Akusztikus Bútorok: magyar fejlesztés
hirdetés
Címlap / Otthon / Akusztikus Bútorok: magyar fejlesztés

Akusztikus Bútorok: magyar fejlesztés

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-19

Az Akusztikus Bútorok különlegessége együttesen rejlik a meglepő formák, színek és anyagok használatában, valamint a termékek mögötti filozófiában. A hangtechnika és a vizuális művészet különleges ötvözete magyar fejlesztés és kivitelezés eredménye. 


Rendezvénynaptár
Az otthon, a személyes belső tér szerepe korunkban különösen felértékelődött. Egy fárasztó nap után, amikor feltöltődésre, a zárt tér intimitására vágyunk és szükségét érezzük, hogy önmagunkkal találkozhassunk, akkor a magunk alkotta meghitt burok magányában fordulunk befelé, tekintünk önmagunkba. Nem mindegy ezért, hogy ezt a meghittséget milyen színekkel, hangokkal, felületekkel - a különböző érzékszervekre ható eszközökkel érjük el. Az érzéki benyomások különböző fajtáinak együttes hatásával megfelelő esztétikai élményben lehet részünk, mely a hangulatunkat is befolyásolja és végső soron hangulatunktól függ, milyennek látjuk a világot. Az örömteli érzelmi hangoltság, melyet a szép környezet biztosít számunkra, felfokozza a teljesítőképességünket, kedvező feltételeket nyújt munkánkhoz, mindennapi tevékenységünkhöz.

Amikor megismerkedtem az Akusztikus Bútorok világával, a francia író, Brillat Savarin sorai jutottak eszembe, miszerint „az érzékeink állandó kívánsága, hogy szép sorjában bár, de folyvást kellemesen foglalkoztassuk őket. Így adott életet a látás a festésnek, a hallás a melódiának, a harmóniának és a zenének.”


Ezeknek a tárgyaknak a megálmodói pontosan ezt a filozófiát tartják szem előtt, amikor ötvözik a hangtechnikát a vizuális művészettel a tökéletes hangzás és látvány elérése érdekében, különös gondot fordítva arra, hogy hogyan szól a zene, hogy az a legnyugtatóbb, a legpihentetőbb legyen az ember számára és emellett komplexen illeszkedjen a környezetébe. S mivel a selyem szebben vezeti a hangot, mint más anyagok, ezért gyönyörű színes festményekkel tették különlegessé az amúgy mindennapi tárgyainkat, a hangfalakat.

Akusztikus Bútorok – A hangsugárzók stílusa

Otthonunk kialakításánál a tárgyak harmóniájára törekszünk, különös gonddal választjuk ki a kanapét, a szőnyeget, a lámpákat vagy a székeket, amelyekből annyira széles a választék, hogy sokszor csak hosszú vívódás után tudunk dönteni. Nehezebb a helyzetünk, ha minőségi és szép hangfalat keresünk, olyat, amelyik színében, formájában, anyagában illik a modern, a minimál, a vintage, a klasszikus stílusban berendezett lakásunkhoz. Mostantól azonban csak a képzeletünk szabhat határt annak, ha szívesebben hallgatnánk zenét egy egyedi tervezésű, a belső tér stílusához illesztett hangsugárzóból, mert bemutatkoznak a kézzel készített, kiváló hangminőségű és formabontó hangfalak, a magyar fejlesztésű és kivitelezésű Akusztikus Bútorok.


A Bizsók Akusztikus Bútor Manufaktúra az Akusztikus Bútorok fejlesztője, tervezője és gyártója. Az Akusztikus Bútorok egyedi tervezésű, kézzel készített, minőségi hangsugárzók, amelyeket a Manufaktúra színében, formájában és anyagában mindig az adott térbe illeszt. Az Akusztikus Bútorok kiváló hangminőségét az garantálja, hogy a Manufaktúra csapata minden terméket akusztikailag egyenként bemér. A Manufaktúra egyes termékei művészek, iparművészek bevonásával készülnek. A vállalkozás filozófiája szerint egy belső tér berendezésénél a hangsugárzók kiválasztása ugyanannyi figyelmet érdemel, mint a többi lakberendezési tárgy.

Az Akusztikus Bútorok különlegessége együttesen rejlik a meglepő formák, színek és anyagok használatában, valamint a termékek mögötti filozófiában. „Számunkra az az elsődleges szempont, hogy az adott tér stílusával összhangban, a vevő egyéni ízléséhez igazítva alkossuk meg az Akusztikus Bútorokat” – mondta Bizsók Vajk, a termékek megálmodója, a Manufaktúra ügyvezetője. „Ugyanennyire odafigyelünk a kiváló hangminőségre is, ezért minden egyes hangsugárzót akusztikailag egyenként bemérünk, hogy a zenehallgatás igazi élmény legyen. Büszkék vagyunk arra, hogy a kézi készítés miatt minden termékünk egyedi” – tette hozzá Bizsók Vajk.


A stílusos hangsugárzók elnevezése onnan ered, hogy azok minden térbe bútorként is illeszkednek, sőt vannak olyan Akusztikus Bútorok, amelyek más funkcióval is rendelkeznek, így akár a puffok, lámpák vagy szobainasok is zenélhetnek. Az egyedi hangfalak variálhatók is, például könnyen lecserélhető a kedvenc fotóinkat ábrázoló fali hangsugárzó előlapja másik képre, de a piros mélysugárzó puff is hamar megváltoztatható új kanapénk színére. A lehetőségek száma végtelen, az alkotók igény esetén művészek, iparművészek bevonásával is készítenek Akusztikus Bútorokat. „Izgalmas kifejezési lehetőséget jelentenek számomra ezek a lakberendezési tárgyak, és szeretek egy ilyen alkotó szellemű közösségben dolgozni” – mondta Somogyi Réka selyemfestő, a Manufaktúra egyik művésze.

A Bizsók Akusztikus Bútor Manufaktúra azt vallja, hogy a hangsugárzók és az akusztikai kiegészítők is ugyanolyan fontos és meghatározó szereplői egy térnek, mint a többi lakberendezési tárgy. Épp ezért kiválasztásuk és tervezésük ugyanannyi figyelmet érdemel, mint a helyiség más elemei. Az Akusztikus Bútorok nemcsak otthonok, hanem kávézók, éttermek, szállodák és más üzlethelyiségek különleges díszei is lehetnek.


Molnár Mária 
 
[ 4287 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x