Szerencsejátékos asszonyok: Felteszem tétként a gyerekem...
hirdetés
Címlap / Otthon / Szerencsejátékos asszonyok: Felteszem tétként a gyerekem életét?!

Szerencsejátékos asszonyok: Felteszem tétként a gyerekem életét?!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-16

A női emancipációnak mindig is voltak árnyékosabb megnyilvánulásai is. Ezeket lehet titkolgatni, a szőnyeg alá söpörgetni is, de csak ideig-óráig. Ahogy a lányanyaságot is titkoltuk, majd aztán egyenesen dicsőítettük. Ám a mai jelenségek közül van olyan is, amit reményeim szerint nem fogunk a női erények közé sorolni. Ez pedig nem más, minthogy hazánkban a nők egyre nagyobb arányban válnak szerencsejáték függővé. Nem csak a heti lottózásig, hanem esetenként a családi-pótlék játékgépbe dobálásáig. 


Rendezvénynaptár
A szerencse nem játék!
Hogy szegényedik el a társadalom, úgy nyer egyre nagyobb teret a szerencsejáték függősig is. S, habár már szakemberek is foglalkoznak a témával, annak orvoslásával, de az eredmények azt mutatják, hogy egyre súlyosabb tendenciákat tudhatunk meg.

Míg korábban a nők alkohol és drog függésének erősödése osztotta meg a társadalmat, ma egyre gyakrabban hallhatunk arról is, hogy a teljesen törvényes lehetőségeit kapják annak, hogy egész családokat tegyenek tönkre a szerencse ígéretével. Ez nem csak az egyre gerjesztett lottólázakban, hanem sok esetben kis falvak kocsmáinak játékgépei előtt is megfigyelhető.

Elrettentő hírek érkeznek olyan közösségekből, ahol korábban például egy autentikus családi formaként például a cigány asszonyok a kocsmától 20 méterre kihozatták maguknak az üdítőt is, nem hogy bementek volna – most ugyan ezek az asszonyok átjárva más településekre kocsmákban, játéktermekben verik el a család szinte egyetlen beérkező jövedelmét: a gyerekek után járó családi pótlékot. Még azt is felvállalva, hogy a lakóhelye a „szájára” veszi az ilyen asszonyt,  és egy másik súlyos erkölcsi bélyeggel látja el: biztos szeretőt tart, azért jár más faluba, városba, és biztos arra megy el a kevéske pénze.Nagymama az elektronikus casinóban

Nem különb a helyzet a nagyvárosokban sem. Sőt! Szinte munkaszerű programként látogatják MINDEN társadalmi csoportból a nők a kaszinókat, játéktermeket. Eleinte csak azért – mondta el egy 70 éves, többszörös nagymama -, mert a párját akarta kordában tartani, így elkísérte. Aztán meg azért, mert egyes kaszinókban vannak napok, amikor ingyen van az étel, ital, és még a cigaretta is. És persze, így legalább van hová felvenni a szép ruháit is, amit még egy korábbi jobb létben vásárolt magának. Csakhogy mára ez a nagymama már a lányait is viszi magával minden nyugdíjkor, és már azoknak is egy héten többször az a programjuk, hogy kölcsönkért pénzből megkísértsék a szerencsét. Ami, persze, hogy nem jön. Mert ha jön is, akkor az vissza is kerül a gépbe..

Szerencsétlenek napi szerencse-tétjei
De nem csak az elszegényedett nők életformája lett a szerencse kísértgetése. Elég gyakran hallani híres emberek, nők egyre kevésbé titkolható szenvedélyéről is. Olyan többszörösen milliomos üzletasszonyokról is hallani, akiknek mára már főnökeik lettek, mert a saját cégeiket is beforgatták a játékokba, ami így aztán nagyon nem játékos eredményként azt jelentette, hogy a kísértés sikeres lett: elveszítette a vagyonát. De a szenvedély lényege, hogy nem tudja abba hagyni, hisz mindig hisz abban, hogy vissza tudja szerezni, amit elvesztett. Ennek a konkrét asszonynak például már nem adnak fizetést sem a kezébe, mert tudják: akár az éhezést is bevállalná, csak hogy ismét úgy érezhesse pár percre: még megteheti. Megteheti, hogy beül egy úri kaszinóba.

A karácsonyi ajándék a zálogba vándorol
Természetesen ott, ahol a gyerekek látják, tudják, hogy miért megy zálogba a tv, ékszer, vagy az aluljárók neppereihez a mobiltelefon, ott elképzelhető, hogy a gyermek is hasonló módon fogja a saját szerencséjét „forgatni” Hisz időnként már a gyerekeket is beviszik a csillogó-villogó pénzgyárakba és ha szerencsés napjuk van, akkor mehet a gyorsétkezdei drága étel, meg a pizza-rendelés is. Anyunak úgy sincs ideje főzni, hisz – ha még van miből – újra vásárolja a korábban eladott holmiit, hogy a következő héten ismét legyen mit beadni a zaciba.Elkurvulni a játékért

Ez a játék pedig azért sem játék, mert gyakran eldurvulhat odáig is, hogy különböző bűncselekmények párosulnak a „befektetni” szánt pénz előkerítésére. Például a saját teste áruba bocsátása – mint az egyik legegyszerűbbnek gondolt pénzszerző – járulékos -  formaként.
Miután a szenvedélybetegek előbb-utóbb leépítik a baráti, családi körükből azokat, akik nem fogadják el ezt a fajta életmódot (mert úgy érzik: megvetik őket, lenézik, és egyben nem értik meg őket), így szinte elenyésző számban jutnak el a felismerésig, a betegségük kezeléséig. Pedig azt minden esetben maguknak kell látniuk, mert senkit nem lehet gyógykezeltetni, ha önként nem akarja. Ráadásul – ahogy azt már említettem, és ahogy van ez az alkohollal is – mindezek tálcán kínált, törvényes, és gyorsnak tűnő megoldásoknak tűnhetnek a többszörösen kudarcos életű nők számára.

Pedig ezek a falusi cigány asszonyok, és azok, akik a nagyvárosokban próbálják Fortunát megkísérteni, már önmagukban is áldozatok. Rajtuk keresztül pedig a családtagjaik, gyerekeik is. Az ő életük pedig soha nem lehet tét egy kaszinó asztalnál. És persze megfontolandó az egyik barátnőm mondata is: „egy nő élete alapvetően szerencsejáték...”

Hogy mi a megoldás? Ha tényleg keresik, meg lehet találni, de az már csak a jómódúak számára marad hozzáférhető. A működő terápiák ugyanis nem szerepelnek a társadalombiztosítás finanszírozta palettán, s így csak azoknak van halvány reményük a gyógyulásra, akik fizetni tudnak érte és akik valóban ki akarnak szállni. Amire pedig eddig az elhatározásig jutunk, gyakran már nem marad keret a megoldásra.

Képek: www.morguefile.com 
 
[ 3068 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x