Megelőzhetőek a petárdabalesetek
Címlap / Otthon / Megelőzhetőek a petárdabalesetek

Megelőzhetőek a petárdabalesetek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-22

Az óévbúcsúztató és újévköszöntő ceremónia egyik fekete pontja az ünnephez kapcsolódó petárdázás. Bár a komoly hanghatással járó "puffogtató" petárdák használatát és árusítását a kormány 2005 novemberében betiltotta, használatáért komoly pénzbüntetés jár,  

 

Az óévbúcsúztató és újévköszöntő ceremónia egyik fekete pontja az ünnephez kapcsolódó petárdázás. Bár a komoly hanghatással járó "puffogtató" petárdák használatát és árusítását a kormány 2005 novemberében betiltotta, használatáért komoly pénzbüntetés jár, számítani lehet rá, hogy a vásárlói igények kielégítésére a feketepiacon bármikor sor kerülhet.

Az előző évek híradásaiból tudjuk, hogy 1-1 rosszul begyújtott petárda maradandó sérüléseket, végtagrészek elvesztését, halláskárosodást, de akár halált is okozhat. Számos alkalommal balesetet okozott a kedvencként tartott háziállataink körében is. Használatuktól ennek ellenére a lakosság egy része mégsem riad vissza.

A gyerekek a játszótéren is veszélyben vannak?!

Az elővigyázatlan fiatalok körében történik meg a legtöbb baleset. A gyerekek egymás között adják - veszik, cserélgetik a különböző hatóerejű, játéknak hitt petárdákat. A véletlenül zsebben felejtett vagy eldugott petárda direkt használat nélkül is tragédiát okozhat.

Az égő petárdák sok esetben az ablakokból repülnek ki. Van, hogy a ház alatt parkoló autók, az ott működő játszóterek kerülnek célpontba. A rosszul elhajított petárda akár lakástűzhöz is vezethet, földre hulló formában pedig a járókelőket, és az anyagi értékeket is veszélyeztetheti.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1320 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x