El kell-e repülni Rióba avagy az Átalakulás Fesztiválja
hirdetés
Címlap / Otthon / El kell-e repülni Rióba avagy az Átalakulás Fesztiválja

El kell-e repülni Rióba avagy az Átalakulás Fesztiválja

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-13

Június 20-ától ismét ENSZ-konferencia a fenntartható fejlődésről. Mi maradjunk otthon és csináljunk valami olyat, ami modellezi, hogy milyennek szeretnénk látni egy fenntarthatóbb világot. 


Rendezvénynaptár
Húsz évvel az első Föld-csúcs után, 2012. június 20-22. között, állam- és kormányfők részvételével kerül megrendezésre az Egyesült Nemzetek Szervezetének konferenciája a fenntartható fejlődésről. A Rio+20 konferencia a korábbi globális csúcstalálkozókra épül: az ENSZ emberi környezetről folytatott stockholmi konferenciájára (1972), az ENSZ környezetről és fejlődésről tartott Rio de Janeiro-i konferenciájára (Föld-csúcs, 1992), továbbá a fenntartható fejlődésről tartott johannesburgi csúcstalálkozóra (2002).

2012 júniusában tehát rengetegen fognak Brazíliába repülni, hogy tárgyaljanak, tanácskozzanak arról, hogyan lehetne jelenünk és jövőnk fenntarthatóbb. Nem csak a politikusok találkoznak, párhuzamosan szerveznek civil, tudományos és gazdasági találkozókat, konferenciákat is.  Ilyen jellegű találkozókra szükség van – de muszáj, hogy ennyi ember Rióba utazzon? Biztos ott kell lennünk, hogy lépjünk a fenntartható életmód felé?


Az Átalakuló Városok (Transition Towns), az angliai New Economics Foundation (Új Közgazdaságtan Alapítvány), a Ramblers Association (Kirándulók Egyesülete) és további szervezetek meghirdették az Átalakulás Fesztiválját jún. 20-ra azzal a felszólítással, hogy ahelyett, hogy hatalmas kibocsátással Rioba repülünk, maradjunk otthon, és csináljunk valami olyat, ami modellezi, hogy milyennek szeretnénk egy fenntarthatóbb világot látni. Legyen ez a nap az átalakulás, változás, praktikus megoldások és a közösség ünnepe!

Egy brazíliai repülőút Magyarországról ugyanis fejenként kb. 5 tonna CO2 kibocsátással jár, azaz ugyanannyival, mint az átlag magyar éves kibocsátás!

Hogy milyen jellegű dolgokat szervezzünk erre a 24 órára? Íme néhány ötlet:
  • együnk csak helyi ételeket
  • adjunk-vegyünk pénz nélkül
  • szervezzünk hajnalban reggelit, majd ebédet, vacsorát, és végül egy éjféli lakomát, mindegyiket az utcán, közösen
  • szervezzünk utcabált, élő zenével
  • alakítsunk át egy elhagyatott, lerobbant helyet, telket településünkön
  • ne autózzunk
  • szervezzünk lakomát és fesztivált a jövő nemzedékek érdekében
  • alakítsunk ki egy közösségi kertet
  • olvassunk együtt
azaz alakítsuk át legalább erre a napra egy kicsit az életünket!


Vadovics Edina és Antal Orsolya
www.greendependent.org


Forrás és további ötletek, információk:
transitionculture.org/2012/04/17/announcing-the-festival-of-transition/ www.festivaloftransition.net/24-hours-of/possibility 
 
[ 2100 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x