Szájak és személyiségek
Címlap / Psziché / Szájak és személyiségek

Szájak és személyiségek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A száj beszédes. Na nem csak azért, mert ezt a szervünket használjuk a beszédre, hanem azért is, mert egy avatott szemlélő egyből látja a száj alapján, hogy kivel áll szemben. Már az ókorban is lejegyeztek az arc és a jellem közti megfigyeléseket, ám az első komoly tanulmányokat Cesare Lombroso, híres arckarakterológus megfigyelései jelentették. Ő bűnözők fejének fiziognómiai sajátosságait vizsgálta. Megfigyelte, hogy az erőszakoskodóknak és gyilkosoknak az átlagosnál nagyobb a szája, húsos és duzzadt, kissé kiálló. A férfiaknál a kiálló felső ajak erős nemi késztetésre utal. A kínaiak is nagy figyelmet szenteltek a száj vizsgálatának, a lefelé biggyedő szájszéleket halszájnak nevezték és az ilyen embert meggondolatlannak és zavaros fejűnek tartották.  

A száj beszédes. Na nem csak azért, mert ezt a szervünket használjuk a beszédre, hanem azért is, mert egy avatott szemlélő egyből látja a száj alapján, hogy kivel áll szemben. Már az ókorban is lejegyeztek az arc és a jellem közti megfigyeléseket, ám az első komoly tanulmányokat Cesare Lombroso, híres arckarakterológus megfigyelései jelentették. Ő bűnözők fejének fiziognómiai sajátosságait vizsgálta. Megfigyelte, hogy az erőszakoskodóknak és gyilkosoknak az átlagosnál nagyobb a szája, húsos és duzzadt, kissé kiálló. A férfiaknál a kiálló felső ajak erős nemi késztetésre utal.

A kínaiak is nagy figyelmet szenteltek a száj vizsgálatának, a lefelé biggyedő szájszéleket halszájnak nevezték és az ilyen embert meggondolatlannak és zavaros fejűnek tartották.

Leginkább a száj alakjával, nagyságával és formájával foglalkozunk. A csúf száj nem jelenti feltétlenül, hogy a csúf szájúnak rossz lenne a jelleme, sőt, egyes uralkodókról éppen ennek ellenkezőjét jegyezték fel.

Az ideális száj
Közepes méretű, telt, jól formált, egyforma vastagságú, halvány vörös ajkakkal. A száj két fele mintegy tükörképe egymásnak. Az ajkak hézag nélkül záródnak, a sarkaik fölfelé ívelnek. Természetes fényük van, de többnyire szárazak. A férfi ajkai határozottak, de nem kemények, a nőé pedig lágyak, de nem löttyedtek. Az ilyen szájú ember szívélyes gondoskodó, becsületes és eltökélt jellem, határozott célokkal. Egyben azt mutatja, hogy a negyvenes éveiben elért sikerei még nagyobb elismeréshez és tisztelethez fognak vezetni az ötvenes éveiben.

A nagy száj
Az extrovertált, nyílt, bőkezű ember jellemzője. Ezek a jellemvonások persze nagy érdeklődést keltenek, sok barátot vonzanak. A nagy száj azt is elárulja, hogy a tulajdonosának nincs határozott célja, néha határozatlan is. Gyakran tehát képtelen kihasználni társasági sikereit, nevetése hangos, néha harsány, társaság utáni vágya néha inkább a többi társasági tag megvetését váltja ki szélsőséges esetekben. A nagy szájú nők könnyebben érvényesülnek, mint az ugyanilyen férfiak. Különösen a szórakoztató iparban és az üzleti életben. (Például: Tina Turner, Julia Roberts)

Kis száj és a vékony ajkak
Befelé fordulóbbak és óvatosabbak, néha önbizalomhiányuk van, és gyanakvóak. A nagyon kis szájú ember magánál tartja az adut, soha nem játszik teljesen nyílt lapokkal. Gyakran zsugori is, utál fölöslegesen költekezni. A melegség és az őszinteség hiányáról tanúskodnak a vékony ajkak is. Minél vékonyabb az ajak vonala, annál kevésbé vannak a tulajdonosuknak meghitt kapcsolatai, annál magányosabb, különösen túl a negyvenen. A nem tökéletesen záródó, vagy torz ajkak, főleg a vékonyak, kegyetlen és bosszúálló természetre utalnak. A nagyon vékony ajkú és kis szájú ember zárkózott és barátságtalan, de ezen tulajdonságai kisebbrendűségi komplexusából erednek.


A telt, szépen formált ajkak

Mindig jót jelentenek, főleg ha íveltek, és a szájzugokban fölfelé ívelnek, szelíden találkoznak. A feslő ajkak mérete azt mutatja, hogy gazdája mennyire képes szeretni, az alsó ajkak mérete pedig azt, hogy mekkora a szeretetigénye. Ennek a két tulajdonságnak egyenlő mértékben kell jelentkeznie, másként a gazdája egyik oldalon többet akar, mint a másikon.

Ha az ajkak egyenes vonalban záródnak, tulajdonosuk gondos, rendes, számító ember, ezek a tulajdonságai gyakran gátolják az érzelmei kimutatásában. Ha az ajkak záródását középen megtöri egy kisebb lebiggyedő, vagy villám alakú forma, az ilyen ember ugyan kissé merev, de úgy érzi, hogy ki kell törnie s akkor mindenki legnagyobb meglepetésére impulzív, tetterős arcát mutatja.


Szelíd ívű ajkak
Ha az ajkak széle még kicsit felfelé is ível, barátságos, nyitott emberrel van dolgunk, aki alkalmas felelős posztok betöltésére is. Tisztességes és tapintatos másokkal, jól szervez. Az ilyen száj érzékiséget is jelez, az ilyen ember – főleg ha a felső ajak teltebb az alsónál –hajlamos házassági kicsapongásokra és ezzel komplikálja életét. Akinek az alsó ajka kicsit teltebb, de szája szelíd ívű, éppen az ellenkezője, szigorú családmodell szerint él. 

Egyenletesen felfelé ívelő ajak
Ha fényesek és pirosak, tulajdonosuk igazán a szavak embere, nagy rábeszélő. (Garamvölgyi László szája ilyen) Az ilyen szájú ember extrovertált, szeret pletykálni, vagy intrikálni, meglehetősen kreatív, és gyakran vannak problémái másokkal. Az ilyen ajak intim családi életet és vagyonszerzést is mutat. Az egyenetlen ajakvonal kissé zavar személyiséget mutat, aki meg nem értettnek gondolja magát, s boldogtalan.

Ha a felső ajak szinte tükörképe az alsónak, és a záródása cakkosan egyenetlen, az arra is utalhat, hogy gazdája gyakran létesít nemi kapcsolatot érzelmi kapcsolat nélkül másokkal, és találkozásai boldogtalanok a másik nemmel. Ha az ilyen ajak nagyon telt, akkor érzékien romantikus természetű erős szervezetű és jó étvágyú emberrel van dolgunk.

Az ajkak lefelé konyuló sarkai bajt jeleznek a tulajdonosuk ötvenes éveiben, amikor a házasságuknak is vége szakadhat, vagy meghal a házastársuk, esetleg magányos öregség vár rájuk.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 39925 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x