Megtenni és beszélni róla: tervek, fogyókúra, önmegvalósítás...
Címlap / Psziché / Megtenni és beszélni róla: tervek, fogyókúra, önmegvalósítás - dolgok, amik mindig elmaradnak

Megtenni és beszélni róla: tervek, fogyókúra, önmegvalósítás - dolgok, amik mindig elmaradnak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Talán természetes jelenség, hogy először tervezünk, azután azt ismételgetjük: ember tervez, Isten végez - mi csak töprengtünk, s végül nem valósítjuk meg azt, amit a fejünkbe vettünk. Pedig, amit makacs módon elraktározunk az agyunkba, az bizony sokszor a legjobb, amit tehetnénk magunkkal. Érdemes megérzéseinkre, előérzetünkre hagyatkozni, akármilyen eszement ötletünk is támad. Miért hanyagoljuk el magunkat, és feledjük el terveinket? Hova szöknek az álmok, s ez valóban a modern kor velejárója?  

Terv-sokadalom
A modern kor velejárója, hogy több tervünk van, mint ahány lovat képesek vagyunk azzal az egy seggünkkel megülni. Túl nagy a rálátásunk. Hatalmas ablakot vágatunk magunknak az életre, és annyi mindent látunk, befogadunk, hogy egyszerre tíz különböző életformát szeretnénk élni. Természetesen álmaink és terveink az élet minden területén vannak. Ilyen pasit vagy nőt, ilyen esküvőt szeretnék, megnézném azt az országot, biológus vagy író lennék. Tervek és ötletek. Azután kiesünk az iskolapadból. Keresni kell, autó és nyelvvizsga szükséges, megy az élet, jönnek a gyerekek, és persze frusztráltak vagyunk, ha egzisztenciálisan, saját álmaink megvalósítása tekintetében le vagyunk maradva társainktól. Barátaink már rég Audival járnak, és a 3. poronty érkezését várják, hát akkor miért roskad valaki az álmai felett? Uccu, így kell tömegkultúrában részt venni, és azt csinálni magunkkal, amit mások ránkdumálnak.


Az álmok és tervek megvalósítása a vasárnap délutáni zsíros ebédek utáni ejtőzésekre marad. Akkor megfogadjuk, hogy hétfőtől fogyózunk, és ledobunk pár kilót, hogy jövőre beiratkozunk egy pilates tanfolyamra, vagy elmegyünk Mexikóba megnézni a tengert. Leginkább akkor gondolunk a tervek megvalósítására, amikor krízisben vagyunk. Egy kapcsolat tervei szakításkor, az élet tervei betegség, haláleset idején kerülnek előtérbe. Megnézzük a Bakancslista című filmet, ahol két rákos öreg muksó útnak indul, hogy megvalósítsa álmait. Ilyenkor kicsit mi is megvalósítunk. Vagy megnézzük ahogy mások gondtalanul élik karibi kincsvadászatukat, s akkor azt hangoztatjuk, mi is a karibi térségbe költözünk, mert ott az ananász íze sokkal zamatosabb, a hangulat pedig sokkal jobb! 


A holnap sohasem a jelen
Az álmok és tervek megvalósítása mindig folyamatban van, de sohasem történik meg. Nincs időnk, sőt, sokszor nincs is igényünk magunkra. Nem öltözünk a legjobb ruhánkba, és a legtöbb elképzelésünket csak dédelgetjük. Gyakran azután a gyerekre lesz rákényszerítve az, amit mi nem tehettünk meg. Az ilyen családok csemetéi minden nap más edzésre, vallási kurzusra vagy zeneórára járnak, az egész életük verseny, tanulás, megfelelés, s ezzel elérjük, egy perc eszméletideje se legyen a gyereknek, s végül a terveit tologatva, ő is egy következő generációra kényszeríti majd rá ötleteit. Néha egészen megbuggyanunk, és terveinkről filmeket készítünk, vagy könyvet írunk, amiknek nagyjából a 10%-a van olyan szórakoztató, mint amilyennek szánták. A legtöbb a történetünk, illetve vágyaink elmesélése. Ötletetek, könyvek, sorok milliói arról, amit egy személy meg akart, de nem mert megtenni.

Hát ennyire ostoba az ember. Ír róla, beszél róla, hangoztatja, naplót készít, vagy kivetít, esetleg ahogy a mondás is szól, aki nem tudja, tanítja.

HarmoNet tipp: Álommunka és sikerek? - A Karrier területének megerősítése Feng Shuival! >>

Szóval az élet kellően rövid. Lefogadom, az előző percben még tíz évvel fiatalabb voltál. Vannak a múltról emlékképeid, de rengeteg mindenre nem emlékszel, csak azt tudod, hogy elrepült az idő. Hát valahogy így száll el a jelened. Valahogy így történik az, hogy még mindig egy unalmas párkapcsolatban ülsz, vagy a trágár és fárasztó férjedet várod haza a gyerekek érdekei miatt, vagy éppen rákényszeríted akaratodat a kicsikre. Mi lenne, ha változtatnál, ha egy cseppet őszintébb lennél, és olyan dolgokba fognál, amit szeretsz, és amit valóban csinálni akarsz? Hidd el, írni és beszélni arról, ami valóban meg is történt, sokkal jobban lehet! Változásra fel! Reformáld meg az életmódod!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5649 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x