Lélek-piramis - A Rózsakeresztesek titkai Egyiptomról
Címlap / Psziché / Lélek-piramis - A Rózsakeresztesek titkai Egyiptomról

Lélek-piramis - A Rózsakeresztesek titkai Egyiptomról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-23

Borongós vasárnap délután találkoztak az egyiptomi misztériumok késői tanítványai a Gellérthegyen a Filozófusok Kertjében. Minden korosztály képviseltette magát: nagymamák, csecsemők és a világot jelenleg is tervező és alkotó felnőttek. Bár a közeg új, a kor, mondhatni modern, a tudás mégis ősi, amely a tanítások tisztaságának megtartásával az eredeti bölcsességet hordozza. A Rózsakeresztesek tanításai Egyiptom templomairól. 

Lába kél még a szenteknek...
Borongós vasárnap délután találkoztak az egyiptomi misztériumok késői tanítványai a Gellérthegyen a Filozófusok Kertjében. Minden korosztály képviseltette magát: nagymamák, csecsemők és a világot jelenleg is tervező és alkotó felnőttek, hogy részt vegyenek a lélek Piramisának létrehozásában a nagy lélekvezérek: Eknaton, Jézus Krisztus, Buddha, Lao Ce, Bodhidarma, Gandhi, Szent Ferenc szobrainak társaságában. Sajnos, nem minden vendéglátóval találkoztunk, mert három szobrot különleges módon eltüntettek a talapzatáról. Ha nem lennék magyar, azt mondanám, hogy tolvaj nemzet. Mivel magyar vagyok, csak szégyellem magam.

Egyiptomi misztérium-beavatások
Platon szerint az atlantiszi misztériumok éltek tovább az Egyiptomi Birodalomban.
A nagy görög beavatottak, Thalesz, Pithagorasz, személyesen kapták meg ezt a tudást beavatás formájában Egyiptomban. Évezredeken átmenekítették a titkos tudást, amit a huszadik század elején Kaliforniában az AMORC Rózsakeresztes Társaság nyilvánosságra hozott, és itt Magyarországon is tanít.

HarmoNet tipp: Elsüllyedt Atlantisz - hol találjuk meg?

Egyiptomban a templomok szerepe az volt, hogy közvetítsék a társadalomnak a fundamentális elveket és igazságokat. A fáraók a Hórusz-szem papjainak tanítását követték és határaikat minden kisázsiai nemzet tiszteletben tartotta. A Birodalom végét II. Kambüszész perzsa vezér seregeinek rombolása jelezte. Kambüszész bizonyítani akarta, hogy az ő istenei hatalmasabbak, így Kr.e. a 6. században megszállta Egyiptomot.

A Ptolemaioszok - Dendera

Megölte a fáraót és a Hórusz-szem iskola sok papját. Papirusztekercseiket a nemzedékek óta feltárt és megőrzött tudással együtt elégették. Kétszáz évig uralkodott a perzsa sereg Egyiptomban, míg Nagy Sándor Kr.e. 322-ben seregével megérkezett. Nagy Sándor elrendelte a templomok újjáépítését, s halála után a Ptolemaiosz-dinasztia uralkodott Egyiptom felett. A denderai vallási komplexumot ők építették, ami a 26. szélességi fokon fekszik. Találtak egy csillagcsoportot az Északi sark fölött, Toerisz csillagképnek nevezték el, jelképe egy vörös víziló volt. Ez ma a Drákó, jelképe egy sárkánykígyó. Legnagyobb csillaga az Alfa Drakónisz, mely a föld forgástengelye fölött helyezkedett el. 

Az Ég a templom mennyezetén
Hathor templomának homlokzata különbözik a hagyományos egyiptomi templomok homlokzatától. Oszlopait magasságuk feléig gazdagon díszített falak kötik össze. Az Élet Csarnokának 18 oszlopán keresztül lépünk be a templomba. Az oszlopok eget szimbolizáló tetőzetet tartanak, mely a csillagképeket mutatja. Az oszlopok hasonlóak egy szisztor nevű hangszerhez, melyet a templom papjai a tudat módosítására használtak. Az oszlopfőkön Hathor négy faragott arca látható. Mindegyik fej egy-egy világtáj felé néz, ami azt jelenti, hogy ereje az egész világon érezhető. Kígyó szeme és tehén füle van, melyet sok legenda a Vénusz bolygóval hoz összefüggésbe.


A templom több ezer éven át a homokba temetve feküdt, ezért a 18. század végén még jó állapotban volt. Azóta sajnos a nomád törzsek menedékhelyéül szolgált, akik tüzeikkel bekormozták a mennyezet gyönyörű színeit. A mennyezet tetejére Dendera papjai felvésték a zodiákust; a zodiákus minden csillagképét saját jelképes bárkájában ábrázolták. Nut például minden éjjel megette, majd hajnalban világra hozta a napkorongot. A jövő nemzedékei számára másolták át a papok a papirusztekercsek tartalmát. A csillagászati feljegyzések így vészelhették át az évszázadok pusztítását. 

Az Élet Csarnokában írnokok dolgoztak szent papiruszokon. Írták a csillagászati feljegyzéseket. Csillagászatot, orvostudományt, teológiát, művészeteket oktattak. Itt jegyezték le a sarki csillagképek eltolódását, és követték a napéjegyenlőségek változását. Ezen a csarnokon keresztül jutunk a Jelenések Kamrájába, amely hat oszlop által alátámasztott kamra. Itt volt Hathor istennő aranyszobra, s innen jött elő az ünnepségek előtt. 

A csarnok felső részében Ozírisznek szentelt kápolnák vannak. Ozírisz volt a jelképe annak a fejlődési folyamatnak, amit minden ember megtapasztal a reinkarnációk során. Eredeti állati állapotából szuperlénnyé válik. Az egyik kápolnában található a híres denderai zodiákus. 

Csillagászat, építészet, mérnöki munka, írástudomány egyesültek az egyiptomi templomokban. Az évszázadok európai tudósai részesei voltak a titkos tanításoknak, és maguk is azon munkálkodtak életeken keresztül, hogy az emberi tudatot magasabb szintre emeljék. 

A Rózsa és Kereszt szimbóluma
A rózsakereszt a tökéletesség állapotát jelképezi. Ezt szeretné megvalósítani minden rózsakeresztes a Rend segítségével. 1909 óta a rózsakeresztesek írásban kapják meg tananyagukat, nem pusztán szóbeli átadással. Ez azt jelenti, hogy bárki számára elérhető a tanítás, aki kitartóan dolgozik személyes haladásán. Nem mások ítélik meg a haladás fokát, az ember önmaga dönt a további munka mennyisége és minősége felől.

Dobosy Ildikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5628 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x