Jelmez tippek (Farsangi és - vagy Halloween bulira)
Címlap / Otthon / Jelmez tippek (Farsangi és - vagy Halloween bulira)

Jelmez tippek (Farsangi és - vagy Halloween bulira)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Ezeket a farsangi jelmez tippeket (akár hallooween jelmeznek is bevethetők!) nem csak gyerek, hanem felnőtt beöltözőknek is szívesen ajánljuk! A kicsi gyerekek sokszor meggondolják magukat, a felnőtteknek pedig néha egyszerűen és olcsón kell megoldani a jelmezt, ezért fontos, hogy könnyű legyen elkészíteni!  


Amikor a gyerekünk még kicsi,
ovis, vagy bölcsis, naponta gondolja meg magát a jelmezt illetően, és sokszor végül be sem akar öltözni a nagy gonddal elkészített jelmezbe, amitől anyuka kiborul, hiszen éjszakákon át varrta a kicsinek a vágyai szerinti maskarát. Ilyenkor nem érdemes a jelmezeket túlgondolni. Bátran lehet 30 királylány és tündér, és 50 szuperhős az oviban, bölcsiben.

Később, amikor a gyerek már nagyobb és értékeli az egyedi jelmezeket, akkor gondolkodhatunk ötletesebb jelmezen is, sőt a gyerek maga is igényelni fogja, hogy az ő jelmeze ne legyen ugyanolyan, mint a többieké, megérti a jelmezverseny lényegét is. 

Ha felnőtt szeretne beöltözni, ugyancsak fontos szempont lehet az olcsó jelmez, hiszen egy alkalomról van szó. Ezért gyakran a turkiban kötünk ki, és kutatunk olcsó, de színben megfelelő holmik után. Mivel a turkik forrásvidékén a jelmeztárak a Helloweent ismerik csak, mint beöltözős ünnepet, míg nálunk a farsang a jelmezek időszaka, így a legtöbb jelmez valahogy az ijesztegetést szolgálja. Az alábbi ötletekkel te is több fantáziát vihetsz a buliba, egyszerű, olcsó és gyors eszközökkel! 


Bohóc


Eszközök: arcfestékek ( fehér, piros, fekete, ), fél pin-pong labda pirosra festve, vagy készen kapható bohóc-orr szivacsból, gumi kb. 40cm, régi csíkos poló, piros nadrág, kék sziv minta a térdre, fekete, piros vagy zöld mellény,
Kockás vagy pöttyös nyakkendő, amit valódi híján elkészíthetónk papírból, vagy maradék szövetből is. 

A többi már a fantáziánkon és a gyermekünkön múlik, hogy vidám vagy szomorú bohóc lesz a csemeténkből.

Boszorka 
A jelmez fekete (narancssárga) holmikból készül. Nagy, bő szoknyából (Lehet felnőtt ruha is, amit a gyerek hóna alatt fogunk össze) fekete, lila, vagy sötét narancs színű pólóból és egy a nyaknál összekötött kendőből áll. Ha ügyesek vagyunk, némi formára gyúrt alufóliával "vasorrot" is gyúrhatunk hozzá, amit gumival erősíthat az arcára a gyerek, de arcfestékkel is bosziksra festhetjük, vaskos szemöldökkel, lila rúzzsal. A fejére csúcsos kalap (készen vehető, vagy papírból készíthető) és a kezébe seprű kerül. Ha gyerek viseli, ne rotsa el az összképet a cipő - egy férfi munkás zoknit húzzunk a cipő fölé (Az aljára, hogy ne legyen csúszós, ragasztópisztoly segítségével tehetünk tapadókorongokat) és a zoknira erősítsünk akár mű futónövényt, vagy ha találunk a természetben, egy-két futóborostyánt.
 

Piroska 


Piros ruha, piros köpeny, kosárka. Ez a legegyszerűbb jelmezek egyike. A piros kapucnis esőperelin a legjobb jelmez, filléres termék és később is hordható lesz! Ha a kosárkában annyi pogácsa van, amivel a csoport minden tagja megkínálható, különösen menő lesz a jelmezünk. 

Szuperhős 

A konkrét szuperhősöket (Pókember és társai) a gyerek inkább a nagyobbaktól látja, oviban még ezek a mesék sokszor túl sok ingert adnak a gyereknek. Ezért nem fontos, hogy pontosan az adott figura jelmezét másoljuk tökéletesre, játszhatunk olyat, hogy ő egy igazi szuperhős, és bármilyen szuperereje lehet. Egy sima fehér póló, egy testhez álló harisnya és egy nyakon, vagy a vállak felett összekötött szuperhős köpeny, és már meg is vagyunk. Ezt a gyerekek nagyon szeretik és az ünnepségen túl is örömmel felveszik. A szeméhez festett álarcot, vagy papírból készültet válasszunk, a köpeny és a harisnya színében. 

Múmia 

Ipari mennyiségű kötszerre (vagy WC papírra) lesz szükség hozzá. Az egész gyereket betekerhetjük vele. Nagyobbakat félelmetesre festhetünk némi óvatosan adagolt kechup segítségével, a kicsiknél maradjon fehér. A WC papír könnyen foszlik, a kötszer viszont nem olcsó. Ha fehér pólócsíkokkal meg udjuk oldani, ugyanúgy jó lehet erre az egy alkalomra. 


Ördög


Fiúnak - lánynak egyszerű. fekete - piros holmik, szarvacska, esetleg az arc pirosra mázolása, a szemek fekete hangsúlyozása máris ördöggé varázsol. Egy papírból kivágott és feketére festet ördögvilla és egy régi fekete harisnyából készült ördög -farok, és máris kész a jelmez. Akkor sincs baj, ha a gyerek meggolndolja magát. 

Angyal / pillangó / tündér 

Fehér ruhácska és egy drótból készülg glória, esetleg angyalka szárny, amit a legegyszerűbb, ha készen vásárolunk.
Ugyanennek a mintájára színes ruhával és csápokkal pillangó szárnyakkal akár tündér, vagy pillangó is lehet a gyerek.


Sárkányrepülős 


Kartonból vágjuk ki a repülő formáját és egy repülős sapka -esetleg repülős szemüveg (jobb híján úszószemüveg) mehet a gyerek fejére. A hétköznapi öltözék (farmer és esetleg repülős mintájú póló) teljesen megteszi a jelmezhez. 

További farsangi (Halloween) tippeket ide kattintva találsz >> 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 22120 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x