Nélküled - a válás, mint önismereti tréning
Címlap / Otthon / Nélküled - a válás, mint önismereti tréning

Nélküled - a válás, mint önismereti tréning

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-25

Válás. A vég, az új kezdet vagy csak valami - sokaknál abszolút nem is csendes - önismereti folyamatot elindító fordulat minden házas ember életében. Ezerféle módja van a lezárásnak. Singer Magdolna első regénye egy nem éppen gyors válás mozzanatait mutatja be.  

 

Rendezvénynaptár
Singer Magdolna mentálhigiénés szakember, saját tapasztalatait is felhasználva nőknek, férfiaknak nyújt segítséget válásuk feldolgozásában. Ahogyan ő nevezi, „gyógyító együttlétekkel” fáradhatatlanul tevékenykedik azok megsegítésén, akik valamilyen okból mély fájdalmon mennek keresztül.

Nélküled című első regényének vezérfonala Barna és Júlia tönkrement házassága, és válásuk története. Júlia 20 év házasság után döbben rá arra, hogy valami végérvényesen megváltozott kettejük kapcsolatában, és nincs más út, mint a válás. Az ő szemével látjuk az eseményeket, az ő gondolatain keresztül élhetjük végig ennek a gyötrelmes egy évnek minden nehézségét.
Mert, és ezzel mindannyian így vagyunk, amikor kimondjuk a boldogító igent, amikor eldöntjük, hogy valakinek a Júliája, vagy Rómeója szeretnénk lenni, akkor ezt tiszta szívvel, örökre gondoljuk.  Aztán szinte észre sem vesszük (persze belül azért érezzük, még ha nem is valljuk be magunknak egy ideig), hogy valahol, valamikor, valami elromlott, és már semmi sem olyan, mint régen. Hová lett a szerelem? Hogy lehet, hogy már nem szeretem? Hogy lehet, hogy már nem szeret? Vagy mégis? Hogyan szerethet mást? Ki a hibás? Mit tegyünk most? Talán megmenthető még? És ha nem, akkor hogy a csudába lehet ezt a fájdalmat, ezt a gyötrődést egyáltalán túlélni?

Az író Júlián keresztül mutatja meg, hogy a válás egy igazi önismereti tréning is lehet, ahol elmerülhetünk saját mélységeinkben, megismerhetjük és megélhetjük cselekedeteink mozgatórugóját. Persze, ha vesszük a fáradtságot, hogy megértsük a dolgok miértjét és eljussunk ezáltal a megbocsájtáshoz, az elfogadáshoz és végül az elengedéshez, így saját magunk felszabadításához. Üljünk fel Júliával az érzelmek hullámvasútjára és éljük meg a tagadást, a haragot, a dühöt, a vádaskodást, a másik hibáztatását, a bizonytalanságot, a kétségbeesést, az önvádat. Júliának egy évébe került, mire mindezeken keresztülment, de a végére sikerül megszabadulnia a negatív, önromboló érzésektől és megtisztulva, megbékélve, újjászületve, már be tudja engedni életébe az új szerelmet. Kívánom mindenkinek, hogy eljusson idáig.

Singer Magdolna kellemes stílusban, néhol humorosan fest élethű képet a válás pszichológiájáról, a túlélés lehetőségéről. Ajánlom ezt a remek könyvet minden válófélben lévő Júliának és Barnának, hogy újjászületve juthassanak tovább életük e rendkívül nehéz szakaszán.


Singer Magdolna: Nélküled
Libri


 
 
[ 2523 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x