Idén is Gyermeknap a Városligetben
Címlap / Otthon / Idén is Gyermeknap a Városligetben

Idén is Gyermeknap a Városligetben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a Fővárosi Önkormányzattal közösen már 1990 óta évente megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 25-26-án kerül sor. A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon tudjanak részt venni. 

A Fővárosi Önkormányzat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat megalakulása óta támogatja a Városligeti Gyermeknapot; az NGYSZ-szel együtt, valamint szponzorok bevonásával finanszírozzák a gyermeknapi rendezvényt.  A Főváros számára a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújt színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük.
A Szolgálat 2013-ban is külön meghív a gyermeknapi rendezvényre, több mint 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi – ezúttal pécsi – intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből, Felvidékről, Moldovából és Kárpátaljáról. A vendég gyerekek utazási, szállás- és étkezési költségét teljes mértékben magára vállalja.

A kétnapos rendezvényen összesen 41 helyszínen, 2 színpadon neves, népszerű művészek és közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal.
Az OTP Bank immár 19 éve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat főtámogatója. A legnagyobb magyarországi pénzintézet - a Szolgálat jótékonysági rendezvényeihez nyújtott segítség mellett - annak egészségügyi programját és Teréz körúti gyermekorvosi rendelőjének működését is támogatja. A bank 1995-ben mozgó fogorvosi rendelőnek kialakított autóbuszt vásárolt a Szolgálatnak, melynek fenntartását is biztosítja. A Gyermekmentő Szolgálat fogászati busza évek óta jelen van a gyermeknapi rendezvényen, ahol a két nap alatt öt-hatszáz gyermek fogát vizsgálják meg az NGYSZ önkéntes orvosai. A busz a gyermeknapi esemény után magyarországi és erdélyi településekre indul, ahol az önkéntes fogorvosok a rendszeres ellátásban nem részesülő gyermekek fogászati szűrését és kezelését végzik. Tavaly összesen 4300 magyarországi és erdélyi gyermek fogát vizsgálták meg, kezelték és tartottak nekik szájhigiénés felvilágosítást.

Az OTP Logikaland az OTP Fáy András Alapítvány O.K. Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpont trénereinek közreműködésével interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és sok-sok nyereménnyel várja a gyerekeket. Az OTP Gyermeknapi Focikupa döntője mellett külön nagy eseménynek számít, hogy Kovács Péter „Petike” freestyle futball-világbajnok május 26-án 14 órától a Nagykövetségek Színpadán csoportos dekázás rekordállítására vállalkozik. Az idei OTP Gyermeknapi Focikupa szakmai támogatója a Vasas Kubala Akadémia.
Idén ismét kijön a Városligetbe a Mercedes-Benz Hungária Kft. a MoKi programjával. A Mercedes-Benz által indított MobileKids (MoKi) program játékos formában szeretné felhívni a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek. A MobileKids sátorban Kresz-teszttel, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal és kézműves foglalkozással várják a gyermekeket.


A csillagos márka a biztonságos közlekedés népszerűsítése mellett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját is támogatja. A Mercedes-Benz személygépkocsik és haszonjárművek hazai forgalmazója tavaly az első Kecskeméten gyártott B-osztály aukciójából befolyt összeggel, idén pedig – „Segíts egy mosollyal!” címmel – az első hazai CLA modell felületének értékesítésével segíti a szervezet tevékenységét. Érdeklődő magánszemélyek és vállalatok 5x5 centiméteres, egységenként 10.000 forintos alapárról induló felületeket vásárolhatnak az első CLA karosszériáján, amelyen a www.segitsegymosollyal.hu című weboldal használatával saját arcképüket, vállalati logójukat vagy egyéb ábrákat helyezhetnek el. Mindkét jótékony célra szolgáló autó, az idei CLA és a tavalyi B-osztály is megtekinthető lesz a Városligetben.

Május 26-án, vasárnap a Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpadán, a Kis Napozóréten a Budapesti Operettszínház, Malek Andrea és a TV2 tehetségkutatóból ismert tanítványai, MintaPinty Zenekar Trambulin Színház, Aranyszamár Színház, Réparetekmogyoró Társulat, MiaManó Színház lép fel. A Budapesti Operettszínház művészei, az Ördögölő Józsiás című zenés fantasy-ből adnak elő dalokat.

A rendezvény egyik legszínesebb és leglátogatottabb programja a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadával szemben fekvő füves terület – az úgynevezett Napozórét – két oldalán berendezett Nemzetek Utcája, ahol a Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek várják május 26-án, vasárnap az európai és az Európán kívüli kultúrák, népi szokások és hagyományok iránt érdeklődőket. Az eseményen – egyedülálló módon – lehetőség nyílik a követségek, illetve kulturális intézetek munkatársaival és azok családtagjaival közösen játszani, táncolni, énekelni vagy beszélgetni, és ily módon megismerni az adott ország kultúráját, szokásait.

Továbbá Kovács Péter „Petike” freestyle futball-világbajnok 14 órától a csoportos dekázás rekordállítására vállalkozik, melyre minden érdeklődőt és részt vevőt szeretettel várnak.

A Biztonságos Internet Sátor immár ötödik éve fogadja az érdeklődőket a biztonságosabb internet-használat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az európai Safer Internet Plus (SIP) programban tudatosság-növelő központként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretnénk elérni, hogy az országban minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak. Célunk, hogy egyszerre hívjuk fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és teremtsük meg azok orvoslásának, illetve a segítségnyújtás lehetőségét.


Kép: photostock - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2746 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x