A jótékonyság világnapja csütörtökön
Címlap / Otthon / A jótékonyság világnapja csütörtökön

A jótékonyság világnapja csütörtökön

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-12-13

Az ENSZ Közgyűlése tavaly december 17-én - a béke kultúrája napirendi pont keretében - szavazta meg egyhangúlag, hogy szeptember 5-e legyen a jótékonyság világnapja,hitet téve a szociális érzékenység és a kultúrák párbeszéde mellett. 

 

A közgyűlés felkérte az ENSZ-tagállamokat, a regionális szervezeteket és a civil társadalmat, hogy az évfordulóról megfelelő módon emlékezzenek meg, oktatási és egyéb programok szervezésével.

A világnapot az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottsága kezdeményezte tavaly, majd a parlament határozatának megfelelően a kormány felkérte a tárcát a szükséges diplomáciai lépésekre. A munka oroszlánrészét Magyarország New York-i főkonzulátusa végezte. Mintegy ötven ország képviselőivel egyeztettek, hogy minél többen támogassák a világnap gondolatát.


A Teréz anya életműve által közvetített értékek összhangban állnak az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában foglaltakkal, és hozzájárulnak a kultúrák és civilizációk közötti párbeszéd előmozdításához.

A Nobel-békedíjas Boldog Kalkuttai Teréz anya, a Szeretet misszionáriusai rend
alapítója, az elesettek felkarolója Kalkuttában hunyt el 1997. szeptember 5-én, 87 éves korában.

Boldog Kalkuttai Teréz anya rendkívüli jelleme, kedvessége, odaadása a rászorulók felé és Sríla Prabhupáda gondoskodása az elesett lelkekről példát állít mindannyiunk számára. Életükkel és tetteikkel megmutatták milyen a karitatív, valóban emberséges polgárok hozzáállása világunkhoz.

A Jótékonyság Világnapján a Krisna-tudatú Hívők kiemelt ételosztást tartanak népkonyhai étkeztető pontjukon a Blaha Lujza téren, 2013. szeptember 5-én 12 órakor. Tevékenységünkkel szeretnénk mindenkit arra inspirálni, hogy járjunk nyitott szemmel és nyitott szívvel embertársaink körében, figyeljünk a környezetünkben élőkre és apró tettekkel, lépésenként segítsük a leginkább nélkülözőket.

 
 
[ 2822 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x