Madarat tolláról- avagy ott potyázunk, ahol lehet
Címlap / Psziché / Madarat tolláról- avagy ott potyázunk, ahol lehet

Madarat tolláról- avagy ott potyázunk, ahol lehet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Semmi gondom nincs azzal, ha valaki talál magának társat, aki eltartja. Én is éltem egy fél évig anyósom nyakán ötödmagammal. Meg kellett szokni, hogy vastag kenyeret vékony zsírral kenünk meg, a teát kétszer is kifőzzük, a citromot benne hagyjuk, és krumpliból százféle ételt tudott - ma már én is tudok - készíteni. Szóval, van időszak az ember éltében, amikor csak elfogad, és nem ad semmit. És ha találunk valakit, aki megosztja velünk a saját tulajdonát, hát használjuk egészséggel. 

Igen ám, de ha az ember fia vagy lánya éppen hozzá hasonló potyázóba szeret bele, abból bizony nagy lárma eredhet. Végre megszerették egymást, vígan fújják együtt a füstöt mindaddig, amíg mindkettőjüket valaki ellátja. Ámde jó lenne együtt eltölteni az időt. Pénzt kérni a szeretőjére az eltartójától… az már igazán kínos.

Éjféli tévé, déli felkelés
Az első napokban aggódva figyeli barátunk, hogy reggel nem várja frissen főtt kávé. Aztán észreveszi, hogy este a kenyér is elfogyott. Keresni kezdi a frissen facsart narancslevet, de még mindig csak enyhe horkolást hall. Mindössze száraz tésztát és rizst talál a konyhaszekrényben, és ezekkel nem tud mit kezdeni. (A vegyesbolt három házzal arrébb van.) Teát főz, vár, és egyre dühösebb lesz, mert arra számított, hogy terített asztallal várják. Végül kissé ingerült hangon ébresztgetni kezdi kedvesét: „Mit reggelizzek?” „Hagyjál aludni!” – kap nem éppen kedvező választ. „Csinálj magadnak rántottát!” „De csak egy tojást találtam!” „Hát abból.” Reggeli helyett tehát teleereszti a kádat melegvízzel, és keresni kezdi a sampont, testápolókat. Azt se talál, de még tiszta törölközőt se. Így vizesen mászik vissza párja mellé az ágyba, és a takaróba törölközik.

Morcos ébredés
Amikor a kedves fölébred, nem lehet szólni hozzá, mert morog, mint a kutya, aki hatot kölykedzett. Fölül, szétnéz, majd teát készít – magának, és egy órán át üldögél lehajtott fejjel szótlanul. Ha megszólítják, akkorát horkan, mintha harapni akarna. Egyébként jó gyerek, a légynek se árt, csak ébredés után ne zavarja senki, amíg magához tér. „Rántottát szoktam enni friss zsömlével négy tojásból frissen facsart gyümölcslével” – próbálkozik újra a párja, de csak morgás a válasz. „Hozzál magadnak.” „De, hát a te vendéged vagyok. Te hívtál meg, nem?” „Az tegnap volt, ma meg ma van. Éjszaka se hagytál aludni, most meg zargatsz.” Meglepő fordulat a kapcsolatban. Ki nem hagyta aludni a másikat? Legszívesebben leköpné a kedvest, de hát jól nevelt ember nem köpköd – tanulta valahol. Inkább megmondja a véleményét. És mondja…, először halkan, aztán hangosabban, annyira, hogy a kedves bezárkózik a fürdőszobába, és csorgatni kezdi a vizet. Nem szokott ilyen lármához reggelenként. Ahelyett, hogy lemenne vásárolni a társa, felesleges kiabálásba kezd, hiszen ettől nem lesz reggeli, nem lesz kávé, csak a szomszédok fognak felfigyelni.

Víz, gáz, villany, telefon
Aki sose fizetett vízdíjat, telefonszámlát, az bizony nem tudja, hogy a teleeresztett kád vízpocsékolás. Még a mosogatásnak is megvannak a takarékos szabályai: kár két-három napot várni a koszos edényekkel, mert sokkal nehezebben tisztulnak, míg ha azonnal lemossuk egyszerre az edényeket, kevesebb tisztítószert és kevesebb melegvizet használunk. Amiben a poharakat mostuk, beletehetjük a tányérokat, majd a lábosokat is. Csak hát szépen kiszedve a maradékokat. Nem is volt olyan régen, még a huszadik században, amikor a telefonérme három percre szólt. Hacsak nem munkavállalásról volt szó, három percnél többet felesleges volt beszélgetni. Persze ma már van modern megoldás, Skype, Msn, akár a világ másik feléről is telefonálhatunk olcsón, kényelmesen, kár a vonalas telefont használni erre. (A cikk nem ért végat. Lapozz tovább!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 1895 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x