Küszöbön a félévi iskolás pánik!
Címlap / Otthon / Küszöbön a félévi iskolás pánik!

Küszöbön a félévi iskolás pánik!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-08

Kiemelten fontos időszak elé néznek az iskolás korú gyermekekkel rendelkező szülők, hiszen január végén érkeznek a félévi bizonyítványok, míg a középiskolába lépni kívánó nebulók életének első komoly megmérettetése is az év első hónapjának végén esedékes. Hogyan tudunk hatékonyan segíteni gyermekünknek ebben az időszakban? 

 

Sokszor azt látni, hogy a szülő és a gyermek is éppen csak kiheveri a sokkot, hogy újra munkába, illetve iskolába kell járni, de manapság főleg a diákoknak nincs túl sok idejük aklimatizálódni. „Nem ritka az első hét végén, vagy a második elején íratott dolgozat és januárban a feleletek száma is radikálisan meghaladja az éves átlagot.” – elemezte a kérdést Tóth Béla, a Diaktanito.hu vezetője.

Kiemelkedően megterhelő időszak ez a gyerekeknek, hiszen több tárgyból is témazárók, azaz nagyobb tananyagot felölelő dolgozatok várnak a gyerekekre, és a szóbeli próbatételek száma is ekkor a legtöbb. „Mondhatjuk, hogy a diákok már egyes témákból külön-külön felkészültek, így egyben nem nagy teljesítmény, de felhívnám a szülők figyelmét, hogy ez így is megterhelő a diákoknak, hátha még egy-egy anyagrészt nem tanultak meg korábban. Azért láttunk már ilyet…” – folytatta Tóth.


A gyermekoktató szervezet szerint ezen időszakban többször kell odaülni a gyerekek mellé, szinte mindennapossá kell váljon  az együtt tanulás, hogy elkerüljük az esetleges kudarcélményeket és a rossz félévi osztályzatokat. Utóbbira azért is érdemes odafigyelni, mert vagy már beszámítanak az így szerzett pontok valamilyen felvételi eljárásba, vagy ha ez nem is jellemző, az év végi jegyek kapcsán komolyan nyomnak majd a latban. Ritkán van félévi 2-es után dicséretes ötös.

Nehezített helyzetben: a felvételizők
Akiket érint, pontosan tudják már a helyszínt és a dátumot is. A középiskolás felvételik jelentősége már a felsőfokú „küzdelmekhez” hasonlítható, így a verseny és a tét is nagy.
A Diaktanito.hu vezetője szerint kiemelendő egy hangsúlyos különbség: „ezeknek a gyerekeknek még nem volt igazi megmérettetése, ami a tudásukat illeti, így a tanulás is nagyon fontos, de a stresszel, vagyis a vizsgadrukkal is számolni kell. Mindig azt javaslom a szülőknek, hogy segítsenek a gyerekeknek felkészülni, ugyanis a biztos tudásnál semmi nem nyugtatja meg a felvételizőket jobban.”

Ha nem tudnak a szülők támogatást nyújtani, javasolt segítséget kérni, hiszen könnyen elérhető diáktanítók, pedagógusok állnak rendelkezésükre.

Forrás: Diaktanito.hu

Kép: Szűcs Sándor

 
 
[ 2424 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x