpák, gyertyatartók elhelyezése és használata adja meg az egyes helyiségek különleges hangulatát. A lazításra, pihenésre szolgáló tereket szereljük fel megfelelő hangulatvilágítással: ez lehet egy tört fényt adó különleges burájú lámpa, használhatsz gyertyákat és mécseseket, de lehet, hogy egy színes izzó is megteszi a maga hatását.


Tipp: A napmotívum már önmagában energiával tölti fel a teret, ha ráadásul egy lámpát díszít, a hatás megsokszorozódik. Különleges üvegmécseseket otthon is készíthetsz, a hobbiboltokban minden hozzávalót megtalálsz az üvegfestéktől a sablonokon keresztül a dekorációs kellékekig.


3. Alakíts ki egy „relax” sarkot!

Ha épp nincs lehetőséged nagyobb volumenű felújításra vagy a lakás átrendezésére, akkor is van megoldás: alakíts ki legalább egy sarkot az egyik szobában. Tedd ide a pihenésre, heverészésre leginkább alkalmas kanapét, ágyat vagy a kedvenc olvasófotelt, esetleg rendezd be keleti stílusban szőnyegekkel, földön ücsörgésre is megfelelő párnákkal, puffokkal. Szükség lehet meleg, puha takarókra is.

Még jobb, ha a sarkot a lakás vagy a ház olyan helyén tudod kialakítani, ami sokáig természetes fényt kap. A gyertyák is jobban mutatnak az ablakban.


A falakat semmiképp se zsúfold túl: néhány polc könyvekkel, mécsesekkel és egy-két hangulatlámpa bőven elegendő. Ne feledd, ennek a térnek éppen az a célja, hogy a napi, sőt, egész éves rohanás után kicsit kikapcsolj és készülődj a téli befelé fordulásra, pihenésre.

Különleges hatást kelthetsz egy ilyen lámpával:


Tipp: Meditáció, relaxáció végzéséhez is ideális egy ilyen pihenőhely. Fontos azonban, hogy megfelelő ülőalkalmatosságon tudd a meditációt végezni, pl. egy kényelmes fotel vagy egy egyenes gerinccel való üléshez megfelelő ülőpárna.


4. Hass az érzékeidre: illatokkal és zenével
Az ellazulást kiválóan segítik a különféle nyugtató illatok, az aromalámpák és természetesen a nyugtató, lazító zenék. Válassz például egy jó minőségű, természetes anyagokból készült füstölőt az emelkedett, misztikus hangulathoz vagy párologtass illóolajokat aromalámpában vagy akár a fűtőtesten egy tálka vízben.

Aromaterápiás ötletek

Nyugtató illatok: citromfű, levendula, ylang-ylang, vanília
Kedélyjavítók: narancs, citrom, rózsafa, jázmin, fahéj

Tipp: Próbáld ki az új prémium Air Wick illatgyertyákat, melyek most különleges téli kiadásban kaphatók >>

Ma már rengeteg meditációs, relaxációs zenéből válogathatunk. Kedvcsinálónak egy különleges zene ellazuláshoz:



Kolontár Elvira

Képek:
piqs.de: macromania - Kunst-Sonne
piqs.de: Banu - to give a name...
piqs.de: rogilde - Relax
piqs.de: sumba - Stehlampen
piqs.de: Scully van Funkel - Das Licht in der Dunkelheit
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6393 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x