HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-19
Címlap / Psziché / Szemet szemért - avagy az édes bosszú

Szemet szemért - avagy az édes bosszú

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-19

Sokan mondogatják a címben szereplő kifejezést, amikor valamilyen sérelem éri őket. Általában hirtelen felindulásból sok embernek a bosszú az első reakciója - ha csak gondolati szinten is. De tényleg ez a helyes megoldás, ettől jobban érezzük magunkat? 

 

Egy nemrégiben lezajlott vizsgálat során a kutatók érdekes eredményre jutottak. Az embereket alapvetően két fő csoportra lehet osztani az alapján, hogyan reagálnak az őket ért eseményekre. Eszerint vannak a pozitív-viszonzók, akik az őket ért pozitív hatásokra (pl. kedvesség, vagy valamilyen szívesség, gesztus) hasonlóképpen válaszolnak. A másik vizsgált csoport pedig a negatív-viszonzók tábora, ha bármilyen sérelem éri az ide sorolt embereket, első gondolatuk a bosszú, vagy megtorlás.
 

A felmérésben szereplő húszezer résztvevő válaszait összevetve, megfigyelhető, hogy a pozitív-viszonzó csoportba tartozó válaszadók általában boldogabbak, könnyebben érvényesülnek az életben, jobban be tudnak illeszkedni a munkahelyükön, és még a fizetésük is magasabb. Ezzel szemben a negatív beállítottságú személyek között gyakoribb a munkanélküli, akiknek van munkájuk azok pedig több kudarccal szembesülnek a munkahelyükön és az élet számos más területén.
 
HarmoNet tipp: Vigyázz a szívedre! Belehalhatsz a dühöngésbe! >>

Egy másik felmérés pedig arra világított rá, hogy a harag, düh és hasonló negatív érzelmek akár szívritmuszavart is okozhatnak, ezért potenciális veszélyforrást jelentenek. Statisztikiailag kimutatható, hogy háború idején, vagy kedvenc focicsapat veresége esetén, illetve bármilyen más erős stressz hatására megnövekedik a hirtelen szívleállások által okott elhalálozások száma. A vizsgálatot olyan emberekel végezték el, akik valamilyen szívprobléma okán beültett defibrillátorral rendelkeztek, amely képes észlelni, ha a szívverés ritmusa veszélyes mértékben változik, és azonnal tudja korrigálni azt. Miközben az orvosok EKG készüléken követték nyomon a szív elektromos instabilitását, a megfigyelteknek fel kellett idézniük egy korábbi eseményt, amely erős negatív érzelmeket váltott ki belőlük. A teszt megállapította hogy a harag kiváltása növelte a vizsgált betegek szívének instabilitását.
 
HarmoNet tipp: Ha a lélek kimerül és a test jelez - tanuljuk meg kezelni a stresszt! >>

Ezen ismeretek tudatában megállapítható, hogy az alapvető jellemvonásaink hogyan hatnak ki a sikerességünkre, elégedettségünkre, kapcsolatainkra, illetve a szervezetünkre, és bátran kijelenthető, hogy jobban "megéri" pozitív hozzáállást tanúsítani a dolgokhoz, márcsak a saját egészségünk megőrzése érdekében is. Tehát mégsem olyan édes a bosszú.

 
 
[ 3533 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/harmonet_kinai.png
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x