Mit gondolsz magadról? - Belső párbeszédeid teremtő ereje...
Címlap / Psziché / Mit gondolsz magadról? - Belső párbeszédeid teremtő ereje

Mit gondolsz magadról? - Belső párbeszédeid teremtő ereje

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Az emberek nagy hányada rendszeresen szidja magát, leckézteti vagy figyelmeztetgeti, ahogy szüleink tették azt kisgyermekkorunkban. Ebben a párbeszédpanelben te vagy önmagad megrontója. Miért?  

Előfordult már veled, hogy a homlokodra csaptál, s felkiáltottál: "Ilyen hülye nem lehetek!" Esetleg mondtad -e már magadnak, amikor valami nem sikerült: "Na, jellemző... Mindig mindent elszúrok!" Érezted-e valaha azt, hogy a saját magad ellensége vagy?
És egyáltalán? Milyen ember vagy Te? Milyennek tartod saját magadat? Vigyázz, nem azt kérdeztem, mit gondolnak rólad mások! Te milyennek látod önmagad?

Miért fontos ez? Azt hiszem, a mai világban egyre többet hallhatunk a gondolataink erejéről.

Lépjünk csak egy kicsit feljebb, és vessünk egy pillantást a világra. Mit gondolunk róla? Ha azt hiszed, hogy "ez egy igen-igen kemény, kemény világ", s az ország, ahol élsz, nem a legjobb, a városodban mindent elszúrnak, s a munkahelyed is szerencsétlen választás volt a részedről, a lakásod kicsi és eladhatatlan; a főnököd szörnyű egy manus, aki sosem fog megkedvelni, a zöldséges mindig mindenkinek átvágja a fejét, a benzint vizezik, meg a sört is, a vizet viszent agyonklórozzák, a párod valószínűleg meg fog csalni, az emberek irigyek és csak a saját érdekeiket nézik, a barátokkal vigyázni kell, mert csak addig barátok, amíg ki tudnak használni, a vajas kenyér mindig a vajas felével esik le a földre - és természetesen, ha valami elromolhat, akkor az el is romlik, akkor.

Akkor mi a francot vársz a világtól? Nem kell ecsetelnem a gondolataink teremtő erejét, hiszen manapság rengeteg film, könyv, cikk foglalkozik ezzel a témával. Ha negatív gondolataid vannak a világról, saját magad teremted meg a rosszat magad körül.

Hogy is van ez? Saját magad "gyártod le" a saját világodat. De ha mindenkinek megvan a saját világa, akkor melyik az igazi? Ezt könnyen megfejtheted, ha arra gondolsz: a térkép nem a terület.

Ha tehát ilyen sötéten gondolkodsz, akkor a saját magad által teremtett negatív hullámokban áztathatod a bokádat, sőt, ha igazán depis leszel, a negatív hullámok egyre fejjebb csapnak, s így egyéb testrészeid is részesülnek belőle.

Tehetsz-e ennél rosszabbat?
Ó, hát hogyne! A recept roppant egyszerű! Ha igazán szerencsétlen akarsz lenni, akkor ne a világról alkoss negatív képet, hanem saját magadról! Képzeld csak el, milyen hatással vannak az életedre az olyan gondolatok, mint:

- Én egy kész csődtömeg vagyok.
- Sosem leszek képes kimászni ebből az anyagi csődből.
- Engem kerülnek a pasik. (Nem is baj, úgysem kell nekem senki.)
- Rossz a nyelvérzékem.
- Nekem a számítógép kínai.
- Nem tudok lefogyni.
- Képtelen vagyok leszokni a cigiről.

És így tovább.
Jó, jó. TE nem ilyen vagy. Tudom azt én. Hiszen TE optimista vagy és alapvetően jóban vagy önmagaddal, ugye? Na, hát mondjuk már ki: Szereted magadat!

Így van?
Remélem, igen. Ugyanis a magadról és képességeidről alkotott kép, amit nevezhetünk énképnek is, sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint azt elsőre gondolnánk! Ha erős pozitív énképpel rendelkezel, életedbe beköszönthet minden jó: siker, szerelem, boldogság.

Kép: Claudio Scott / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6393 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x