Karrierépítés már középiskolában?
Címlap / Otthon / Karrierépítés már középiskolában?

Karrierépítés már középiskolában?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-26

Nehéz helyzetben vannak a mai fiatalok, már a középiskolában el kell kezdeniük a jövőjükön gondolkodni. Az ilyen korú diákok jövőbeni céljai között ma Magyarországon már nem a világmegváltó álmok szerepelnek. Egy részük vezető pozícióra vágyik, másik részük nem tartja fontosnak a szakmai karriert. Kalandot, szabadságot, anyagi függetlenséget kívánnak elérni és teremteni maguknak felnőtt korukra, ehhez fel kell térképezniük önmagukat, a helyzetüket és a lehetőségeiket, hogy ki tudják jelölni az útjukat. Jelentős szerep jut a szülőknek, akik igyekeznek mindenben segíteni gyermekeiknek, de sok a bizonytalanság, milyen irányba érdemes terelgetni a csemetéket. 


Rendezvénynaptár
Ami mindenképpen csak hasznára válhat egy diáknak, az nem más, mint az idegen nyelv biztos tudása és a tapasztalatszerzés, amiből később profitálhat. Ezek elsajátítására egyértelműen egy idegen ország anyanyelvi környezete a legmegfelelőbb, amelyre számos lehetőség kínálkozik.

Egy külföldi középiskolai tanév jelentős kulturális előnyökkel jár, ami alatt sokat tanulnak a diákok. Amellett, hogy tökéletesen elsajátítják a nyelvet, tantárgyakat tanulnak az adott nyelven és közben nyitott szemmel járnak, magukba szívva egy más világ élményeit is. Nehéz lenne általános érvényű összefoglalót adni a lehetőségekről, elég nagy a különbség aszerint, hogy állami, egyházi vagy magániskolába jár valaki.Pein Mariann
, az Inside Word Nyelvoktató és Nyelvi Utaztató Központot vezetőjének elmondása szerint az anyanyelvi környezet minden iskolatípusban rendkívül intenzív nyelvtanulást tesz lehetővé, hiszen a rengeteg szabadidős program során is csak idegen nyelven tudja megértetni magát a tanuló. Emellett, ideális esetben 16 vagy 17 évesen, egy másik ország középiskolájában éli diákságának mindennapjait és miközben a nyelvtudása észrevétlenül fejlődik, szélesedik a látóköre, kapcsolatokat épít, megalapozza további életét.

A segítségükkel az idei évben Nagy-Britanniába, USA-ba, Spanyolországba, Franciaországba, Németországba, Olaszországba és Írországba is utaznak majd diákok, akik az elképzelésüknek leginkább megfelelő programba kapcsolódhatnak be.

Az állami iskolás program lényege, hogy állami iskolába járnak, de családoknál laknak. A partnerintézmény az érdeklődési kör, a nyelvtudás és az eddigi tanulmányi eredmények alapján osztja be a megfelelőnek vélt iskolába a gyerekeket. A bentlakásos állami középiskola igazi ritkaság, itt a színvonal a magániskolákéval megegyezik, de az ár jóval kedvezőbb.

A magániskolák esetében az iskolák felszereltsége és az oktatás egyaránt magas színvonalú. Az ilyen programban résztvevők kiválaszthatják a nekik tetsző intézményt, az iskola jellege (világi, egyházi, koedukált, fiú, lány, stb.), helyszíne és árai alapján. Magániskolai tanévre akár Angliában vagy az USA-ban is kínálkozik lehetőség.


Már közhelyszámba megy a magyar gyerekek jó tárgyi tudása, de a végeredménnyel mégis mintha baj lenne itthon. Egy szülő, akinek gyermeke hazajött egy jó hangulatú, külföldi tanév után, elégedetten számolt be arról, hogy lánya a konfliktuskezelés és önérvényesítés terén is szembetűnően sokat változott, előnyére. Egy külföldön eltöltött középiskolai tanév tehát nemcsak biztos nyelvtudással gazdagítja a fiatalokat, hanem segít abban is, hogy az elsajátított ismeretanyagot eredményesen tudják hasznosítani életük során. Nem elhanyagolható továbbá az sem, hogy a nemzetközi környezetben a világ minden tájáról új barátokat, ismerősöket szereznek és ezek a kapcsolatok lépcsőfokai lehetnek későbbi karrierjüknek.

Forrás: Inside Word Központ

Képek:
piqs.de: Sebastian Staendecke (ideas-ahead.de) - exam nerves
piqs.de: Arne Müseler - 2006_06_12_arne_mueseler_0095
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4100 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x