Macskajaj? Nyugi, megtanítunk szilveszterre inni!
Címlap / Psziché / Macskajaj? Nyugi, megtanítunk szilveszterre inni!

Macskajaj? Nyugi, megtanítunk szilveszterre inni!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-30

Szilveszterkor igazán tetőfokára hág a hangulat, és megnő a torkokon legurított alkohol mennyisége is. Akár otthon maradunk, akár a házon kívül ünnepelünk, nem árt odafigyelni az alkoholfogyasztásra, nehogy csúfos véget érjen már jóval éjfél előtt a mulatozás.  


Rendezvénynaptár

Kezdjünk alkoholmentes italokkal
Relatív józanságunk és az újévi másnaposság elkerülése érdekében ajánlatos az elején csak alkoholmentes italokat fogyasztani. A nem igazán egészséges szénsavas italok most előtérbe kerülhetnek, a gyümölcslevek is nagyon ízletesek. Ihatunk finomabbnál finomabb teákat, a „szűz” koktélokról nem is beszélve. Az utóbbiak alkohol nélkül is ugyanolyan ízűek.

Együnk eleget
Mielőtt nekilátnánk kedvenc sörünknek, borunknak vagy bármi más alkoholos italnak, együnk egy kicsit többet, mint amennyit szoktunk, hogy felszívja az alkoholt. Legyenek a fogások zsírban és fehérjében gazdagok, ámbár a zsírral óvatosan kell bánni, akinek érzékeny rá a gyomra, azt se vigye túlzásba.

Fő a mértékletesség
A megfelelő előkészültek után jöhetnek a bódító italok, de tartsuk szem előtt, mennyit bírunk. Gondolom, hogy legtöbbünk már kiválóan ismeri saját határait, több mint valószínű, hogy már mindannyian átestünk a tűzkeresztségen, azaz sikerült alaposan elázni, és másnap szenvedni a másnaposságtól, mint a kutya. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy két pohár bor után már a részegség útjára lépnénk, ne vegyük kezünkbe a harmadikat. Ne csak azért, hogy elkerüljük a másnaposságot, hanem azért is, mert a kelleténél többet magába töltő ember nem nyújt kellemes látványt, arról nem is beszélve, hogy nem szívderítő társaság.

Óvjuk magunkat a kiszáradástól
Ismeretes, hogy az alkohol tulajdonképpen vízhajtó, ezért érzi magát rendkívül kiszáradva a másnapos honpolgár. Ugye senki nem szeretné az újévet így kezdeni? Ezért ajánlatos inni két alkoholtartalmú ital között alkoholmenteset is: vizet vagy gyümölcslevet. Nemcsak a vízhiánytól óvja meg szervezetünket, de hígítja is az alkoholt, tehát nagy mértékben lelassítja az alkohol hatásának folyamatát.

Eszegessünk az este folyamán
Ha netalántán degeszre is ettük volna magunkat a bulira való felkészüléskor, akkor is érdemes még egy-egy falatot bekapni (pogácsa, aprósütik, stb.) egy-egy pohár ital között vagy alatt.

Semmiképpen ne vezessünk autót ittas állapotban!
Bármilyen ígéretesnek tűnő buli is van kilátásban, ahová csak autóval lehetne eljutni, és senki nincs a társaságban, aki ne ivott volna alkoholt, akkor inkább érdemes kihagyni. Ha van más megoldás (taxi, bkv, teljesen józan sofőr), akkor feltétlen éljünk a lehetőséggel.

Ingyenes temetés, ittasan vezetőknek! >>
(A cikk nem ért véget. Lapozz tovább!)

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1866 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x