Virágzás otthonunkban, életünkben a Magyar Térrendezéssel!...
Címlap / Otthon / Virágzás otthonunkban, életünkben a Magyar Térrendezéssel!

Virágzás otthonunkban, életünkben a Magyar Térrendezéssel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Hogyan tudjuk virágokkal felvirágoztatni az életünket a Magyar Térrendezés segítségével? Virágok a lakásban megjelenhetnek élő szobanövényként, de akár festményeken, képeken, tárgyakra festve, faragva is kitehetjük őket stb. A virágok illata, színei, gyönyörű vonalai a legtöbb embert lenyűgözik. Nézzük, hogy a sokféle gyönyörű növény hogyan tudja emelni otthonunk energiaszintjét. 

Virágzásra minden ember vágyik az életében, mindenkinek életének egy-egy időszakában más-más terület fontos. Pl.: párkapcsolatban a nőiességet virágzóan megélni vagy egy üzletet felvirágoztatni stb. A magyar népművészetben nemcsak az esztétikai szépségük miatt használták a különböző virágmotívumokat, hanem rontáselhárító szerepük is volt. Továbbá a termékenységet, családot, nőiességet is varázsolhatunk a virágszimbólumok segítségével.

Boldog család óra a lakás középső részén fejti ki legjobban a hatását

Virágok a lakásban, házban, ház előtt
A ház előtti virágoskert a növények sugárzó színeivel, illatával egy csodálatos képet ad a házhoz érkezőknek. Ez nemcsak az első benyomás miatt fontos, hanem amikor az ember egy virágzó kerten keresztül lép ki a kapun a külvilágba, az mindenképpen erősebbé, bizakodóbbá teszi őt. A ház előtti kiskert gondozása régen az eladó lányok feladata volt. A ház előtti kert a nő ölét szimbolizálta, tehát erotikus szimbólum is.

A legcsodálatosabbak a lakáson belül az élő növények. Azt tapasztalom manapság, hogy egyre több lakásban szinte alig vannak cserepes virágok. Pedig ezek a növények „egy csepp természetet” hoznak nekünk. Sokan azért nem szeretik a szobanövényeket, mert gond van velük, locsolni, gondozni kell, takarítani kell a lehullott leveleket stb. A szobanövények a fa elemhez tartoznak, azaz a fejlődést, megújulást, növekedést hozzák. A növények gondozása éppen ezért analógiában van azzal, hogyha az embernek céljai vannak, akkor azért tenni is kell és táplálni kell a magokat, hogy virágzó növény legyen belőlük. Tehát érdemes a szobanövényeket gondozni, mert amellett, hogy tisztítják a levegőt, energiát is kapunk tőlünk a változáshoz, megújuláshoz.

Hova és milyen növényeket érdemes kitenni az otthonunkban?
A legfontosabb, hogy a lakás keleti részén legyenek egészséges növények. Ugyanis ennek a területnek az energiaszintje felelős azért, hogy megújuljunk, tudjunk változtatni. Az önismeret és a gyógyulás is ide tartoznak, ezért a beteg emberek otthonában különösen fontosak az egészséges növények. A Magyar Térrendezés szerint elsősorban a kerek levelű növényeket érdemes választani, a szúrós és hegyes levelű növényeket lehetőleg kerüljük. A futónövények a gyors fejlődést is jelképezhetik, ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy azoknál az embereknél vannak általában gyorsan növekvő növények, akik maguk is állandóan „lótás futásban” vannak.




Virágok a tárgyakon

A régi világban a virágokat hímezték a terítőkre, ágyneműre, falvédőkre stb. A bútorokon is sok esetben megjelentek a virágmotívumok, a gyönyörű ládákon pl.: tulipános láda, padokon, székeken stb. is a virágdíszítések a legjellemzőbbek. Sokan azonban idegenkednek attól, hogy hagyományos módon rendezzék be otthonaikat, viszont mégis szeretnének ezeket a motívumokat maguk körül látni. Az üvegképek, üvegórák minden lakásba beilleszthetőek. A különböző színekkel és mintákkal festett órák számtalan lehetőséget adnak a mai lakásokban is. Az órák serkentik az adott terület energiáit, mivel állandóan működésben vannak.

Ez a matyó motívumos óra a déli oldalra kihelyezve a kibontakozást erősítheti a munkában, a párkapcsolatban pedig a szerelem örömteli oldalának a megélését.

Férfi és női energiák
A virágok elsősorban női szimbólumok, de bizonyos tulajdonságaik szerint férfi energiaminőségeket is hordozhatnak. A napformájú és az erős illatú növények a férfias erőket képviselik, ilyen pl.: a napraforgó, a szegfű, a borostyán stb. A kör alakú növények a teljességet képviselik, sugárzó energiáik vannak. A kehelyformájú virágok a női energiákat erősítik, hiszen alakjukkal a befogadást jelképezik. A régi világban mindennek rendje volt, az sem volt mindegy, hogy ki nyitja ki a kaput, ha látogató érkezett. Ez a háziasszony feladata volt, szűz lány nem mehetett a kaput kinyitni, mert a kapu a női nemi szervet szimbolizálja.

Rontáselhárítás növényi motívumokkal
A nyírfaágakat őseink kapuikra faragták, ezzel távol tartották a „gonoszt”. Minden olyan szimbólum, ami a teremtéssel kapcsolatos gonoszelhárító, így pl.: a tulipán is, ami jellemző motívum a kapukon. Bizonyos növényekről azt tartották, hogy azokban a villám nem csap bele, így a házat is megvédik (csalán). Kapuikba, ablakaikba, ajtójuk közelébe tették a kakukkfüvet, a rozmaringot, a gyöngyvirágot és a fenyőt.  Készíthetünk ezekből a növényekből koszorút, ajtódíszt.

Mindezek alapján láthatjuk, hogy a virágok milyen sokféle módon megjelenhetnek a mai lakásokban is, erősítve az otthonunk energiáit. Használjuk hát ezeket a csodákat.

“Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” (Wass Albert)


Amennyiben szeretne többet tudni a Magyar Térrendezésről, várom szeretettel tanfolyamaimon. Kérje tájékoztatónkat: nwg@magyarterrendezes.hu

A cikkben szereplő órákat Németné Wéber Gabriella festette. További alkotásokat itt lehet megnézni >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5007 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x