Készíts velünk álomlistát, és segítünk megvalósítani!...
Címlap / Psziché / Készíts velünk álomlistát, és segítünk megvalósítani!

Készíts velünk álomlistát, és segítünk megvalósítani!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Ha egy NLP-tanácsadó segíteni szeretne valakinek, és csak egyetlen egy kérdést tehetne fel, vajon mi volna az? Nem más, mint ez a mondat: "Mit akarsz?" Vagyis: mit szeretnél, mi a célod?  

Definiáljuk: Mit is akarsz tulajdonképp?

Az NLP rendkívül összetett, az élet számos területére kiterjedő tudomány, amelyet gyakorlatilag bármikor, bármilyen helyzetben sikeresen használhatunk. Számos eleme van, érdekesebbnél érdekesebb gyakorlatok, kommunikációs módszerek, sajátos gondolkodásmód. Mégis azt mondom, ha csak egyetlen dolgot emelhetnék ki belőle, akkor ez volna az: Mindig tudd, hogy mit akarsz. Mindig lebegjen a szemed előtt a célod, legyen egy hang, ami megmondja, merre tovább, vagy egyszerűen csak az érzéseid vezéreljenek a célod felé.

Néhányan most arra gondolnak: igen, tényleg így van. Hiszen fogalmam sincs, mit akarok. Nem tudom, mit kezdjek magammal. Csak lézengek a világban, s bár látszólag elég jól elvagyok, mégis hiányzik valami. Valami, amiből tudhatom, merre tovább.

Mások pedig azt mondják: Ugyan! Most azt hiszed, feltaláltad a spanyol viaszt? Hiszen ez a legegyszerűbb. Én mindig tudom, mit akarok!

Valóban? Ennek örülök. Hiszen tényleg vannak olyanok, akik tisztában vannak a céljaikkal, és el is érik azokat, aztán újabb célokat tűznek ki maguk elé, és újabbakat. És így folyamatosan fejlődnek, minden téren javul az életük minősége.

A célok eszköze: az NLP

Ha Te mégsem ezek közé az emberek közé tartozol, akkor ezen ideje változtatni. Hogyan? A jó hír, hogy rengeteg megoldás van rá. Én is ismerek egyet. Úgy hívják: NLP. Az NLP-t számos névvel illették már, mint pl. a kiválóság művészete, a hatékony kommunikáció modellje vagy a természetes tanulás legjobb módja. Én most mégis azt mondom: Az NLP nem más, mint a célok eszköze.

Hogyan segíthet hát nekünk az NLP?

Ha például valaki nem tudja, mi a célja- mert sokan tényleg nem tudják - , és ráadásul nem is érzik jól magukat a bőrükben közben. De hát hogy-hogy nem tudják?

Na nem, én ezt nem veszem be. Mondjuk úgy: kényelmesek. Sőt: lusták. Mert a szíve mélyén mindegyikünk ott hordozza az álmait. Te is. És persze nem az éjszakai álmaidról beszélek, sokkal inkább a vágyaidról.  De a megszokások, a biztonság érzete, a pótcselekvések könnyen rabul ejthetnek, hogy magad is azt hidd, minden a legnagyobb rendben.

Persze, rendben van, de mi van az álmaiddal? Mi volna, ha átgondolnád őket? Talán nem is olyan lehetetlen elérni azokat, ha egy kicsit másképpen használod az elméd, mint eddig.

És itt jön be a lustaság a képbe: Jaj, ne már, akkor azért tenni is kellene valamit. Még azokat a képességeinket is elővehetnénk, amelyeket eddig sosem használtunk. Inkább nézzünk tévét, jó?

De olyan is van, aki bátran kitűzi a célokat maga elé, mégsem éri el. De miért?

Kérdeznék egy pár dolgot. Biztos az, hogy a cél, amit magad elé kitűztél, megfelelő? Valami felé haladsz, vagy inkább menekülsz valami elől? Rólad szól? Nem túl nagy? Vagy talán túl kicsi? Egészen pontosan tudod, mit akarsz? Mi lesz ha elérted? Mindenkinek jó lesz?

Az NLP segítségével válaszolhatsz ezekre a kérdésekre.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 8461 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x