Így száríts házilag narancsszeleteket!
Címlap / Otthon / Így száríts házilag narancsszeleteket!

Így száríts házilag narancsszeleteket!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az aszalt narancskarikák jól mutatnak a karácsonyfán, az adventi koszorún vagy - az ünnep közeledtével - bárhol máshol a lakásban. A házi szárítást érdemes kipróbálni! Az üzletekben irreálisan magas áron kínálják a narancskarikákat, ráadásul ezek jó része megfáradt, elszürkült, esztétikailag erősen kifogásolható darab. A gyümölcsből készített házi verzió friss, illatos, és nem szürkéssárga, hanem igazi narancssárga!  

A tavalyi karácsonyfánk tele volt naranccsal...

...illatoznak és élnek a színei

Amire narancsvásárlásnál érdemes figyelni: jó tömör legyen az a narancs, vagyis kemény, ne túl vastag héjú.

Szeletelőgéppel, vagy nagyon éles (nem recés) késsel úgy 3-4 mm vastag szeleteket vágjunk a narancsból. Ha az ember szeleburdi, akkor csak úgy nekiesik, de esztétikus végeredmény csak akkor várható, ha a gerezdekkel merőlegesen szeletelünk. A narancsszeleteket azonmód lehet a radiátorra teríteni - alátétként jól átszellőző, vagy lyukacsos alkalmatosság lesz szükség.
 

Ha folyamatos fűtés van a lakásban, elég egy fél nap, akkorra már kellően összeaszalódnak a szeletek, de még nem kőkemények. Ilyenkor irány a sütő: a tepsire szeletenként kiterítve a narancsszeleteket légkeverős funkción 50-60 fokon kell "aszalni", egészen addig, míg ki nem száradnak teljesen (ez fél napba is beletelhet). (Vigyázat! Ha huzamosabb ideig maradnak radiátoron, nem száradnak kellő ütemben a narancsok, aminek a vége erjedés - majd kuka.) Ha a narancskarikák karácsonyfadíszként hasznosulnak, natúr raffiát ajánlok kötözőnek, szerintem az illik hozzá a legjobban.


Mesterházy Mónika
életSZÉPÍTŐK
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 35330 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x