Az erotikusan túlfűtött szajha
Címlap / Psziché / Az erotikusan túlfűtött szajha

Az erotikusan túlfűtött szajha

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Aphrodité maga a megtestesült szépség, csábítás és vonzerő. Valamennyi istennő közül ő a legszebb. Nem csoda hát, hogy annyi isten szerette volna őt feleségül venni. Benned mennyi rejlik Aphroditéből? Te mennyire vágyod a szerelmet? Neked milyen a személyi varázsod, mellyel a férfiakt behálózod?  

A sorozat célja, hogy mélyebb önismeretre tegyünk szert, melyet – többek között – emberi kapcsolataink nemesebbé tételére fordíthatunk. Ebben a sorozatot záró részben arról lesz szó, hogy milyenek is azok a nők, akikben Aphrodité – a szépség és a szerelem Istennője - dominál. Nem sorolható egyértelműen az előzőekben tárgyalt sebezhetetlen illetve a sebezhető Istennők közé sem – mindkét kategóriával mutat közös vonásokat.

Eredete
Születésének két változata ismeretes. Homérosz elbeszélése nyomán Aphrodité szokásos módon jött világra: Zeusz és egy tengeri nimfa, Dióné gyermekeként. Hészoidosz változata szerint pedig Kronosz Gaia javaslatára levágta apja, Uranosz nemi szervét egy sarlóval, majd a tengerbe hajította. Az elcseppent ondó megtermékenyítette a tengert, az Istennő a habokból kelt ki. Valamennyi Istennő közül ő volt a legszebb, így számos Isten szerette volna feleségül venni, de Aphrodité Héra eltaszított sánta kovácsisten fia mellett döntött, akit később sűrűn felszarvazott. Házasságuk a kézművesség és szépség frigyéből született művészetet szimbolizálja.

Az archetípus jellemzői
A szerelemben, szépségben, szexualitásban lelt örömöt képviseli. Ereje legalább akkora, mint Héráé és Démétéré. Kényszerítő erejével mind az alkotás, mind a teremtés felé tereli a nőket: hatására megfogan valami vagy valaki. Könnyen lesz szerelmes, erotikusan túlfűtött. Azokban a kultúrákban, ahol a szexualitásról úgy gondolják, hogy lealacsonyítja a nőket – mint a zsidó-keresztény és az iszlám kultúrában – az Aphroditét megtestesítő nő egyszerűen csábító vagy szajha. Aki ki is éli ezt az archetípust, összeütközésbe kerül az erkölcsi normákkal.

HarmoNet tipp: Aki orgazmus helyett inkább főz: Perszephoné>>>

A földi Aphrodité
Annak ellenére, hogy maga az Istennő szőke, feltűnő idomokkal rendelkezik, a földi „változatot” nem a külső tulajdonságok alapján lehet felismerni. Ennek az őstípusnak személyes varázsa van, vonzó, magnetikus légkör lebeg körülötte. Tévedés lenne azt hinni, hogy messziről magához vonzza a férfiakat. Akik közel kerülnek hozzá, elbűvölőnek tartják. Átlagos külseje ellenére személyiségéből árad öntudatlan érzékisége, és ez hat is környezetére. Nem ritka, hogy a „szürke kis veréb” körül mindig legyeskedik valaki, míg a Marilyn Monroe kinézetű hölgy hiába várja, hogy felkérjék táncolni.

A nőkkel való kapcsolata
A nők – főleg a Hérák - általában bizalmatlanok vele, mert veszélyes rivális. Nem ellenséges, nem is féltékeny, nem érti a felé áradó ellenszenvet. Barátnői általában hozzá hasonlóak, vagy azért kedvelik társaságát, mert a szerelmi ügyei meghallgatásában élik ki saját kalandvágyukat. Barátsága azokkal tartós, akik megértik, hogy nem kell minden ígéretét komolyan venni.

Szexualitása
Erős szexuális késztetéssel rendelkezik. Gyorsan lobbantja fel a férfiak vágyát, könnyen lesz szerelmes.  Úgy fogja fel a földi életet, mintha az érzéki tapasztalatszerzésen kívül más nem is létezne. Viselkedésének következményeivel nemigen számol.  Mivel szereti a férfiakat, vonzza, lenyűgözi őket, akik hatása alatt rendkívülinek és ellenállhatatlannak érzik magukat.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 10470 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x