Ezós vagyok, de dilisnek tartanak!
Címlap / Psziché / Ezós vagyok, de dilisnek tartanak!

Ezós vagyok, de dilisnek tartanak!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Elképesztő élményben volt részem, még soha nem éreztem ehhez foghatót. Végre úgy érzem, kezdem érteni, amit eddig csak sejtettem. Azt hiszem, megvan a cél: megvilágosodás! A baj csak az, hogy odahaza teljesen hülyének tartanak, pedig én csak jót akarok nekik. A munkahelyemen meg röhögnek a hátam mögött! - Ugye sokan ismerjük ezt az érzést, vagy legalább azt, amikor a környezetünkben valaki hirtelen belekerül az ezoterikusok világába, és hirtelen megtébolyodik?  

Ha volt már részünk olyan tapasztalatban, hogy a legjobb barátunk hirtelen „megvilágosodott” egy kétnapos ezotériás tanfolyamon, akkor tudjuk, hogy látszólag egészen hirtelen, óriási változások mehetnek végbe egy emberben. A kérdés csak az, hogy miként reagál erre a külvilág? Megtörténhet, hogy rögtön ráragasztják a „dilis” bélyeget, ám arról megfeledkezünk, hogy az érintetten is múlik, hogy kiérdemelte ezt. 

Ha ezós vagyok, akkor dilis vagyok?

A legtöbben ismerünk olyan embereket, akiket valóban dilisnek tart a környezete ezotériás beállítottsága miatt. Mások nyíltan vállalják a világnézetüket, s őket mégsem bélyegezik meg. A határvonal nagyon keskeny, s a „normális” ezotéria iránt érdeklődő embereknek tulajdonképpen egy titkuk van. Ez abban rejlik, hogy irányultságuk mellett megtartják sokszínű egyéniségüket, s a realitásérzéküket sem veszítik el. Boldogulnak a praktikus világban is, tovább tudják vinni munkájukat, kapcsolataikat azokkal az emberekkel, akik egyáltalán nem érdeklődnek az ezotéria iránt. Régi bölcsesség, hogy a szellemiség olyan, akár egy fa, csak akkor tud szép, nagy lombkoronát növeszteni, ha a gyökérzete is erős. 


Ha érdekel minket az ezotéria, de mégis szeretnénk megtartani régi barátainkat, s nem akarjuk, hogy „dilisnek” tituláljanak, akkor figyelnünk kell néhány dologra:
  • Ne hagyjuk, hogy a gondolataink beszűküljenek, nem egészséges, ha csak szellemi tanokkal foglalkozunk. Nem árt, ha van egy kézzel fogható, alkotó hobbynk is. Pláne nem fontos azonnal jósnőnek, látónak, vagy effélének lenni, amint elvégeztünk egy két hétvégés – egyébként mindenkinek ajánlott és nagyon klassz – Agykontroll tanfolyamot.
  • Őrizzük meg a kapcsolatainkat azokkal a barátainkkal is, akik nem osztják a véleményünket. Ne akarjuk őket „megtéríteni”.
  • Ügyeljünk az egyensúlyi helyzetre, ne váljunk függővé! Ne kenjük rá a bolygóállásokra, tranzitokra, számmisztikai függvényekre, vagy egy félálomban kihúzott kártyalapra a saját rossz döntéseink felelősségét.
  • Döntéshelyzetekben megkérdezhetjük a kártyát, vagy megnézhetjük a tranzitokat, de ettől függetlenül fogalmazzuk meg a saját intuícióinkat is. Ne jóslatot, hanem az esetleg szükséges változtatás, változás irányát kérjük inkább a módszertől.
  • Ne kategorizáljuk az embereket „fajták” szerint, például az asztrológia ürügyén. („Tipikus KOS” vagy „tipikus enneagram kettes” – ez csak szakmai körökben mond valamit azoknak, akik értenek hozzá.)
  • Óvakodjunk a szélsőséges tanításoktól, életviteltől, ha mégis ilyet tartunk jónak, akkor ne bántsunk meg ezzel másokat.
  • Akkor változtassuk meg a régi szokásainkat, ha ennek valóban oka és értelme van.
  • Ne „prófétáljunk”, „prédikáljunk”, mert erre kevesen kíváncsiak, és fordítva sül el, mint ahogy szeretnénk.
Öt jel arra, hogy hamarosan kiérdemled a „dilis ezós” bélyeget: 
  • Már csak egyféle témáról tudsz beszélgetni – néha azt is csak az angyalokkal.
  • Az „egyszerű” emberekkel nem találod meg a hangot.
  • Hetente mész a jóshoz, asztrológushoz, vagy más vajákoshoz.
  • Azokat is meg szeretnéd gyógyítani, vagy azoknak is segíteni akarsz akik nem akarják ezt.
  • Szívesen hárítod át a felelősséget a sorsra, vagy a csillagokra.
 
 
Ezoterikus szlengek. Ha így beszélsz, Te is érintett vagy:

„Kvadrátos a Szaturnuszom”.

„Az egód mondatja veled!”

„Karmikus kapcsolat – éld meg!”

„Ez volt a karmád, semmit nem tehettél!”

„Az angyalok odavezettek, és…”

„Rózsaszín tollal írták a sorskönyvét ...”

„Gyökércsakrán rúglak, hogy bekunkorodik az aurád!” 


A sort még végtelen ideig folytathatnánk – nem tesszük! Inkább arra bíztatunk, kedves HarmoNet olvasó, hogy járj nyitott szemmel és érd tetten önmagad! 

Kép: Jil Martinez / Pixabay
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9580 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x