Házasemberrel járok - vállalom!
Címlap / Psziché / Házasemberrel járok - vállalom!

Házasemberrel járok - vállalom!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Erkölcs? Ugyan! Vagy mégis? Mi vonzza a párkapcsolatban élő embereket egy másikhoz? Szerelem? Van védekezés? Hogyan kerülnek egymással kapcsolatba az energiák két ember között, és mi ennek a jelentősége?  

Véletlen vagy törvényszerű?
Véget ért egy kapcsolat. A férfi már több éve jelezte, hogy nem akar többet: „Nem vagyok méltó hozzád, nálam fiatalabbat, jobbat érdemelnél – mondta többször. – Ne áldozd fel a fiatalságodat.” Aztán hazament a családjához, majd kezdődött minden elölről. Hetente egyszer-kétszer találkoztak, kirándultak, egyikük se tudta, van-e ennek valami célja. A lány nem akart változtatni se partnert, se munkahelyet. Akivel együtt volt, ahhoz hűséges volt. Számára a véletlenek ugyanolyan törvényszerűek voltak, mint a tervezett dolgok. Hitt abban, hogy minden találkozásból tanul valamit, ha tudatosítja az élményt.

Rendszerint előre megérezte, ha valami később fontos lett számára. Megálmodta, elképzelte, majd annak nyomán lépett tovább. Sokat volt egyedül, megismerte önmagát, és észrevette, hogy olyan dolgokat is meglát más emberekben, amiről azok tudomást se vettek. Egyre többen keresték fel. Nem azért, hogy megoldja problémáikat, csak azért, hogy elmondhassák neki. Nagyon jól tudott hallgatni és meghallani azt, amit kellett.

Másoknak mire van szüksége
Két munkahelye is volt. Délelőtt az egyik helyen dolgozott, délutánonként a másikon. Mindenki megbízott benne: soha nem vett el, nem tartott meg magának semmit.
Eleinte azért dolgozott olyan sokat, hogy egy intézeti gyermeket segítsen a tanulásban, továbbjutásban. Amire a fiú önálló lett, úgy megszokta a teljes napi elfoglaltságot, hogy ismerőseit látta el mindazzal, amiről hallotta, hogy azoknak szükséges. Pontosan megérezte, mi kell a másiknak. Aztán bocsánatot kért, hogy éppen nála van az, amit a másik személy kíván. Gyakran egy órával korábban ment a munkahelyére, hogy segítsen munkatársain. Akire rátette a tenyerét, az néhány percen belül megkönnyebbült, nyugodtabb lett.

Honnan van egyesekben ennyi energia?
Soha senkivel nem harcolt. Ha bántották, eleinte még sírva fakadt, nem értette, miért gondolják, hogy ő rosszindulattal tekintene másra. Később észrevette, hogyan veszik el az emberek egymástól az energiát torzsalkodással. Ez a felismerés megváltoztatta érzékenységét. Ha azt tapasztalta, hogy valaki bántani akarja, elfordult és mással kezdett foglalkozni. Azt még nem tudta megmagyarázni magának se, mi lehet az indítéka a harcnak. Neki nem volt szüksége más energiájára, gyógyításai során annyit kapott maga is, hogy inkább megszabadult a feleslegtől. De ismerte az ország energia-akkumulátorait. Gyakran járt Dobogókő, Esztergom környékére, ismerte az alföldet, s ha töltekeznie kellett, felkereste azokat a helyeket, ahol évmilliárdok sűrítették a föld és a természet sugárzásait.

Akkumulátor a természetből
Megfigyelte e kövek, féldrágakövek, drágakövek hatásait, gyógyító erejét. Délutáni munkahelyén is kövekkel foglalkozott. Felismerte a kövek hatását az ember belső elválasztású mirigyeire, kezdte látni a sugárzást, amit a kövek létrehozhatnak az emberben. Minthogy délelőtti elfoglaltságában hangsúlyos volt a zene szerepe, a dallam, összhangzat, ritmus harmóniája hasonló tudatállapotot tudott kiváltani belőle, mint a kövek. A szépség harmóniáját. S ha az ember képes átadni a saját energiájából a természetnek, az sokszorosan meghálálja, egészséggel tölti el az adakozót. Lakása erkélyéről figyelte a napfelkeltét, legnagyobb sajnálatára a naplemente a téli hónapokban megelőzte, mire munkából hazatért.

Mit tehetünk, ha ártatlanul bántanak?
Gyakran megtörténik, hogy az is ingerli a szomszédokat, ha valaki nem vesz részt életükben. Aki nincs velünk, az ellenünk van… érzik sokan. Figyelni kezdik, mibe lehetne belekötni, hol sértették meg jogaikat. A munkatársak között is mindig éles a küzdelem. Apró bántások képesek megkeseríteni a hétköznapokat. Legtöbb energiaveszteség azonban mégis a családban éri az embert. A szülőknek gyakran olyan elvárásaik vannak, aminek nehezen tudunk eleget tenni. Ez vagy nyílt harcba megy át, egy idő után, vagy lassan, de biztosan hazuggá neveli a gyermeket. Ha nyílt harc folyik, a gyermek megtanulja a szülők módszereit, erőszakos lesz, s egész életére benne marad az ellentmondás, hogy akikhez legjobban ragaszkodik, azokat kell megbántania. Hangszínnel, szavakkal és tettekkel küzd a gyermek, majd az ifjú, s még jó szerencse, ha a véleménykülönbség nem vezet teljes elszakadáshoz. Holott ugyanazért küzdenek ugyanazokkal az eszközökkel. „Pont olyan vagy, mint anyád (apád)” hangzik el számtalanszor nem éppen dicsérő jelleggel.

Ha pedig a gyermek kénytelen megtanulni hazudni, azért fogja lelkiismeret-furdalás gyötörni (egy ideig), hogy folyamatosan ki kell találnia történeteket, amelyekkel megnyugtathatja szüleit.

Nem merjük nyíltan bevallani, ha házasember a partnerünk, holott szüleink látszólag mintaházasságban éltek. A hazugság azonban fejünkre nő, hiszen évekig nem lehet titkolódzni. Legtöbb szülő pedig teljes jóakarattal kereszttűzbe kényszeríti gyermekét: amit csinál, azt elítéli, ha semmit se tesz, nem elég életrevaló. S a gyermekek közül sokan elzárkóznak a szülők érdeklődése elől, talán örökre megszakad a valóságos kapcsolat.

 

Hatalmi harc
Ha felismerjük a szülő vagy feljebbvaló kérdései mögött a célt, elgondolkozhatunk azon, milyen hatalmi harcba keveredtünk. Az érdeklődés leple alatt kritika és manipuláció akarja meghatározni, hogy még gondolatainkat is más irányítsa. A manipuláció felismerésével megnevezhetjük magunkban az eszközt, s ha az esemény megismétlődik, a név segít elhárítani félelmünket. A harmadik kérdés után már mosolyogva kimondhatjuk magunknak(!): manipuláció. S ez segíteni fog abban, hogy ne veszítsük el türelmünket, nyugalmunkat.

Véget nem érő tanulás
Ez a megfigyelő munka egész életünkben végigkísér. A konfliktusokat elhárítani nem lehet, de önmagunkat megtanulhatjuk kezelni.
 

 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2799 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x