HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-18
Címlap / Otthon / Nézzünk be a hűtőszekrényünkbe, kamránkba!

Nézzünk be a hűtőszekrényünkbe, kamránkba!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-18

A mai rohanó világban mintha megszaporodtak volna a hétköznapi teendőink, sokszor azt érezzük, hogy semmire sincs időnk, mindenhova rohanunk, kapkodunk, hogy minden beleférjen az életünkbe. Így lehet ez a táplálékunk elkészítésével is. Nézzünk körül otthon, milyen élelmiszerek vannak túlnyomó részt a hűtőben, mélyhűtőben, kamrában? Ezek alapanyagok-e, vagy inkább félkész-, kész ételek, melyekből gyorsan össze tudunk ütni egy vacsorát.  

 

Ez azért fontos kérdés, mert a félkész-, kész ételek sok olyan adalékanyagot: színezéket, tartósítószert, állagjavítót, mesterséges anyagokat tartalmaznak, melyekre egyrészt nincs szükségünk, másrészt terhelik, vagy módosítják a szervezet működését.

Minél kisebb egy gyermek, minél éretlenebb a szervezete, annál nagyobb károkat tudunk okozni a nem tudatos gondolkodásunkkal. Kisgyermekeket semmiképpen sem terhelnék ilyen anyagokkal, hiszen abból tud a szervezetük, immunrendszerük, idegrendszerük működni, amilyen táplálékot kapnak. Ráadásul hosszú távú tapasztalat még nincs, ennek ellenére egyre több betegséget látunk felbukkanni, melyeknek táplálkozásbeli összefüggése van.
 


Sokan a legnagyobb szeretetből vesznek a gyermekük szervezete számára nem megfelelő élelmiszereket, nassolnivalókat, cukrozott italokat. Rossz nézni, hogy a legnagyobb szeretetből mérgezzük saját gyermekeinket. Sokszor a szülői beszélgetések során derül ki, hogy a gyermekek mennyire egyhangúan táplálkoznak, zöldséget, gyümölcsöt alig esznek.

Amikor megkérdezem, hogy válogatós-e a gyermek, akkor azt mondják, hogy nem, sokféle ételt eszik. Amikor viszont felsorolják mik ezek, akkor szinte mind azonos alapanyagból, csak különbözőképpen elkészített ételekről van szó, tehát semmiképpen sem mondható változatosnak.

Szerencsére egyre több tudatos szülő van, aki elolvassa a termékek cimkéjét, és annak tudatában dönt arról, mit adjon a gyermekének, illetve az egész családnak.

 
 
Itt azért hangsúlyozom, hogy az egész családnak, hiszen ha tele van a kamra olyan élelmiszerekkel amit nem szeretnénk gyermekünknek adni, de ő azt látja, hogy a szülei ezeket eszik, akkor miért is várjuk el tőle, hogy ő másképp tegyen?

Az átállás eleinte okozhat kicsi többlet gondolkodást, több szervezést, tervezést a bevásárlás előtt, viszont hosszú távon a gyermekünk egészségesebb, kiegyensúlyozottabb lesz.

 


 
 
[ 4165 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x