Nemzet a Világ Szívében
hirdetés
Címlap / Psziché / Nemzet a Világ Szívében

Nemzet a Világ Szívében

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-18

Hol is dobog a Világ Szíve? Hát nem máshol, mint Dobogókőn. Tudták ezt az ősmagyarok, a táltosok leszármazottjai mind a mai napig. Kerek a világ, vagyis ciklikus. A kerek dombon - Koronázó dombok - végezték a szertartásokat Dobogókőn, s az év folyamán visszatérő ünnepek idején is körben jártak az előkelő fejedelmek. 


Rendezvénynaptár
Szívet cseréljen, ki hazát cserél
Lehet hazát cserélni? Hol hordjuk magunkban nemzeti tudatunkat? Aki más országban keres munkát (és talál is), vajon elveszíti a meglévőt? Hol hordozzuk magunkban anyanyelvünket?
1000 évvel ezelőtt még lehetőségünk volt választani: továbbvisszük nemzeti kultúránkat, ősi ismereteinket, vagy átvesszük az idegen létet, alkalmazkodunk Európához. 

HarmoNet tipp: Hunok, magyarok és a védikus civilizáció >>

István tanítása
István király azt tanította, hogy csak gazdagodunk attól, ha befogadjuk az idegeneket és tanulunk tőlük. Ne irigykedjünk, ne gyűlölködjünk, hanem tanuljunk meg mindent, ami jó. Igen ám, de közben elveszíthetjük általa gyökereinket, megváltoznak a szokásaink. 
Mit kapott hát a magyarság egy évezred alatt, és milyen képességeket vesztettünk el azáltal, hogy alkalmazkodtunk az európai létformához? Folyamatosan mérlegelni kellene, hogy fontosabb-e ragaszkodni családunkhoz, vagy teremtsünk új családot, s hagyjuk eltűnni a régit. 

Sok mindent tudtak az ősapák, ősanyák, amiket átvéve ma egészségesebben élhetnénk. Nem értjük, miért romlik el körülöttünk annyi minden, miközben föl vagyunk szerelkezve a modern élet technológiájával. Váratlan betegségek, allergiák támadnak meg, holott nagyszüleink egyszerűbb körülmények ellenére is egészségesen éltek.

Hartmann-háló
A káros sugárzások szabályos négyzethálót alkotnak a Föld körül. Őseink tisztában voltak a sugárzások ártalmaival, vigyáztak arra, hová teszik fekhelyüket - egyátalán, lakhelyüket. Beköltözés előtt beküldték a házba a kutyát, és ahol az aludt, az lett az ember fekhelye. Az állat még jó érzékkel tudja, mitől kell óvnia magát. Ma ugyanezt radieszteziával (vagy kifinomult érzékeléssel) megtanulhatjuk, s sok problémától megmenekülünk, ha figyelembe vesszük a sugárzásokat. A sugárzásérzékelés minden esetben komoly koncentrációt, átszellemült figyelmet igényel. Mindenek előtt meg kell tanulni teljesen ellazulni, kikapcsolni minden más gondolatot. Passzív vevőként kell használni agyunkat. Lehetőleg egyetlen testrészünk se keresztezze a másikat, ne zárjuk le az erővonalakat, hogy megtanuljunk figyelni a legkisebb rezgésre is. 

HarmoNet tipp: Ősmagyar gyógymódok: fejbe verték, lepisilték >>

Érzékelés a kezünkkel
Ősidők óta használták a tenyeret gyógyításra, vízér keresésére. Egy pránanadis kezelés (tenyérrel fordulunk a testrészek felé) legalább két órát tart, más energia-gyógyítási módok hasonlóképpen 20-120 percet vesznek igénybe. Az emberi figyelem maga a gyógyító erő, nem lehet siettetni, nem lehet gépekkel pótolni, nem lehet közben a tévé műsorán szórakozni.  Ezt a figyelmet kellene kiterjeszteni a körülöttünk élő világra, hogy az újra egészséges legyen. S ugyancsak ez a figyelem lenne szükséges ahhoz, hogy ne engedjük elszaporodni környezetünkben a parlagfüvet. Ebben a kérdésben volna mit tanulnunk nyugati szomszédainktól, akik gondosan óvják környezetüket a káros növényektől. A parlagfű nem magyar növény, Amerikából került hozzánk. Csak arról kellene gondoskodnunk, hogy ne legyen élettere.

Ezzel a kézzel ölelni is lehet, a hazát és az ékes nyelvet keblünkre.

Az anyanyelvünk
Az anyanyelv igazi csoda. Ha vigyázunk rá, helyesen használjuk, folyamatosan javítjuk a hibás beszédet, az anyanyelv maga a Logosz, a gondolkodás. Kettő és négy éves gyermekeink úgy érkeztek Londonból egy hónapja, hogy megértettek minket, de maguk között csak angolul beszéltek, mert angol óvodába járnak. Két hétig voltak magyar környezetben, s mindkettő tökéletes nyelvhelyességgel beszélt magyarul, a kétéves itt használta először az egyes szám első személyt: én megcsinálom (ahelyett, hogy Tomika megcsinálja), sőt az igazi magyar igeragot: megölellek, megpuszillak. Ilyen európai nyelvben nincs. Édesanyjuk magyar, otthon helyes magyar nyelven beszél a gyerekekkel, Arany János, Weöres Sándor nyelvén olvas verseket nekik. A nyelv a lelkükben van, nem két hét alatt sajátították el, mert olyan csoda nincs.


A magyarok lelkiismerete
A magyarok lelkiismerete a szeretet tiszta tükre. Aki szeretni tud, az adja a legtöbbet társának. A tudásunk elemeit is csak a szereteten keresztül tudjuk átadni, a legértelmesebb előadás se ér semmit, ha közben szeretetlenséget, haragot közvetít. Az önzetlen segítségadás átsegítheti az embert a legnagyobb problémákon is. Nekünk, magyaroknak itt és most kell István király országát megvalósítani közvetlen környezetünk rendbentartásával. Őrizve a múltat az újra is felkészülhetünk.

Dobosy Ildikó 
 
[ 2839 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x