Táborozz színházban! - Egy hét kalandozás a jelmezek világában...
Címlap / Otthon / Táborozz színházban! - Egy hét kalandozás a jelmezek világában

Táborozz színházban! - Egy hét kalandozás a jelmezek világában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Még szűk egy hónap van hátra a nyári vakációból, így nem késő valami izgalmas tábor után nézni gyermekünk számára. A klasszikus tábortípusok mellett egyre több izgalmas újdonságra bukkanhatunk. Az egyik talán legizgalmasabb kezdeményezés egy hét kalandozás a jelmezek világában.  

Érdekes tábornak ad otthont a Katona József Színház és a Bajor Gizi Színészmúzeum ezen a nyáron. A gyerekek kis létszámú (10-12 fős csoportokban) jelmeztervező vezetésével, kalandoznak a jelmezek, a jelmeztervezés világában. A tábor tematikája, az öltözködés, a viselettörténet - mint kulturális alap – köré épül. Kimondottan a 8-12 éves lányokra fókuszálva dolgozzák fel a témát. A Bajor Gizi Színészmúzeum anyaga szervesen kapcsolódik a foglakozásokhoz. A Katona József Színházban pedig egy fél nap azzal telik, hogy a gyerekek bejárják a színházat, természetesen a színpad felöl.


A lányok a hét folyamán megismerkednek a főbb textilfajtákkal, vagy épp képzeletbeli világkörüli útra indulnak, hogy szemügyre vegyék más földrészek, népek viseletét, furcsa öltözködési szokásait. Megvizsgálják anno mi mindent viseltek a nőka 19. század báli ruhái alatt, hogy aztán könnyebben öltöztessenek korabeli papírbabát. Készítenek velencei maszkot, kalapot díszítenek, tütüt kreálnak, de ezek csak mind-mind a végtermékei egy-egy a színház világából származó téma feldolgozásának.
A Bajor Gizi Színészmúzeumba, a nyári szünet utolsó hetére még van néhány hely. Érdeklődni lehet a jelmeztitkok@gmail.com e-mail címen.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2300 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x