Készíts saját oltárt - workshop Wahorn Andrással
hirdetés
Címlap / Otthon / Készíts saját oltárt - workshop Wahorn Andrással

Készíts saját oltárt - workshop Wahorn Andrással

Forrás: Karzat.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Oltár, áldozati hely, az égi isteneink föld fölé emelt építménye, mely az előttük való tisztelgésre, áldozásra szolgál. Ahány vallás, ahány ember, ahány gondolat, annyi féle. Miért ne mutathatnánk meg egymásnak, vallásra, gondolkodásra való tekintettel, vagy akár anélkül, hogy szerintünk milyen az oltár, nekünk mit jelent?! Képzőművészeti workshop Wahorn András vezetésével az Öt Templom Fesztiválon 2012. május 10-13. 


Rendezvénynaptár
2012. május 10. és 14. között hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Öt Templom Fesztivál. A szervezők a fesztivál idejére Wahorn András Munkácsy díjas képzőművész vezetésével négy napos műhelymunkát szerveznek 18 és 30 év közötti fiataloknak.


A május 10-én induló és 13-án délután bemutatkozó kiállítással záródó workshop célja képzőművészeti alkotások, térinstallációk létrehozása, amiknek témája és megvalósulásának formai keretei az oltár tematikához köthetőek.

A téma vizuális megfogalmazása lehet szakrális és világi, moralizáló és esztétizáló. (Az „oltár” mint áldozati hely, mint hiteket, vágyakat eszméket megjelenítő interaktív multimédia bemutatóhely, helyszín, az oltár fogalmának újragondolása, reprodukálása, történetiségének összefoglalása, rejtett üzenetek bemutatása, a hit tárgyiasulása, lehet aktív és passzív, készülhet hagyományos, és korszerű médiák, technikák felhasználásával és ezek még csak ajánlott témák.)

A workshop helyszíne a fesztivál egyik programhelyszíne, egy üresen álló 100 éves épület. Az épület a közelmúltig óvodaként működött, jelenleg felújítás előtt áll. A munkákhoz felhasználhatóak az épület régi beépített szekrényei, átadó ablakai, egyéb utólagos belsőépítészeti elemei úgy, hogy azok használata az eredeti épületet nem károsítsa. Lehet ugyanakkor a befogadó tértől teljesen független alkotásokkal is jelentkezni, praktikusan akkora méretben, ami az épületben elfér.


A megvalósuló munkák szellemiségükben és vizuális elemeikben a fesztivál szellemiségéhez igazodva, nem lehetnek uszítóak, kirekesztőek, gyűlöletkeltőek, ember, állat, világ ellenes üzenetet hordozóak, rasszista utalásokat tartalmazóak. Nem sérthetik vallási és etnikai kisebbségek érzéseit és jogait.

A worksopra jelentkezők közül, az előzetesen benyújtott tervek alapján szakmai zsűri választja ki a résztvevőket. A pályázatban beadott pályaművektől a megvalósítás során csak előzetes konzultáció mellett lehet eltérni. A szervezők a kiválasztott alkotóknak, azokkal konzultálva, a rendelkezésre álló keret és egyéb lehetőségek terhére biztosítják az alkotáshoz szükséges anyagokat és eszközöket. (A megvalósításhoz az alábbi eszközöket tudjuk biztosítani: csavarbehajtó, kézifűrész, dekopírfűrész, csiszológép, kéziszerszámok. Javasolt anyagok: textil, papír, karton, dobozkarton, tetőléc, akril festék, mezőgazdasági fólia, újrahasznosított anyagok.)

A workshopra jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével, a tervezett oltár értelmezhető tervrajzával és maximum 1 oldalas műleírással (tematika, felhasznált anyagok, szükséges eszközök) 2012. április 27-ig lehet. A jelentkezési lapokat és a mellékelt terveket a karzat@karzat.hu címre kérjük küldeni. További információ kérhető ugyanitt.


www.karzat.hu

Kép: Lavoview / FreeDigitalPhotos.net 
 
[ 2184 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x