HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-03-18
Címlap / Psziché / Testi tünetek - lelki problémák

Testi tünetek - lelki problémák

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-03-18

A nyugati civilizációban nehéz megérteni, hogy lelki jelenségek milyen mértékben képesek befolyásolni testi egészségünket. Nehezen nézünk szembe azzal, hogy a legtöbb betegség kiindulópontja mi magunk vagyunk.  

 

Hajlamosak vagyunk az ellenállás nélküli utat választani, vagyis hogy betegségeinket külső tényezők (baktériumok, vírusok, stb.) okozzák.  A hagyományos orvoslás nagyon szűk körben hajlandó (f)elismerni, hogy bizonyos betegségek lelki eredetűek. Ezzel szemben a parapszichológia, az alternatív gyógyászat és a nyitottabb gondolkodású tudósok úgy vélik, hogy gyakorlatilag az összes betegség eredeztethető valamilyen lelki történésre.

Terápiás eljárásokkal fel lehet térképezni a betegségek alapján a pszichés állapotokat, erre számtalan példa akad a szakirodalomban. A betegség mindig valamilyen lelki dimenziót mutat számunkra, és ez teljesen összefügg az olyan alternatív elképzeléssekkel, mint amilyen például az, hogy a kórokozók nem az okai a betegségnek, hanem a betegség kapcsán jelenik meg a szervezetben, elősegítve annak gyógyulását.

Mindig célzatosan jelenik meg egy adott testi tünet
A krónikus betegségek régi, beidegződött problémákra utalnak, az akkut tünetek viszont erőteljesebben próbálják "felhívni" a figyelmet. Ugyanis a tünetek olyan üzenetet "szeretnének" közölni velünk, amit a lelkünk már "megpróbált" tudatni csak nem figyeltünk rá, vagy nem értettük jelzéseit.
Például, ha náthásak lettünk érdemes elgondolkodni azon, hogy előtte milyen dolgok voltak azok, amikből "elegünk" lett és szerettünk volna kibújni alóla. Vagy a migrén esetében pedig elfojtott szexuális motivációinkon vagy szexuális igényeinken elmélkedjünk.

Minden betegségnek megvan a maga speciális lelki háttere
Ezért az imént megkezdett sort sokáig lehetne folytatni.  Természetesen nem arról van szó, hogy ostorozzuk magunkat azért, mert betegek lettünk, mert az semmilyen eredményre nem vezet. Viszont azt érdemes felfedezni, hogy számunkra mi a jelentése egy-egy tünetnek, mert ez igen komolyan elősegíti az önismeret fejlődését, illetve a tovább problémák megelőzését, a meglévők könnyebb feldolgozását. Ez azonban nem mindig könnyű. A környezetünk nem támogatja ezt az álláspontot, mivel így számolnunk kell azzal a felelőséggel, amit saját magunkkal szemben kellene éreznünk. Ugyanis lelkünk egészségéért éppúgy felelősek vagyunk, mint testünkért, azonban ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni. Könnyű belefeledkezni abba, hogy a beteg ember ki tudja magát vonni a hétköznapi történések alól, és mindehhez támogatást kap, hiszen neki pihenni kell. Ismeretes olyan eset, mikor egy nő úgy oldotta fel az édesanyjával (akit ápolnia kellett) szembeni ellenérzését, hogy fél karjára "lebénította" magát. Ilyen, és ehhez hasonló esetek tucatjait ismerjük.

A tudatban működő információs struktúrák szabják meg a testi működés minden formáját, és ezért lehetséges, hogy a betegség pszichés okainak feltárásával befolyásolni lehet annak kimenetelét.

Ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy lelkünk egészségért felelősek vagyunk. Megismerése és ápolása minden ember feladata. Amennyiben ezt mégsem tesszük meg, a betegségeink mutatják számunkra az utat, még ha kellemetlen időszakot is élünk át miattuk.

Csalami Gergely parapszichológus tanácsadó


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[27708]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x