Nácznié pártot szervez
Címlap / Psziché / Nácznié pártot szervez

Nácznié pártot szervez

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-12-11

A cikis nevek gazdái néha egészen elképesztő történeteket mesélnek arról, milyen az élet egy őrült névvel megverve/megáldva. Akár komoly beosztásba is juthatnak, noha a pszichológusok és számmisztikusok egyöntetű véleményre jutottak a neveket vizsgálgató filoszokkal: "Nomen est omen" vagyis nevünkben a sorsunk. Eszerint a fura nevűek sokkal nehezebben jutnak előre.  

 

HarmoNet fórum: Mókás nevek, amikkel találkoztál >>

A név mint lenyomat
A fura nevek gazdáinak elvben módja lenne arra, hogy megváltoztassák a nevüket. Van, aki él is ezzel a lehetőséggel. Mások azonban büszkén viselik röhejes, kínos, profán, vagy éppen butuska vezeték és/vagy keresztnevüket. Viccet csinálnak belőle, vagy éppen megsértődnek rajta, ha mások csinálnak az ő nevükből viccet. Nácziné például nem szereti a politizálást, így ha valaki elkezdi, akkor „fenyegető viccel” felel: Megállj, egyszer én is pártot alapítok!

Az érdekes nevek női gazdái legkésőbb a férjhezmenetelkor félig-meddig megszabadulhatnak kínos nevüktől, de az ilyen nevű férfiak sokkal nehezebben találnak feleséget. Hiszen ki akarna Kukiné, Pöczéné, Fütyiné, vagy Bugyiné lenni?

Vannak, akik kihasználják a nevük adta játékokat, és ebből kovácsolják hírnevüket. Kuk Ica kozmetikus akár lehetne Ilona is, ám így bizonyára sokkal többen felfigyelnek a nevére, s megjegyzik őt.

Külföldön ciki – idehaza OK!
Néha akkor is móka tárgyává válhat nevünk, amikor külföldre megyünk. Anette Pötsch nevén Vitray Tamás kommentárjainak köszönhetően egész Magyarország évekig röhögött. Az ő neve ugyanis csak magyarul jelent frivolságot, pláne ha úgy kommentálják: - Hogy megnőtt tavaly óta a kis Pötsch!

A magyar Sarolta név ugyancsak kínos az arab világban, mivel a „Sharmota” szó arabul mocskos rongyot jelent, és a kurvákra használt szleng kifejezés igen hasonlóan hangzik. Az olaszoknál a Pina igen gyönyörű női név, míg az Andrea nevet a legtöbb helyen fiúnévként ismerik.

Nevekről a számmisztikus
A HarmoNet számmisztikusa szerint a vicces nevek sem jobbak, vagy rosszabbak, mint a nem viccesek. Egy erős számmisztikai képlettel akármilyen névvel országos hírnévre, vagy magas szakmai megbecsülésre lehet szert tenni. A HarmoNet fórumán olvasott vicces nevek gazdái közül például Szopó Béla névszáma egyes, mely nagyon jól harmonizál a ring dresszúrával, a kutyák kiképzésével, és a hírrel, hírnévvel is. Ezzel a névvel és ezen a területen szépen érvényesülhet ennek az érdekes névnek a gazdája.

Mit mond a grafológus?
Nevünk, névaláírásunk a legszemélyesebb énünk lenyomata. Azok a személyek, akik nehezen azonosulnak a nevükkel – legyen az furcsa, vagy akár „túl szürke”, „túl szokványos” – általában sokkal rosszabb minőségben írják le a nevüket, mint azok, akik valamiért büszkék a nevükre. A nevünket a szüleink adták, így nevünk a „szülői házat” is jelképezi. A nevünk az az örökség, amit élethosszig viszünk. Az a személy, aki megváltoztatja ezt az „örökséget” valamilyen módon szakít ezzel a családi „karmával” és újat vesz fel magára, az új névvel.

 

Hogyan változtathat nevet? >>>


 
 
[ 3752 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x