HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-19
Címlap / Otthon / Zöldfülű Péter - zöldmesék kicsiknek és nagyoknak

Zöldfülű Péter - zöldmesék kicsiknek és nagyoknak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-19

A Zöldfülű Péter - zöldmesék kicsiknek és nagyoknak című kötet a "Legjobb múzeumpedagógiai kiadvány" címet nyerte el tavaly októberben. A pécsi Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Múzeum részlegének környezet- és természetvédelmi meseíró pályázatára érkezett legjobb művekből áll ez a könyv. 

 

112 oldalon, 31 pécsi, művészeti iskolások által illusztrált, eredeti mese olvasható benne.

A könyvből megismerjük Szürkevölgy megmentőjét, Zöldfülű Pétert, aki “megküzd” a szemétsárkánnyal, és Sziszőkét, a kis angyalt, aki nem boldogul egyszerre a Menny és a Föld takarításával, ezért Balzsam Doktor jóságcseppjeit önti az esőbe, hogy az emberek jobban vigyázzanak a Földre. Megtudjuk, miért ég ki folyton a szentjánosbogár lámpásában az égő, ami miatt fának repül, és lila dudor nő a fejére. Fény derül a Tündérrózsa-tó titkára és arra is, hol áll az utolsó szemetelő szobra.

Kiderül Fanyűvő, Hegyhengergető és Vasgyúró füstös, szürke, beton-acél városa hogyan borul virágba a varázslatos cseresznyemagnak köszönhetően. Tódor Király országában hogyan vezet a Kéklő liliomok oktondi pusztítása a birodalom szent madarának kipusztulásához. Megtudjuk mi az “igazi” oka annak, hogy a kékvércsék varjúfészekben “laknak” és mi az rettenetes szörny, amitől Nyúl annyira megijed. Megismerhetjük Félixet, a kopasz sünit és barátját Apókot, a pókot. Valamint kiderül az is, mi zárta el Hörcsög Henrik lakásának vészkijáratát.


A mesekönyv pécsett a Természettudományi Múzeumban (Pécs, Szabadság u. 2.) valamint a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeumban és Kaposváron a Somogy Megyei Múzeumban kapható. További árusítási helyszínek szervezése folyamatban.


Forrás >>

 
 
[ 1977 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/harmonet_kinai.png
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x