Álmaink üzenete
Címlap / Psziché / Álmaink üzenete

Álmaink üzenete

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

"Mindaz, ami annyira fontos az ember számára, hogy alapjaiban és gyakran végzetszerűen befolyásolja az életét, nem a "dolgok", a "valóság" látható világában, hanem az álmok és a képzelet láthatatlan világában történik." -írta P. Santarcangeli. Ez Santarcangeli idézetet nagyon igaznak tartom. Mégis azt látom, hogy az emberek többsége nem törődik az álmaival. Kevesen vannak azok, akik a régi korok hagyományait folytatva figyelnek az álmaikra, és azokat a legbölcsebb "személyes" tanácsadóikként kezelik. 

„Mindaz, ami annyira fontos az ember számára, hogy alapjaiban és gyakran végzetszerűen befolyásolja az életét, nem a „dolgok”, a „valóság” látható világában, hanem az álmok és a képzelet láthatatlan világában történik.” –írta P. Santarcangeli. Ez Santarcangeli idézetet nagyon igaznak tartom. Mégis azt látom, hogy az emberek többsége nem törődik az álmaival. Kevesen vannak azok, akik a régi korok hagyományait folytatva figyelnek az álmaikra, és azokat a legbölcsebb „személyes” tanácsadóikként kezelik.

Nyolc éve vezetek álomértelmezési hétvégéket és böjtös álomtáborokat. Kezdettől fogva az volt a célom, hogy a hétvégéken és a táborokban megtanítsam a résztvevőket saját álmaik értelmezésére, ezért különböző kultúrákból és különböző pszichoterápiás irányzatokból származó olyan módszereket válogattam össze és tanítok, amelyeket a résztvevők a későbbiekben önállóan használhatnak.

Magyarországon ugyanis – a pszichoanalitikus hagyományokból eredően – az a felfogás terjedt el, hogy az álmok csak egy hozzáértő szakember segítségével, vagy ha az nincs, akkor álmoskönyvek, szimbólum szótárak segítségével érthetők meg. Természetesen egy hozzáértő szakember nagy segítséget nyújthat álmaink és önmagunk megértésében, de ez nem kizárólagos lehetőség, és számomra nem ez a fontos.

Az álmoskönyvek és szimbólum szótárak is hozhatnak felismeréseket álmaink jelentését illetően, de ezek kizárólagos használatával sokszor egy álom egyáltalán vagy nem teljesen érthető meg. Ezért egyszerű, könnyen használható, könnyen átadható módszereket kerestem, majd ezekből alakítottam ki a tanfolyamaim anyagát. Meggyőződésem az, hogy mivel a saját lelkünk hozta létre álmaink szimbólumvilágát, képesek vagyunk arra, hogy ezeket a szimbólumokat saját magunk megértsük.

A visszajelzések azt bizonyítják, hogy ezen egyszerű eszközök segítségével egyedül is képesek a résztvevők megérteni álmaikat. A tanfolyamokon és táborokban való részvétel után sokan használják a tanult módszereket egyedül. Természetesen csak rendszeres használattal érhetők el eredmények. A módszereket jól lehet használni családtagjaink álmaival kapcsolatban is.

A módszerek egy része egyedül, mások párban használhatók, míg tanítok egy olyan módszert is, amelyet egy alkalmi moderátor segítségével csoportosan tudnak a résztvevők használni a tanfolyam után. A módszerek egy része az álom egészére vonatkozik. Ilyenek a kérdőívek és a csoportos álomértelmezés. Másik részük az álom részeit, vagyis az álom szimbólumainak, fontos álomalakjainak megértését veszi célba. A módszerek egy másik érdekes és izgalmas csoportjának pedig az álom megértésén túl az álmok kreatív feldolgozása a célja.

A tanfolyamra jövőktől azt kérem, hogy a tanfolyam előtti hetekben figyeljék az álmaikat, és hozzanak magukkal olyan leírt álmokat, amelyek megértésében elakadtak.

dr. Parádi József

A legközelebbi Álomértelmezés – Álmok üzenete tanfolyam április 13–14 - én Budapesten, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban (1063 Bp. Munkácsy Mihály u. 26 sz.) lesz. Jegyek a Hattyúházban, az Agykontroll irodában kaphatók (1015 Bp. Hattyú u. 14 sz. Tel: 224 9041).
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 17283 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x