SOS nevelőszülő kerestetik!
Címlap / Otthon / SOS nevelőszülő kerestetik!

SOS nevelőszülő kerestetik!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-06

Nevelőszülőket keres az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa. Az Alapítvány küldetése, hogy a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekek számára családi körülményeket teremtsen, mely karácsony közeledtével különös hangsúlyt kap minden gyermek életében. Az SOS gyermekfalvakban egyre több a gyerek, 2013-ban előreláthatólag további 70 fővel többen kerülnek hozzájuk. 

 

Az Alapítvány kecskeméti gyermekellátási intézményében például az elmúlt két évben százzal nőtt a befogadott gyermekek száma. Az SOS gyermekfalvak magyarországi tevékenységének köszönhetően így idén már 360 fiatal ünnepelheti családi körülmények között a karácsonyt. A veszélyeztetett gyerekek számának növekedése miatt azonban további kapacitásbővítésre van szükség a gyermekfalvak nevelőszülői hálózataiban. Az Alapítvány ezért olyan magánemberek jelentkezését várja, akik szívesen részt vennének a nehéz körülmények közé került gyermekek nevelésében. (A jelentkezéssel kapcsolatos információkat www.sos.hu/Rolunk/Allasajanlatok oldalon találják.)

A Gyermekfalvak életében nevelőszülőknek jut a legfontosabb feladat: ők azok, akik biztonságos, szerető otthont és családot teremtenek a náluk elhelyezett gyermekek számára. Érzelmeikkel dolgoznak, de szakemberként olyan fontos feladatokat is ellátnak, mint a gyermekek vér szerinti családi kötelékeinek megerősítése, hogy a gyerekek későbbiekben akár igazi otthonukba is visszatérhessenek.„Számunkra mindig is a gyerekek álltak a középpontban. Három fiunkat nevelve, sokszor úgy éreztem, hogy vannak még szeretet-tartalékaink. Amikor megpillantottuk az SOS Gyermekfalu álláshirdetését, amelyben nevelőszülő-párokat kerestek, a férjemmel és a fiúkkal egyszerre mondtuk ki: ott a helyünk, próbáljuk meg! A rám váró, nagyon elhanyagolt, szomorú szemű gyermekeket látva összeszorult a szívem. Meg is kérdezte tőlünk a faluvezető: Fog ez menni? Ekkor megfogtuk egymás kezét Karcsival és kimondtuk: Bizony fog! Mára már 6 kisgyermek SOS szülei lettünk: ikercsecsemőktől a 14 éves kamasz fiúig neveljük a családjukat vesztett gyerekeket. Büszkék vagyunk rá, hogy nincs, aki ki tudná találni, melyik az „édes” és melyik a „nevelt” gyermek a családban. Számunkra csak egyféle gyerek van: akit szeretni lehet, akiről teljes szívvel gondoskodni kell, akit jó szóval, példamutatással az évek során tisztességes, igaz emberré formálhatunk.” (
Marika, kecskeméti nevelőszülő)

2013-ban további kihívások elé néz az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa. A nevelőszülői hálózat növelése mellett a hozzá kapcsolódó szolgáltató rendszer fejlesztése és egy új ifjúsági ház létrehozása válik szükségessé. Szintén szükség lesz egy új befogadó otthon megnyitására, amely krízishelyzetbe került gyermekek azonnali befogadására alkalmas, illetve egy családmegerősítő program elindítására, melynek célja annak megelőzése, hogy a gyermekeket ki kelljen emelni vér szerinti családjukból. Erre leginkább a kecskeméti régióbanvan szükség, hiszen itt jövőre várhatóan további 70 gyermek elhelyezését kell megoldani.SOS Gyermekfalu Magyarország

Az SOS Gyermekfalu nemzetközi szervezete (SOS Children’s Villages) a világon több mint 60 éve, a második legnagyobb gyermekvédelmi civil szervezeteként működik 133 országban. Az ország hat településén - Battonyán, Szegeden, Kecskeméten, Lajosmizsén, Kőszegen és Sében – és ezek körzeteiben működtet nevelőszülői hálózatokat és lakásotthonokat olyan gyermekek számára, akik elvesztették, vagy nélkülözni kényszerülnek vér szerinti családjukat. Jelenleg mintegy 360 gyermek él gondoskodásunkban.


Kép: imagerymajestic - FreeDigitalPhotos.net

 
 
[ 5186 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x