Szeretjük a bekebelezhetőt és a szépet - szeretjük-e az...
Címlap / Psziché / Szeretjük a bekebelezhetőt és a szépet - szeretjük-e az idegent, a furcsát? (Képekkel)

Szeretjük a bekebelezhetőt és a szépet - szeretjük-e az idegent, a furcsát? (Képekkel)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-28

Ugyan, ugyan... szeretni mindenki tud, ha mást nem is, de a palacsintát vagy a paprikás csirkét igazán szereti az ember. Vagyis azt, amit bekebelezhet. Ez a kebelezés fokozható a barátig, hitvesig, gyermekeinkig. Szeretjük, mert hozzánk tartozik, mert egyéniségünket erősebbnek érezzük általa. 

 

„Csak a szeretet maradjon enyém a kegyelemmel,
Én mindent, de mindent visszaadok, más semmi nem kell.”
(Jezsuita vallomás)

 
No, de szeretni az idegent, a furcsát, a gyámoltalant... erről csak mint általános erényről szeretünk beszélni, de ha tenni kell érte, nehezen mozdulunk. Az éhezőnek adjon enni az állam, az egyház, valami párt, s ha az utcán koldulnak, néha a zsebünkbe nyúlunk; vagy akad benne valami, vagy nem. Ki ruházza fel a ruhátlant? Ki látogatja a börtönben szenvedőket? Talán évenként egyszer halljuk is a templomban: „börtönben voltam és meglátogattatok”.

A történelem azért minden században felmutat egy-egy Teréz anyát, Bőjte Csabát, s Valakit, aki tudja, hogy Csaba testvérnek kell adni a pénzt, ha a világ árváiról akarunk gondoskodni. Szent Ferenc testvérének nem kell több, mint egy ruha, csak egy ember helyett eszik, házat, lakást se akar venni magának – van neki helye a fogadott gyerekei között. S ha azt egyszer elhagyná, akkor már nem lenne többé Bőjte Csaba. 

Aki béna, az a még szegényebb
Lehet valaki szegényebb Csaba testvérnél is? Hiszen csak az adhat többet, mint ő. Talán lehet… Csabának van két jó lába, amivel Amerikába is eljut, ha gyermekei számára gyűjteni akar. Hanem itt van ez a csinos fiú, aki a jelenlegi és exköztársasági-elnök-feleségek asztalánál ül. Bizony Csaba testvér gazdagabb ezerszer, sőt kimondhatatlanul gazdagabb, mert Papp Szabolcs kerekesszékben ül a fővédnök asszonyok között. Magam bizony kíváncsi vagyok, mint egy gyerek; odamentem hozzá, amikor első ízben találkoztunk, és megnéztem a lábát. Valóban nehéz lenne neki futballozni még öregasszonyokkal is. 


Papp Szabolcs a kerekesszékében felkeresi a többi testileg-lelkileg fogyatékos embertársát, és ajándékot ad Erdély árváinak itt Budapesten. De mekkora ajándékot!!! A legemberibbet, mert ezreket fog össze, koncertet szervez a fogyatékosokkal a Papp László arénában, és minden jegyet eladnak: tehát sokezer ember segíti Bőjte Csaba testvér ideáját megvalósulni itt az országban – nemcsak a távoli Amerikában – segítsük az árván maradottakat, hogy legyen esélyük az életben tehetségük, képességük szerint útnak indulni.

HarmoNet tipp: Szükség van rájuk! - Kézenfogva a kerekesszékesekkel >>

És ezzel ők lettek a leggazdagabbak!
Nehéz ellenállni ennek a hívásnak. A mindig vidám kissé fogyatékos Zolikával és társaival közös színpadon szerepelhet Presser Gábor, Kállay Bori, Miller Zoltán, Kiki, Caramel, Novák Péter, Rúzsa Magdi, Révész Sándor, és az Edda! Kinek a kedvéért jön el a közönség? Kinek a kedvéért fizet be egy egész lakóház, egy cég közösen egy vidám péntek estére? A művészekért vagy a nemes célért: hozzunk létre olyan árvaházat az erdélyi gyerekeknek, ahol igazi otthonra találnak, ahol már több generáció felnőtt és így Csaba testvér az ő „nagypapájuk” lett. 


Csaba testvér saját sorsán keresztül ismerte meg az árvaságot. Apját a börtönben elszenvedett évek vitték sírba, s ott tanulta meg a gyerek, milyen hátránnyal indul az életbe az árva. De végülis „arra a következtetésre jutott, hogy a baj nem az emberben lakozik, hanem a tudatlanságban, és a sötétséget csak úgy lehet eloszlatni, ha fényt és bölcsességet viszünk az emberek szívébe. Miután erre ráébredt, eldöntötte, hogy pap lesz.”

Keresztszülők
Szülőket nehéz lenne szerezni a gyerekeknek, mert azok a felnőttek, akiknek a sorsa félresiklott, vagy már éppen meghaltak, nem kérhetők számon a gyereknevelésben. Ámde a felelősségteljes felnőttek vállalhatják egy-egy gyermek keresztszülőségét, és hozzájárulhatnak valamennyire egy árván maradt gyermek taníttatásához. S ehhez talált megfelelő személyeket Csaba testvér.„Így sokan adnak keveset, de ebből, hála Istennek, sok lesz. Mert az emberek látták, hogy a mi hordónkon nincsen rés, amit beleraknak, az benne is marad. Most voltam Amerikában. Tizenkét nagyvárosban jártam, mindenütt prédikáltam a templomban. Ha jobban sikerül a prédikáció, az mindjárt látszik a perselyen is. Mindenütt azt láttam, hogy az emberek jók, és szívesen tesznek jót.”


A koncert célja
Elsődleges célja a koncertnek az volt, hogy ez a működő szeretet, tudás minél több magyar emberhez eljusson. Eljöttek az erdélyi gyerekek is, énekeltek, játszottak a színpadon, együtt örvendeztek a közönséggel egy-egy szép műsorszám alatt.

Láttunk kerekes-székes táncosokat ünnepelni saját képességeikkel. Szépek voltak, sugárzott rólunk a boldogság. És meghallgattuk Ricsöszt, a vak zongoristát, aki előre éppolyan jól lát, mint hátra, s aki kimondta az egész magyarság nevében:

„Testvér a testvért nem árulja el,
Határ többé minket nem választhat el.”Bocsánatot kért a határon kívüliektől, azért, hogy a népszavazáson a vad önző kapitalista testvérgyilkos propaganda győzött a szeretet felett, mint egy rémtörténetben. Ott magának ásta meg a sírját a nemzet, most megpróbálja jóvátenni a szeretet ellen elkövetett bűnt éppen a fogyatékosok, Isten legkedvesebb madárkáinak szellemi irányításával.

HarmoNet tipp: Jobb velünk a világ - Fogyatékosok az egészségesekért >>

„Én azt gondolom, hogy a mai világban az emberek érzik, hogy a hibáikat, a bűneiket jótettekkel jóvátehetik.” (Az idézetek Csaba testvér szavai.)

Dobosy Ildikó

 
 
[ 965 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x