A szingli istennő nyomában: az Artemisz csajok
hirdetés
Címlap / Psziché / A szingli istennő nyomában: az Artemisz csajok

A szingli istennő nyomában: az Artemisz csajok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-01

Független, szűzies, határozott és lázadó. Ők lennének azok a nők, akikben Artemisz – a vadászat és a Hold Istennője – dominál. Te közéjük tartozol? 


Rendezvénynaptár

Eredete
A mitológiai történet szerint Artemisz Zeusz és Létó gyermeke, ikertestvére pedig Apollón, a napisten. Zeusz felesége, Héra, féltékeny dühében  kígyót küldött a várandós Létó után, akinek sikerült elmenekülnie, egy szigeten rejtőzött a szülésig. Artemisz jött világra először, és már születésekor segített Apollónnal hosszasan vajúdó édesanyjának. Ezért fohászkodtak hozzá a vajúdó asszonyok Három éves korában találkozott először édesapjával Zeusszal, akinek rögtön elnyerte rokonszenvét, és megkapta tőle, amit kért: íjat, nyilat, a városoktól távol lévő erdők feletti hatalmat, örök szüzességet.

Sorozatuk elő részét itt olvashatod: Benned melyik istennő lakozik ? >>

Az archetípus jellemzői
Az Artemisz őstípus a független női lélek megtestesítője. A saját céljait önállóan követő nőt képviseli. A szerelem nem sokat jelent számára. Soha nem erőszakolták meg vagy rabolták el, mint más istennőket (Démétért és Perszephonét – róluk a sorozat további részeiben szó lesz), soha nem volt feleség. A szűz őstípusa egyben a sebezhetetlenséget is jelenti, a magabiztosságot, önállóságot képviseli. Ez az archetípus tehát férfi nélkül is teljes embernek érzi magát, a férfiak tetszése vagy elismerése nélkül is boldogan és sikeresen végzi munkáját, követi céljait. Veleszületett koncertrációs képességgel rendelkezik, érdeklődésükhöz közel álló feladatokat olyan erővel képesek végezni, hogy sem saját szükségleteik, sem másokéi, sem a konkurencia nem zavarja meg őket.

A földi Artemisz
Az artemiszi tulajdonságok már egészen kislány korban megnyilvánulnak: hosszasan le tudja magát kötni, makacs, a memóriája kiemelkedő. A gyengébbek védelmére kel, az elnyomás minden formájára fokozottan érzékeny. Ha van fiútestvére, és szülei kivételeznek vele, határozottan harcol a megkülönböztetés ellen. Iskolás korában sportversenyeket nyer, kitartó. Fiús: vadóc, fára mászik és csavarog. Tinédzser korában bebarangolja az erdőket, mindenre kíváncsi környezetében. Az iskolában nehézségei lehetnek lázadó természete miatt, erre a típusra szokták mondani, hogy egy fikarcnyi nőiesség sincs benne.  Mikor kikerül a szülői házból, maradéktalanul örömét leli a független életben. Munkáját nem csupán a fizetésért végzi, örömét leli benne. Ha versenghet valakivel, szinte megtáltosodik, fáradhatatlan.

A nőkkel való kapcsolata
Érzékük van hozzá, hogy nőtársaikkal valóságos szövetséget alkossanak. Mint az istennő, aki nimfákkal vette körül magát, fontos nekik a nőtársaikkal való kapcsolat. A női egyenjogúságnak lelkes hívei. Egy Artemisz nő csak mosolyog olyan tanácsokon, mint „a férfi észre ne vegye, milyen okos vagy”, vagy „hagyd győzni a fiút”. A sablonos női szerep nem neki való.  (A cikk nem ért véget. Lapozzon tovább!)
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 18253 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x