Pánik, stressz, depresszió - legyőzhető fenevadak! Van kiút!...
Címlap / Psziché / Pánik, stressz, depresszió - legyőzhető fenevadak! Van kiút!

Pánik, stressz, depresszió - legyőzhető fenevadak! Van kiút!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-28

A pánikbetegség nem válogat, több neves - hazai és külföldi - művész, közéleti személyiség is szenved ezektől a bonyolult kóroktó, Goethe is pánikbeteg volt. Egy biztos, hogy van kiút, ma már szinte mindenki egyetért abban, hogy a pánikbetegség is gyógyítható. Hogyan lépj ki a lelki mókuskerékből? 

 

Közép-Európa is érintett
Magyarországon is egyre több a pánikbeteg. Több százezer emberről hallani. Szakemberek szerint a női lakosság hét, a férfiaknak pedig a két százaléka van érintve. Így mintegy háromszázötvenezer ember érint ez a bonyolult kór  - vagy többet, ennyi a mért adat. A pánikbetegség szorosan összefügghet a depresszióval.

Gyakori, hogy a kettő együtt van jelen. Ezt nem mindig ismerik fel, gyakran magas vérnyomás és mellkasi fájdalom jelentkezik náluk. Az alapvető, klasszikus pánikroham, amire az előbb említett háromszázötvenezres szám vonatkozik, már a húszas években elkezdődhet. Ez leginkább úgy nyilvánul meg, hogy a beteg többnyire éjszaka rosszul lesz, nem kap levegőt, magas a pulzusa. Amerikai adatok szerint az egyetemi hallgatók negyven százalékának van pánikrohama. Előidézheti a krónikusan kevés alvás, a vizsgaszituáció.

HarmoNet tipp: Tovább a Határtalan Harmónia oldalára >>

A pánik 13 tünete
Orvosok szerint a pánikroham teljesen olyan, mintha szívrohamunk lenne, de az EKG semmit sem mutat ki: "minden negatív". Tizenhárom tünete van, amelyből, ha négy tíz percen belül kialakul, akkor pánikrohamról beszélhetünk. Ilyen például a légszomj, reszketés, remegés, verejtékezés, mellkasi nyomás halálfélelem, mintha nem velem történnének a dolgok, mintha kívülről szemlélném magamat. Goethének olyan pánikrohama volt, hogy ült a lovon és sajátmagát látta szembelovagolni.

Van, aki annyira fél a pánikrohamtól, hogy fél kimenni az utcára, és igyekszik a szobán belül maradni. Vagy ha mégis kimegy valakinek a kíséretében, akkor nem tud sorban állni, moziban és színházban csak a sor szélén tud ülni. Nem tud metrózni, ha a mozgólépcsőn lefelé kevesen vannak akkor fél. Van, aki attól fél, hogy a metró az alagútban megáll a nyílt pálya közepén és akkor baj van.

Kiváltó tényezők
Az alkoholfogyasztásnak is lehet szerepe a pánikbetegség kialakulásában. Az alkohol ugye a szorongásosságot lenne hivatott redukálni. Nem ritka, hogy egy erősebb alkoholos periódus után alakult ki a pánik, de nem kizárt, hogy ugyanez történik bizonyos kábítószerek fogyasztása után. A kokainmámorból is lehet úgy kijönni, hogy valaki éppen pánikrohamot kap.

Már említettük, hogy Goethe is pánikbeteg volt, tehát sok szakmabeli szerint nem igaz, hogy ez az egész valamiféle "modernkori betegség" lenne. A pánikbetegséget először 1980-ban az amerikai Columbia Egyetem professzora, Donald F. Klein jegyezte fel. Hazánkban már 1981-ben született tudományos dolgozat, amely a pánikbetegséggel foglalkozott.


A Határtalan Harmónia roadshow a pánikbetegség, depresszió, fóbiák és stresszesség kérdéskörével foglalkozik e hónapban. Ha szívesen nyernél két ingyenes belépőt az előadásra, akkor kvízelj velünk, játssz a Határtalan Harmónia és a HarmoNet közös játékán!

"Határtalan Harmónia, egy hely ahol minden szó mely elhangzik előadóink szájából, minden gesztus és érték ahhoz segít Téged, hogy életed könnyebb és boldogabb legyen."

Kvízért katt ide >>

Részletesen a programról itt olvashatsz >>
 


 
 
[ 13537 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x